Etsi tältä sivustolta

Naisten Liiga 2017: FC Honka – Ilves

Julkaistu

Otteluennakko

FC Honka kohtaa kauden kolmannessa kotiottelussaan Ilveksen. Joukkueiden kauden avaus on ollut hieman toisistaan poikkeava, mutta odotettavissa on tasainen kamppailu sillä keskinäiset ottelut ovat viime kausina olleet tiukkoja.

Viime kaudella Åland United tiputti Ilveksen maalieron turvin ylemmästä loppusarjasta ja sama taistelu paikasta auringossa on jatkunut myös tänä vuonna. Joukkue on neljällä pisteellä seitsemäntenä pisteen päässä kuudentena olevasta Pallokissoista.
Nuo pisteet ovat tulleet voitolla Onssista sekä tasapelistä juuri Pallokissojen kanssa. Tuossa ottelussa Roosa Ärväs iski pisteen tuovan maalin kolmannella yliaikaminuutilla. Viime kierroksella joutuivat tamperelaiset taipumaan Vantaalla numeroin 3-1. Ilveksen seitsemästä maalista kolme on viimeistellyt Heidi Kollasen ja Emmaliina Tulkin jalanjälkiä seuraava Tuulia Mikkola. Kuopiosta saapunut Roosa Ärväs on osunut kahdesti ja kerran ovat onnistuneet Maaria Roth ja debyyttikauttaan pelaava Pipsa Saarilahti. Joukkueen vahvuudesta löytyy myös FC Honkaa viime kaudella edustanut Sara Kattainen.
FC Honka on aloittanut tämän kauden viime vuotista tuloksekkaammin. Joukkue on kärsinyt tappion vain PK-35 Vantaalla, mutta on voittanut muut vastustajansa. Taipumaan ovat joutuneet Åland United, HJK sekä sarjatulokkaat JyPK ja GBK, joka kaatui viime kierroksella puhtaasti 4-0. Hongan kahdeksasta maalista on ainoastaan Sini Vehviläinen osunut kahdesti. Vastustajan tekemän oman maalin lisäksi ovat maaliverkkoja heiluttaneet Anna Auvinen, Linda Nyman, Ella-Rosa Huusko, Milla Punsar sekä debyyttimaalinsa viime kierroksella tehnyt Henna Tenkanen.

Joukkueiden liigakohtaamiset ovat olleet selvästi Hongan dominanssia. Espoolaiset ovat napanneet täyden potin 18 kertaa ja kerran on pisteet tasattu sekä kerran on Ilves voittanut. Tuo tapahtui lokakuussa 2015, kun tuolloinen hopeajoukkue Ilves voitti toiseksi viimeisen kierroksen kotiottelunsa 1-0. Viime kauden ottelut olivat historiasta huolimatta tasaisia. Honka voitti Tampereella 1-0 ja kotonaan 2-1.
Keskinäisten otteluiden maaliero on Hongan eduksi 66-13.

FC Hongan päävalmentaja Luciano Posillipo odottaa mielenkiinnolla uusiutuneen tamperelaisryhmän kohtaamista:

“Harjoitusviikko on mennyt hyvin ja olemme mielestäni taas tehneet tehokkaasti töitä tullaksemme yhä paremmiksi. Edellisviikoilla vierasreissuilla pääsimme pelaamaan hyvin erilaisilla tekonurmilla. Kausi alkoi jo 1,5 kuukautta sitten ja olemme pelanneet vasta kaksi kotipeliä, joten on hienoa päästä pelaamaan pitkästä aikaa  kotikentällä. Hyvin huollettu Tapiolna tekonurmi sopii meille mainiosti.”

“Ilves on kokenut muutoksia viime kaudesta, ja niiden vaikutus nähdään huomenna tarkemmin. Tampereella ymmärtääkseni junnuputki on hyvin johdonmukainen, joten varmasti sieltä tulee ilvesläinen joukkue vastaan. Me lähdemme omaan tyylimme pelaamaan omilla vahvuuksillamme.”

Urallaan myös Ilvestä edustanut Honka-vahti Paula Myllyoja ennakoi ottelua seuraavasti:

“Ilves on vanha kotiseurani, mutta nyt ryhmä vaihtunut lähes täysin niistä vuosista. Ilveksen onneksi siellä on taustalla jatkanut paljon samoja henkilöitä, jotka luovat Tampereelle yhden liigan parhaista taustajoukoista. Tampereella oli helppo olla pelaaja. Ilveksen avauksessa ja nuorten maajoukkueissa näkyy Tamperelaisten hyvä työ tyttöjen junnujevalmennuksessa.”

“Odotan energistä ja taistelutahtoista Ilvestä. Ottelusta tulee varmasti tapahtumarikas ja viihdyttävä, jos viimevuosien otteluihin on uskominen.”

Naisten Liigan ottelu FC Honka – Pallokissat pelataan lauantaina 6.5. kello 14:00 alkaen Tapiolan Urheilupuistossa. Otteluun on vapaa pääsy.

Back to top