Etsi tältä sivustolta

Naisten Liiga 2017: FC Honka – JyPK

Julkaistu

Otteluennakko

FC Hongan vastustaja Naisten Liigan 13. kierroksen ottelussa on uusi tuttavuus Espoossa, eli sarjanousija JyPK.

Jyväskyläläisillä kesti aikansa tuttua liigavauhtiin, sillä ensimmäiset viisi sarjaottelua kääntyivät kaikki tappioiksi, mutta sitten kuudennella kierroksella rävähti, kun viime kauden mestari PK-35 Vantaa kaatui Jyväskylässä 2-1. Tuon jälkeen on JyPK hävinnyt vain Ilvekselle ja pistetili on karttunut kahdella tasapelillä ja kolmella voitolla. Viimeksi kaatui Pallokissat kotona 1-0 Henna Honkasen maalilla. Niinpä joukkue on noussut sarjassa jo kahdeksanneksi ja on vain kaksi pistettä kuudetta sijaa pitävää Pallokissoja perässä.

Joukkueen maalitykki on ollut kahdeksan maalia eli melkein puolet osumista tehnyt Gentjana Rochi. Henna Honkanen on onnistunut viidesti ja Lavdije Begolli sekä Heidi Toukola ovat toimineet kahdesti maalareina.

Aikaisempaa liigakokomusta joukkueessa omaavat Hongassa liigadebyyttinsä tehnyt Ia-Baete Liljedahl, Hongassakin 2012 piipahtanut Linda Norrena, Ilveksestä siirtynyt Maria Alanko, Kuopiosta tullut Henna Honkanen sekä samasta suunnasta joukkueeseen palanneet Marika Ritvanen, Heidi Toukola sekä maalivahti Pauliina Tähtinen.

FC Honka palasi pienen notkahduksen jälkeen voittojen tielle, kun viime kierroksilta napsahtivat 1-0 voitot PK-35 Vantaasta ja lauantaina HJK:sta Henni Malisen maalilla. Tämän lisäksi on huomioitava, että espoolaisten alakerta on ollut Paula Myllyojan ja Anna Auvisen johdolla koko sarjan pitävin, sillä joukkue on päästänyt vain seitsemän maalia.

Hongan sisäistä maalipörssiä johtaa Sini Vehviläinen neljällä osumalla, Henni Malisella on kolme maalia ja kaksi kertaa verkkoja ovat heilauttaneet Linda Nyman, Anna Auvinen, Ella-Rosa Huusko ja Milla Punsar.

Espoolaisten joukkueesta keskiviikon pelissä puuttuvat ainakin pitkäaikaispotilaat Katja Hakala ja Milla Punsar

Koska JyPK esiintyy ensimmäistä kertaa Naisten Liigassa, ovat joukkueet kohdanneet tällä tasolla vasta kerran. Tuo kevätkierroksen ottelu Viitaniemen tekonurmella päättyi Hongan 1-0 voittoon Linda Nymanin viime minuuteilla tekemällä rangaistuspotkumaalilla.

FC Hongan maalivahti Pauliina Nuora siirtyi tälle kaudelle Honkaan nimenomaan JyPK:sta, ja on huomioinut vanhan seuransa parantuneet otteet:

Huomenna on taas edessä tiukka kamppailu kun saadaan vieraita Jyväskylästä. JyPK sijaitsee sarjataulukossa häntäpäässä, mutta tiedämme ettei se kerro kaikkea. He ovat petranneet alkukaudesta merkittävästi, josta osoituksena onkin muun muassa muiden pääkaupunkilaisjoukkueiden pistemenetykset “panttereita” vastaan.

Olemme käyneet JyPKiä läpi sekä kokonaisuutena, että yksilöittäin, aivan niin kuin ennen jokaista otteluamme. Olemme hyvin palautuneet ja käsitelleet lauantaisen Klubi matsin ja keskittyminen onkin jo hyvän aikaa ollut huomisessa koitoksessa.

Itselleni lisämausteen tähän peliin tuo se, että “pantterit”, niin kuin heitä nykyään kutsutaan, on minun entinen joukkueeni. Huomenna on siis paljon tuttuja, sekä kentällä kuin sen ulkopuolellakin. Olin innoissani jo keväällä kun kävimme pelaamassa Jyväskylässä, jossa sain toimia muun muassa matkanjohtajana, mutta nyt kun he tulevat Tapiolaan on innostukseni vielä korkeampi! ;)

Naisten Liigan ottelu FC Honka – JyPK pelataan Tapiolan Urheilupuiston tekonurmella 21.6. kello 19:00 alkaen. Otteluun on vapaa pääsy.

Back to top