Etsi tältä sivustolta

Naisten Liiga 2017: HJK – FC Honka

Julkaistu

Otteluennakko

Naisten Liiga palaa maaottelutauolta viikonloppuna. Lauantaina pelattava kierros on samalla Suomi 100 -juhlakierros. Hongalle lisämakua kierrokseen tuo paikalliskamppailu, kun joukkue matkaa naapurikaupunkiin paikallisvastustaja Helsingin Jalkapalloklubin vieraaksi.

Sarjassa neljäntenä olevan HJK:n alkukausi on ollut kaksijakoinen. Joukkue nappasi isoja “päänahkoja” kaatamalla hallitsenvan mestarin PK-35 Vantaan kotona puhtaasti lukemin 2-0 ja aiheuttamalla sarjaa johtavalle TPS:lle sen kauden toistaiseksi ainoan tappion. Helsinkiläisten kone alkoi kuitenkin hieman yskähtelemään ennen sarjataukoa kun pistesaldo lisääntyi kolmella viime kierroksella kahden pisteen verran. Vahvasti puolustaneen joukkueen maaleista neljä on tehnyt kapteeni Essi Saino. Moona Talka ja Vilma Hakala ovat molemmat osuneet kahdesti. HJK sai hieman ennen sarjataukua lisävahvistuksen, kun Honkaakin urallaan edustanut Tia Hälinen palasi Espanjasta joukkueen vahvuuteen.

Hongan maaottelutauko alkoi hieman eri tunnelmissa kun joukkue kaatoi PK-35 Vantaan kotonaan lukemin 1-0 ja katkaisi samalla neljän ottelun voitottoman jakson. Joukkue on viikonlopun vastustajansa tavoin puolustanut vahvasti ja on toistaiseksi liigassa vähiten maaleja päästänyt joukkue seitsemällä osumalla. HJK on tässä tilastossa kolmantena. Molemmat joukkueet ovat kuitenkin tehneet sarjasijoitukseensa nähden vähän osumia. Honka on 16 maalillaan kyseisen tilaston jaetulla viidennellä tilalla, tehtyään lähes puolet sarjaa johtavaa TPS:ää vähemmän maaleja. Hongan maaleista neljä on ampunut Sini Vehviläinen. Anna Auvinen, Henni Malinen, Milla Punsar, Ella-Rosa Huusko ja Linda Nyman ovat kaikki osuneet kahdesti.

Joukkueet ovat kohdanneet sarjassa tällä kaudella jo kertaalleen. Honka oli maalin verran parempi Tapiolan Urheilupuiston tekonurmella huhtikuussa. Hongan maaleista vastasivat Auvinen ja nyt loukkaantuneena oleva Punsar. HJK:n ainokaisen iski Vilma Hakala.

Joukkueet ovat kohdanneet Naisten Liigan historian aikana – eli vuodesta 2007 – kaikkiaan 27 kertaa. Honka on näistä otteluista poistunut voittajan 13 kertaa, HJK puolestaan kuudesti ja 8 kertaa on pisteet tasattu. Vaikka joukkueet ovat tällä kaudella tehneet maaleja vähäisesti ei keksinäisissä otteluissa ole jääty maaleitta kuin kerran. Päin vastoin paikalliskamppailut ovat keskimäärin olleet maalirikkaita. Osumia on tehty keskimäärin päälle 2,8 kappaletta ottelua kohden.

Hongan päävalmentaja Luciano Posillipo kertoo tauon sujuneen suunnitellusti:

“Tauko meni hyvin, saimme palautua joka osa-alueella. On ollut hienoa päästä taas harjoittelemaan täysi viikko ja maksimoimaan kykyjämme pelata.”

“Paikallispeli on monella tapaa hieno tapahtuma. Niin kuin jokaiseen peliin, olemme valmiit pelaamaan ketä vastaan vain tiettyjen periaatteiden mukaisesti. Pientä yksityiskohtaista viilausta aina vastustajan mukaan. Olemme yhdessä pelaajien kanssa luoneet määrätietoisen ja laadukkaan harjoittelukulttuurin niin, että luotamme itseemme joka osa-alueella. Pelit ovat sitten yksittäisiä tapahtumia, joissa pitää ajoittain sopeutua. Pelit on hienoja hetkiä ja melkein enemmän minua jännittää miten meidän arkiset treenit menee kuin pelit,” Posillipo naurahtaa.

Naisten Liigan Suomi 100 -juhlakierroksen ottelu HJK – FC Honka pelataan Telia 5G areenalla lauantaina 17.6. kello 19:17 alkaen.

Back to top