Etsi tältä sivustolta

Naisten Liiga 2017: FC Honka – ONS

Julkaistu

Otteluennakko

Naisten Liigan “runkosarjaa” on pelaamatta kolme kierrosta. Hongan seuraava vastustaja on ONS joka matkaa vierailulle Tapiolaan sunnuntaina.

ONS on sarjassa yhdeksäntenä ja se on jo menettänyt mahdollisuutensa yläloppusarjapaikkaan. Silti joukkueella on edelleen tähtäimessä nousta pois karsijan paikalta, sillä ero edellä olevaan Åland Unitediin kaventui viiteen pisteeseen hienolla 3-0 voitolla Pallokissoista kahdella Aada Törrösen maalilla sekä Roosa Immosen liigadebyyttimaalilla.

Joukkueen paras maalintekijä on neljästi osunut Anna Olmala. Onna Ketolalla on kolme tehtyä maalia ja kahdesti ovat onnistuneet Fanni Pietikäinen, Heini Toivonen, Anni Miettunen sekä Aada Törrönen.

Maalivahti Sonja Rajatalo sekä puolustaja Ida Ruuskanen siirtyivät Hongasta viime kauden päätteeksi ONS-paitaan.

FC Honka on nyt viiden ottelun voittoputkessa ja tuon myötä ovat espoolaiset nousseet piikkipaikalle. Tosin TPS ja PK-35 Vantaa vaanivat tuntumassa ainoastaan pisteen välein. Viime kierroksella haki Honka täyden pistepotin Tampereelta 3-1 voitolla Ilveksestä. Maalitehtailussa onnistuivat debyyttimaalinsa tehnyt Saara Lappalainen, Anna Auvinen ja Ella-Rosa Huusko, joka nousi samalla Hongan sisäisen maalipörssin kakkoseksi viidellä osumalla. Kärkipaikkaa pitää kuudesti osunut Sini Vehviläinen ja kolmantena ovat neljän maalin Henni Malinen sekä Anna Auvinen.

ONS pelaa Naisten Liigassa viidettä kauttaan ja se on onnistunut nappaamaan Hongalta vasta yhden pisteen. Hongalla on keskinäisistä otteluista 9 voittoa ja maaliero on espoolaisten hyväksi 31-5. Tämän vuoden kevään ottelu päättyi Hongan 3-0 voittoon Ella-Rosa Huuskon, Sini Vehviläisen ja Milla Punsarin maaleilla.

Hongan Iida Ranin odottaa kohtaavansa sunnuntaina taistelevan vastustajan:

“Sunnuntaina taas luvassa varmasti jännittävä peli kun saadaan pohjoisesta vieraaksi ONS Tapiolaan. ONS on nuori ja energinen joukkue jota vastaan mitään ei saa ilmaiseksi. Voitokkaan viime kierroksen pelannut vierasjoukkue tulee varmasti hyvällä sykkeellä ja itseluottamuksella peliin. Kiinnostavaa tietenkin myös saada pelata paria ex-honkalaista vastaan kotinurmella.”

“Meillä peliin valmistautuminen viikolla mennyt normaaliin tapaan ja treenaaminen viikolla on ollut hyvää. Uskon että kun luotamme omaan tekemiseen ja pelaamme peruspeliämme pisteet jäävät Espooseen. Helppoa peliä ei silti ole tiedossa sillä ONS altavastaajana tottunut taistelemaan pisteistä loppuun asti.”

Emma Koiviston paluu Yhdysvailtoihin lähenee. Aika Suomessa on kulunut nopeasti, mutta ajatukset ovat kuitenkin tiukasti sunnuntain ottelussa:

“Sunnuntaina on luvassa minun toiseksi viimeinen peli Hongan paidassa tällä kaudella. 2 ja puol kuukautta vierähti ihan älyttömän nopeasti ja tuntuu, että en ole vielä valmis jättämään Honkaa. Päästiimpähän me just liigan kärkeenkin. Kaiken kaikkiaan olen viihtynyt hyvin Hongan mukana ja olen ollut tyytyväinen valintaani pelata tässä porukassa tämänkin kesän.”

“Nyt sunnuntaina kohtaamme siis ONSin, joka on pelannut hyvin viime aikoina ja mielestäni heidän sijoituksensa sarjassa ei vastaa heidän potentiaaliaan. Meillä ei ole mitään syytä aliarvioida heitä ja meidän täytyy onnistua omassa pelissämme saadaksemme kolme pistettä kotiin. Viime aikoina meillä on ollut jostain syystä vaikeuksia tauon jälkeen toisen puoliajan aluissa ja varsinkin peli JyPKiä vastaan osoitti että 2-0 johto tauolle mentäessä ei vielä lupaa mitään.”

“Kaikki siis sunnuntaina paikalle Tapiolaan klo 13 kannustamaan meidät voittoon sillä ONS varmasti pistää meidät koville ja meidän pitää skarpata jotta pidämme tasomme koko 90 minuuttia. Suomen sääkin alkaa jo pikku hiljaa muuttumaan parempaan päin kun on tiedossa, että minä olen lähdössä takaisin Jenkkeihin, joten katseluolosuhteetkin pitäisi olla kohdillaan.”

Naisten Liigan ottelu FC Honka – ONS pelataan Tapiolan urheilupuiston nurmella sunnuntaina 17.7. kello 13:00 alkaen. Otteluun on vapaa pääsy.

Back to top