Etsi tältä sivustolta

Naisten Liiga 2017: Ilves – FC Honka

Julkaistu

Otteluennakko

Neljän pääkaupunkiseudulla pelatun ottelun jälkeen FC Honka lähtee taas reissun päälle, kun jokkue matkaa lauantaina Tampereella Ilveksen vieraaksi.

Kotijoukkue Ilves on aloittanut kauden vaihtelevasti. Voittoja joukkueella on kuusi kappaletta, mutta yhtä monta kertaa on tamperelaisryhmä poistunut ottelusta tappio niskassaan. Neljässätoista liigaottelusta kasaan kerätyt 20 pistettä oikeuttaa tällä hetkellä sarjataulukossa viimeiseen ylemmän loppusarjan paikkaan. Takana vaanii hyvään vireenseen päässyt JyPK vain kolmen pisteen päässä. Toisaalta HJK, ja sarjataulukon neljäs sija, on myös vain kolmen pisteen päässä tamperelaisista.

Viiden ottelun voittoputken jälkeen Ilveksellä on takanaan hieman vaikeampi jakso. Joukku otti pisteen TPS:ltä, mutta on sen jälkeen kokenut tappiot sekä Pallokissoille, että PK-35 Vantaalle. Tupsukorvien maalinteosta on päävastuun ottanut Roosa-kolmikko Roosa Ärväs (8 maalia), Rosa-Tuulia Mikkola (5) ja Roosa Tuominen. Maaria Rothilla ja Eini Vesaniemellä maaleja on toistaiseksi kaksi kappaletta.

Viime kierroksella sarjajohtoon siirtynyt Honka on puolestaan neljän ottelun voittoputkessa. Joukkue on saanut pelata ottelut kotimaisemissa, joten nyt on taast totuteltava matkapelien tuomiin lisähaasteisiin. Edellinen reissupeli Åland Unitedin vieraana päättyi ahvenanmaalaisten 1-0 voittoon. Hongan aseena tämän kauden liigassa on ollut vahva puolustus, ja joukkue onkin onnistunut pitämään maalinsa puhtaana joka toisessa liigaottelussaan. Toisessa kenttäpäädyssä maaleja on iskenyt Hongasta eniten Sini Vehviläinen, joka on osunut kuudesti. Ella-Rosa Huuskon ja Henni Malisen maalisarake näyttää neljää.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kertaalleen. Honka oli parempi Tapiolan Urheilupuiston tekonurmella siirryttyään toisella jaksolla jo 3-0 johtoon. Linda Nymanin ja Henni Malisen (2) maaleilla. Ilves laittoi kuitenkin pelin tiukaksi tultuaan lyhyen ajan sisään maalin päähän Rosa-Tuulia Mikkolan kahden maalin myötä. Espoolaisryhmä otti kuitenkin kotivoiton lopulta lukemin 3-2.

Hongan Emilia Iskanius odottaa lauantain ottelusta viihdyttävää peliä, ja korostaa jokaisen ottelun tärkeyttä:

Lauantaina matkataan Tampereelle Tammelan viheriölle, jossa Ilves kissat eivät varmasti hevillä pisteitä luovu. Tulossa on vauhdikas ja viihdyttävä ottelu, niin kuin viimeisimmät kohtaamisetkin ovat olleet. Futis on parasta paikan päällä, joten tulkaa ihmeessä kannattamaan FC Honka voittoon!”

“Kausi on menny tähän asti tosi hyvin, niinkun sarjataulukko näyttää. Jokainen peli ja piste on kuitenkin tärkeä. Mikään ei tule ilmaiseksi, joten päivä ja ottelu kerrallaan mennään eteenpäin. Katsotaan kauden päätteeksi minkä värinen mitali killuu kaulassa”

Ilveksessäkin uransa aikana pelannut Kaisa Ranki odottaa kohtaavansa taistelevan kotijoukkueen, mutta uskoo omiensa suorittamiseen:

“Tampereelle on aina kiva mennä pelaamaan, siellä on hyvä futiskulttuuri ja Tammelan nurmikin on yleensä aina hyvässä kunnossa. Ilves tulee varmasti kovalla sykkeellä peliin ja taistelee pisteistä ja paikasta yläloppusarjassa.”

“Uskon että Ilves kaatuu meidän omalla peruspelillä. Jokainen hoitaa tonttinsa ja pelataan joukkueena, niin pisteet lähtevät Espooseen.”

“Odotan hyvää suorittamista meidän joukkueelta ja että kentällä nähdään vauhdikas ja taisteleva Honka. Samaan aikaan Tampereella on SM-viikko ja monessa lajissa ratkotaan Suomen mestaruuksia. Toivottavasti urheilukansa löytää myös Tammelaan seuraamaan peliä.”

Naisten Liigan ottelu Ilves – FC Honka pelataan Tammelan Stadionilla lauantaina 8.7 kello 14:00 alkaen.

Back to top