Etsi tältä sivustolta

Naisten Liiga 2017: ONS – FC Honka

Julkaistu

Otteluennakko

Lauantain Naisten Liigan ottelussa Oulussa, kohtaavat kaksi joukkuetta jotka ovat aloittaneet kauden hieman eri tahtiin. Kotijoukkue ONS:n alkukausi on ollut vaikea, joukkue on hävinnyt pelaamastaan kuudesta ottelusta viisi. Ainoa voitto tuli vieraskentällä GBK:sta. ONS on kuitenkin ehtinyt pelata vasta kaksi kotiottelua, ja näistä toisessa se laittoi sarjaa johtavan TPS:n tiukille. Pisteet menivät lopulta turkuun Julia Tunturin loppuhetkien 2-3 maalin myötä. ONS:n seitsemästä liigaosumasta kolmesta on vastannut Anna Olmala. Fanni Pietikäinen on tehnyt kaksi ja Anni Miettunen, sekä Heini Toivonen molemmat yhden. ONS:n joukkueessa nähdää vieralijoille tuttuja kasvoja, kun vielä viime kaudella Honkaa edustaneet Sonja Rajatalo ja Ida Ruuskanen siirtyivät taksi kaudeksi Ouluun.

Hongan kausi on vuorostaan lähtenyt viimekausia paremmin liikkelle. Sarjataulukossa toisena oleva espoolaisryhmä on neljän ottelun voittoputkessa, ja on tehnyt sarjassa toiseksi eniten maaleja. Viime viikonloppuna voitto irtosi Ilveksestä tiukan taistelun jälkeen. Hongan maalit ovat jakautuneet tasaisesti. Ilves-ottelussa maalitilinsä avannut Henni Malinen jakaa kahdella maalillaan sisäisen maalipörssin kärkipaikkaa yhdessä Sini Vehviläisen ja Linda Nymanin kanssa. Ella-Rosa Huusko, Milla Punsar, Henna Tenkanen ja juuri Naisten Liigan kuukauden pelaajaksi valittu Anna Auvinen ovat kaikki tehneet yhden osuman. Hongan joukkue sai viikolla tuoreen vahvistuksen kun Emma Koivisto palasi Yhdysvalloista ja liittyi mukaan joukkueeseen.

Honka ja ONS ovat kaikkiaan kohdanneet liigassa toistaiseksi yhdeksän kertaan. Viime kaudella ottelut olivat tasaisia. Tapiolan ottelu päättyi maalittomana ja Honka toi pisteet mukanaa Oulusta Krista Hakalan muutama minuutti ennen loppuvihellystä tulleen maalin turvin lukemin 1-2. Kaikkiaan joukkueet ovat kohdanneet liigassa yhdeksän kertaa. Oululaisilta on vielä avausvoitto saavuttamatta. Honka on voittanut otteluista kahdeksan. Ainoa pistemenetys on tuo viime kauden kotiottelussa pelattu maaliton tasapeli.

Päävalmentaja Luciano Posillipo odottaa innokaasti Oulun ottelua:

“Ouluun on aina kiva mennä pelaamaan. Se on hieno pohjoinen jalkapallokaupunki. Oulun kenttä on hyväkuntoinen ja iso, joten näemme huomenna laadukkaan pelin. ONS on nuori ja energinen joukkue, joka varmasti tulee alussa lujaa päälle. Siellä pelaa myös muutama ex-Honkalainen.”

#Meidän treeniviikkomme on ollut taas hyvin tavoitteellinen ja jokainen pelaaja on parantanut tekemistään entisestään. Luonnollisesti huomioimme tulevaa vastustajaa viikolla ja tiedämme, mutta pääpaino on aina meidän omassa tavassa harjoitella. Jokainen joukkueessamme tietää millaista tekemistä se vaatii arjessa, että pisteitä peleissä voitokkaasti saa. Ja saman mentaliteetin haluamme siirtää peleihin.”

Naisten Liigan ottelu ONS – FC Honka pelataan Castrenin kentällä 13.5. kello 14:00 alkaen.

Back to top