Etsi tältä sivustolta

Naisten Liiga 2017: TPS – FC Honka

Julkaistu

Otteluennakko

FC Honka matkustaa Naisten Liigan alkusarjan päätöskierroksella Turkuun, jossa joukkue kohtaa TPS:n Veritas Stadionilla pelattavassa ottelussa.

Sarjan vahvasti aloittanut TPS on viimeaikoina pelannut hieman alkukautta ailahtelevammin ja pudonnut sarjan kärkipaikalta kolmanneksi. Viime viikonloppuna joukkue kärsi 3-1 vierastappion HJK:lle, joten espoolaisia odottaa varmasti kovaa pisteistä taisteleva kotijoukkue. Liigassa eniten maaleja paukutelleen joukkueen tehokkaimpia ovat olleet liigan maalipörssin toisena ja kolmantena majailevat Hanna Ruohomaa ja Jutta Rantala.

Turkuun matkaavalla espoolaisryhmällä on taas takanaan pitkä vahva jakso. Hongan edellinen tappio on toukokuulta, ja sen jälkeen tilastoihin on kirjattu seitsemän peräkkäistä voittoa. Viime viikonloppuna, Linda Nymanin sadannessa liigaottelussa, joukkue kaatoi kotonaan Pallokissat niukasti lukemin 1-0.

Hongan maalinteko on tälläkin kaudella jakautunut tasaisesti. Kuusi espoolaispelaajaa on jo ehtinyt tällä kaudella osua maalipuiden väliin kolmesti tai useammin. Hongan vahvimpana aseena on ollut tiukka puolustus, ja joukkueen maaliin onkin kauden 17 ottelussa tehty vasta 10 maalia.

Ottelussa kohtaavat siis liigan eniten maaleja tehnyt ja vähiten päästänyt joukkue. Historian saatossa joukkueiden kohtaamiset ovat olleet runsasmaalisia. Naisten Liigan aikana joukkueet ovat kohdanneet 23 kertaa ja maaleja näissä peleissä on tehty keskimäärin 3,8 kappaletta.

Hongan voittomaalin Pallokissat-ottelussa iskenyt Henni Malinen kertoo joukkueen valmistautumisen sujuneen positiivisissa merkeissä:

“Meillä on ollut hyvä fiilis joukkueessa koko viikon ja olemme harjoitelleet hyvin. TPS:aa vastaan on ollut kivoja ja tiukkoja pelejä. Heillä on hyvät hyökkääjät ja niiden kanssa pitää olla tarkkana. Me olemme taas tasaisesti vahva joukkue ja se on meidän etu joka pelissä.”

Hiljattain uransa ensimmäisen liigaosuman tehnyt Saara Lappalainen odottaa kohtaavansa tuttuja kasvoja:

“Lauantain ottelusta on varmasti tulossa kova ja tasainen, kun pääsemme pelaamaan TPS:ää vastaan heidän kotikulmillaan. Molemmat joukkueet taistelevat varmasti loppuun asti jokaisessa tilanteessa, sillä jaossa olevat pisteet ovat tärkeitä, kun mitaleja jaetaan. Uskon kuitenkin, että tämä lisämauste tekee pelistä vain entistäkin parempaa jalkapalloa.”

“TPS:ssä on muutama minulle jo ennestään tyttöjen maajoukkuekuvioista tuttu pelaaja ja heitä vastaan onkin aina jännittävää pelata.”

“Vaikka pelistä tulee varmasti kova, olen luottavaisin mielin, sillä olemme valmistautuneet hyvillä treeneillä sekä pelanneet kauden aikana hyvin. Myös joukkuehenkemme on mielestäni erinomainen. Parissa pelissä tempomme on toisella puoliajalla hieman laskenut, mutta nyt on mentävä täysillä loppuun asti. Tarkoituksena on pelata hyvä peli ja tuoda pisteet Espooseen.”

Naisten Liigan ottelu TPS – FC Honka pelataan Veritas Stadionilla lauantaina 29.7. kello 17:00 alkaen.

Back to top