Etsi tältä sivustolta

Naisten Liiga 2017: Åland United – FC Honka

Julkaistu

Otteluennakko

Honka matkustaa sunnuntaina Åland Unitedin vieraaksi. Ottelu on samalla Hongan alkusarja viimeinen pitkä vierasmatka, sillä loput reissupelit ovat Tampereella, Turussa tai Pääkaupunkiseudulla.

Kotijoukkue Åland United on  aloittanut kauden edelliskausia heikommin. Joukkue on sarjataulukossa seitsemäntenä. Voittoja on yhdeksästä ottelusta kaksi, tasapelejä kolme ja tappioita neljä. Helatorstaina ahvenanmaalaiset hakivat pisteen HJK:n vieraana Helsingissä. Vuosittain uusiutuvan joukkueen paras maalintekijä on toistaikseksi kolmella liigamaalilla Florin Wagner. Sofia Lindströmillä, Raissa Feudjiolla, Sidney Blomqvistilla, Lois Rochella ja Ruotsin ja Espanjan kautta takaisin Naisten Liigaan siirtyneellä ex-honkalaisella, Jenny Danielssonilla, on kaikilla kasassa yksi maali.

Viiden ottelun voittoputken jälkeen Honka on nyt pelannut kaksi viimeistä ottelua ilman voittoa. Keskiviikkona TPS vei pisteet tiukan ottelun jälkeen mukanaa Turkuun. Sarjataulikon kolmantena majaileva espoolaisjoukkue on kokenut muutaman pelaajamenetyksen loukkaantumisten ja sairastelun vuoksi, mutta samalla tämä antaa mahdollisuuden toistaiseksi vähemmälle peliajalle jääneille pelaajille. Hongan paras maalintekijä on kolmella maalillaan Sini Vehviläinen. Anna Auvisella, Henni Malisella, Ella-Rosa Huuskolla, Linda Nymanilla ja Milla Punsarilla on kaikilla kaksi maalia. 

Åland United ja Honka ovat kohdanneet Naisten Liigan historiassa 28 kertaa ja ahvanenmaalaiset ovat näissä mittelöissä hienoisesti niskan päällä. ÅU on voittanut peleistä 14 kappaletta, Honka 10 ja neljästi on pisteet tasattu. Maaliero on niukasti Ålandin hyväksi 51-47.

Naisten Liigan ottelu Åland United – FC Honka pelataan Wiklöf Holding Arenalla 28.5. kello 18:30 alkaen.

Back to top