Etsi tältä sivustolta

Naisten Liiga 2017: FC Honka – Pallokissat

Julkaistu

Otteluennakko

FC Honka kohtaa Naisten Liigan runkosarjan viimeisessä kotiottelussaan Pallokissat Kuopiosta.

Pallokissat on sarjassa kuudentena neljä pistettä edellä lähintä uhkaajaansa Jyväskylän Pallokerhoa, joten joukkue tarvitsee vielä yhden voiton runkosarjan kahdesta viimeisestä ottelusta varmistaakseen ylemmän loppusarjan paikkansa.

Edellisellä kierroksella kuopiolaiset hävisivät kotonaan HJK:lle peräti 7-0, joten joukkueella on varmasti kova näyttämisen halu tulevassa ottelussa.

Joukkueen parhaat maalintekijät ovat neljästi osuneet Signy Aarna, Aino Kröger ja Anni-Maija Kauppila.

FC Honka on nyt kuuden ottelun voittoputkessa, jonka myötä espoolaiset ovat sarjan kärjessä. Lähimmät uhkaajat PK-35 Vantaa sekä TPS ovat seuraavina kahden pisteen välein. Viimeksi Honka menetti pisteitä toukokuun lopulla Maarianhaminassa häviten viime hetken maalilla 1-0. Tuon jälkeen ovat kaatuneet PK-35 Vantaa, HJK, JyPK, GBK, Ilves ja viimeksi ONS, joka poistui 6-0 tappion kärsineenä kotimatkalle. Tuossa ottelussa Hongan maalarit olivat kahdesti osuneet Ella-Rosa Huusko ja Henni Malinen sekä kerran onnistuneet Milla Punsar ja Linda Nyman.

Ella-Rosa Huusko nousi noilla kahdella osumalla Hongan sisäisen maalipörssin kärkeen seitsemällä maalilla. Sini Vehviläinen ja Henni Malinen ovat heiluttaneet verkkoa kuusi kertaa.

FC Hongasta lauantaina  loukkaantuneena puuttuvat ainakin pitkäaikaispotilaat Katja Hakala ja Aino Nurmi

KMF:n paikan Naisten Liigassa perinyt Pallokissat pelaa nyt kuudetta kauttaan ylimmällä sarjatasolla. Pallokissojen ja Hongan keskinäiset ottelut ovat sujuneet koko ajan tasaisissa merkeissä. Hongalla on kuusi voittoa Pallokissojen viittä vastaan ja myös viidesti on pisteet tasattu, kuten myös kevään ottelussa, joka päättyi 1-1. Keskinäisten pelien maaliero on Hongan hyväksi 25-18.

FC Hongan kuopiolaistaustainen kapteen Anna Auvinen ennakoi lauantain peliä seuraavasti:

“On aina erityistä pelata kuopiolaista joukkuetta vastaan, sillä olen aloittanut liigaurani siellä ja kaupungista on paljon lämpimiä muistoja. Vanhoista pelikavereista mukana on enää Piia Miettinen. Neea Bergin ja Heini Mäkelän paluuta liigakentille odotellaan yhä ;)
Pallokissat tulee nyt varmasti sisuuntuneena Tapiolaan ja meidän pitää olla valmiita fyysiseen peliin. Keskinäiset kohtaamiset ovat yleensä olleet tasaisia, mitään emme tule saamaan ilmaiseksi.”


“Hyökkäyspäässä on viime peleissä tullut hyvin onnistumisia, toivotaan että niitä tulee jatkossakin unohtamatta koko joukkueen hyvää puolustuspelaamista.
Joukkueemme on kokonaisuudessaan parantanut pelaamista kauden edetessä ja kaikista huokuu halu kehittyä edelleen. Uskonkin että tämän kauden paras Honka on vielä näkemättä!
 “

FC Honkaan nimenomaan Pallokissoista täksi kaudeksi siirtynyt Ella-Rosa Huusko odottaa myös tuttujen pelaajien kohtaamista:

“Pallokissoilla on nyt kaksi vaikeaa peliä takana, joten odotuksena on että sieltä tulee vastaan erittäin nälkäinen kissalauma. Kuopiolla on tällä hetkellä myös viimeinen yläloppusarjan paikka hyppysissä, mistä Kissat varmasti haluaa pitää kynsin ja hampain kiinni eli siinäkin mielessä ottelu on heille tärkeä. Omaan peliin lisämaustetta tuo se, että omista liigakausista neljä kuudesta on kulunut kuopiolaisseuran paidassa eli voin sanoa että pitkälti tuttuja pelaajia vastaan pääsee pelaamaan, vaikka joukkue onkin hieman muuttunut niin valmennuksen kun pelaajiston puolesta. Meillä on hyvä treeniviikko takana ja katseet alkaakin kääntymään pikkuhiljaa lauantaihin. Odotettavissa on intensiivinen ja hyvä tempoinen ottelu, mutta jos onnistumme saamaan oman pelin kulkemaan niin Pallokissoilla tulee olemaan kova työ ryövätä pisteet Savoon.”

“Tervetulloo siis Tapiollaan kello 14.00 kahtommaan miten meijjän käy Kissojen kynsissä!”

Naisten Liigan ottelu FC Honka – Pallokissat pelataan Tapiolan Urheilupuistossa lauantaina 22.7. klo 14:00 alkaen.

Back to top