Etsi tältä sivustolta

Naisten Liiga 2017: FC Honka – PK-35 Vantaa

Julkaistu

Otteluennakko

Naisten Liigan 11. kierroksen ottelussa FC Hongan vastustaksi asettuu on viime kauden mestari ja tämän hetken sarjakakkonen PK-35 Vantaa.

PK-35 Vantaa on takkuisen kevään jälkeen yltynyt hirmuvireeseen, sillä kolmessa viime ottelussa saivat GBK, ONS ja Pallokissat kyytiä yhteismaalein 15-0. Niinpä vantaalaiset ovatkin vain kolme pistettä kärki-TPS:n perässä ja Honka puolestaan on samat kolme pistettä jäljessä. Tuohon väliin mahtuu HJK, joka on pisteen edellä espoolaisia. Niinpä edessä onkin todella kuuden pisteen ottelu.

PK-35 Vantaa on saanut oman kesätyöläisensä, kun Tia Painilainen liittyi kesäkuukausiksi kokoonpanoon. Maalivahtirintamalla on ollut hieman loukkaantumishuolia, mutta vantaalaiseen tapaan aukot on paikattu laadukkailla junioreilla. Niinpä juuri 16 vuotta täyttänyt Emma Immonen nollasi tyylikkäästi Pallokissat edellisellä kierroksella.

Joukkueen maalipörssissä jylläävät silti totutut nimet, kun Kaisa Collin on paukuttanut 9 maalia sekä Sanna Saarinen 7 osumaa. Lisäksi Netta Koso ja Roosa Bröijer ovat onnistuneet kolmesti.

Edellisellä kierroksella vantaalaisryhmästä loukkaantumisen vuoksi joukkueesta puuttuivat Velma Oikarinen, Ronja Ikonen ja Ashley Riefner.

FC Honka aloitti puolestaan kauden hyvin, mutta viime peleissä on tuloksellinen peli takunnut. Ahvenanmaaltakin jäi luu kouraan, kun Åland United kuittasi avauskierroksen Honka-tappionsa tehden puolestaan voittomaalin aivan ottelun lopussa. Hongan tulevaisuuden kannalta positiivinen asia oli pitkän tauon jälkeen Maarianhaminassa kentälle palannut Marianna Tolvanen.

Hongan sisäistä maalipörssiä johtaa Sini Vehviläinen kolmella osumalla ja kaksi kertaa verkkoja ovat heilauttaneet Henni Malinen, Linda Nyman, Anna Auvinen, Ella-Rosa Huusko ja Milla Punsar.

FC Hongasta loukkaantuneena puuttuvat ainakin pitkäaikaispotilaat Katja Hakala ja Milla Punsar

Joukkueiden liigakohtaamiset ovat olleet vantaalaisvoittoisia, sillä PK-35 Vantaa on vienyt täyden potin 13 kertaa Hongan neljää vastaan. Tasapelejä on tahkottu myös neljästi ja maaliero on vieraiden eduksi 44-21. Kevään ottelu Myyrmäessä päättyi tiukan taistelun jälkeen 1-0 kotijoukkueelle Sanna Saarisen osumalla.

FC Hongan päävalmentaja Luciano Posillipo odottaa innolla paikallisvastustajan kohtaamista:

“Ihan loistava peli tulossa. Mielestäni olemme muuntautuneet aika paljonkin meidän edellisistä kohtaamisista, joten mielenkiintoista nähdä valmentajankin silmin, näyttääkö kohtaaminen jotenkin erilaiselta. Neljäs peli molemmille parin viikon sisään, uskoisin kuitenkin että me tulemme olemaan hyvällä energialla liikkeellä. Pelissä on sekin mielenkiintoista, että meillä on ollut kolme täysin erilaista vastustajaa vastassa viime peleissä ja PK on taas hyvin erilainen kuin edelliset.”

Naisten Liigan ottelu FC Honka – PK-35 Vantaa pelataan 1.6.2017 kello 19:00 alkaen ja siihen on vapaa pääsy.
Back to top