Etsi tältä sivustolta

Naisten Liiga 2017: FC Honka – GBK

Julkaistu

Otteluennakko

FC Honka kohtaa naisten liigan 14. sarjakierroksella GBK:n Tapiolan Urheilupuiston nurmella.

Vaikka GBK on sarjajumbona ja ottelut ovat sujuneet vaihtelevasti, on joukkueella ollut useita hyviä pelejä. Pisteensä se on ottanut voitolla JyPK:sta sekä viime kierroksella tasapelillä Åland Unitedista Monica Hagströmin tasoitettua loppuminuuteilla liigan debyyttimaalillaan. Hän oli samalla Naisten Liigan historian maalintekijä numero 501, sillä viidensadan rajapyykin ehti rikkomaan Åland Unitedin Sarah Burn debyyttimaalillaan 24 minuuttia aiemmin.

Joukkueen parhaat maalintekijät ovat kahdesti osuneet Josefine Kangasniemi ja Grace Ogunbajo (ent. Adisa).

GBK pelasi liigaa ensimmäisen kerran vuonna 2013. Tuosta ryhmästä ovat nykyisessä joukkueessa mukana Alisa Jaakonaho ja Rebecca Rasmus. Aikaisempien vuosien liigakokomusta joukkueessa omaavat myös Kokkola F10:ssä pelanneet Soo Adekwagh, Sofia Matikainen, Veera Vääräkoski ja Rosa Herreros, joka pelasi yhden kauden myös Merilappi Unitedissa. Lisäksi maalivahti Ellen Ahlström on pelannut Åland Unitedissa, Marianna Erkkilä Ilveksessä ja FC Unitedissa sekä Grace Ogunbajo Nice Futiksessa ja KPV:ssä.

FC Honka on nyt ottanut kolmen voitottoman ottelun jälkeen voitot PK-35 Vantaasta, HJK:sta ja viimeksi JyPK:sta, joka kaatui Marianna Tolvasen viime hetken maalilla 3-2.

Espoolaisten kaksi ensimmäistä maalia tuossa ottelussa tekivät Ella-Rosa Huusko ja Henni Malinen, joka nousi samalla jakamaan Hongan sisäisen maalipörssin kärkipaikan Sini Vehviläinen kanssa neljällä osumalla. Ella-Rosa Huuskolla on kolme maalia ja kaksi kertaa verkkoja ovat heilauttaneet Linda Nyman, Anna Auvinen ja Milla Punsar.

Hongan joukkueesta Linda Nyman edusti vuonna 2013 vielä GBK:ta tehden myös debyyttimaalinsa silloin. Hän siirtyi seuraavaksi vuodeksi Honkaan, jossa on pelannut siitä lähtien.

FC Hongan Patricia Träsk on tällä hetkellä lainassa GBK:ssa, mutta hän ei pelaa lauantain ottelussa.

Kotijoukkueesta loukkaantuneena puuttuvat ainakin pitkäaikaispotilaat Katja Hakala ja Milla Punsar

FC Honka ja GBK ovat kohdanneet Naisten Liigassa kolmesti ja Honka on voittanut yhtä monta kertaa yhteismaalein 12-2. Kevään ottelu Kokkolassa päättyi espoolaisille 4-0.

Kokkolasta lähtöisin oleva Janni Laakso odottaa paluuta Tapiolan nurmikentälle innolla:

“Hienoa saada oma “vihollinen” tällä kertaa Tapiolaan taistelemaan pisteistä. Tunnetustikkin Kokkolassa vallitsee jännitettä kahden seuran välillä ja minä satun olemaan juuri tämän toisen seuran (KPV) kasvatti, joten GBK:ta vastaan on pelattu useampikin vauhdikas ottelu. GBK tulee varmasti nälkäisenä joukkueena, mutta luotan meidän omaan tekemiseen ja sitä kautta myös hyvään lopputulokseen. Lisämaustetta lauantain otteluun tuo se, että pääsemme vihdoin pelaamaan Tapiolan ykköskentälle eli nurtsille! Tulkaahan kaikki kannustamaan Honka voittoon! ;)”

Jannin ja Linda Nymanin mietteet videomuodossa:

Naisten Liigan ottelu FC Honka – GBK pelataan Tapiolan Urheilupuistossa 1.7. kello 14:00 alkaen. Otteluun on vapaa pääsy.

 

Back to top