Etsi tältä sivustolta

Naisten Liiga 2017: FC Honka – TPS

Julkaistu

Otteluennakko

Keskiviikkona Tapiolan Urheilupuistossa nähdään Naisten Liigan kärkikamppailu kun sarjaa tasapistein johtavat FC Honka ja TPS ottavat toisistaan mittaa. TPS on sarjataulukossa Honkaa edellä kaksi maalia paremman maalieron turvin.

HJK on näistä pisteen ja PK-35 Vantaa kolmen pisteen päässä, joten tämä runkosarjan ensimmäisen puolikkaan päätöskierros muuttanee ainakin jonkin verran neljän parhaan keskinäisiä sijoituksia.

TPS on joutunut tyytymään kahdessa viime pelissään vain Vantaalta haettuun tasapelipisteeseen, kun viime kierroksella HJK aiheutti turkulaisille kauden ensimmäisen tappion 1-0 numeroin. Näitä pelejä ennen kulki TPS pelkästään voittojen tiellä.

Ria Ölingin vaihdettua kauden kynnyksellä maisemaa on Jutta Rantala ottanut hänen paikkansa joukkueen maalitykkinä johtaen liigan maalipörssiä yhdeksällä osumalla. Hän on saanut hyvää taustatukea neljä maalia naiseen tehneistä Hanna Ruohomaasta sekä Elli Pikkujämsästä. Lisäksi Turkuun Ahvenanmaalta palannut Julia Tunturi on osunut kolmesti. Tunturin lisäksi on TPS saanut toisen kovan luokan vahvistuksen, kun Riikka Ketoja palasi Ruotsista kotimaan kamaralle. Keskikentälle on tarjolla myös kesätyöläinen Sini Laaksonen, joka on rantautunut jo rapakon takaa.

FC Honka pelasi viime kierroksella tasan 1-1 Pallokissojen vieraana ja tuo venytti joukkueen tappiottomien otteluiden sarjan kuuteen.

Hongan sisäistä maalipörssiä johtaa Sini Vehviläinen kolmella osumalla ja kaksi kertaa verkkoja ovat heilauttaneet Henni Malinen, Linda Nyman, Anna Auvinen, Ella-Rosa Huusko ja Milla Punsar.

Honkakin on saanut oman vahvistuksensa rapakon takaa, kun Emma Koivisto palasi joukkueen riveihin. Puolustukseen tarvittiinkin vahvistusta, kun Katja Hakalan loukkaantuminen osoittautui loppukauden mittaiseksi.

Joukkueiden liigakohtaamiset ovat vielä Hongan eduksi, mutta viime vuosina on juuri TPS ollut hankala vastustaja espoolaisille. Viimeiset seitsemän peliä ovat tuottaneet kaksi tasapeliä ja viisi TPS:n voittoa. Silti liigahistorian kokonaissaldo on 13 Hongan voittoa, kolme tasapeliä ja kuudesti on TPS vienyt täydet pisteet. Keskinäisten otteluiden maaliero on Hongan eduksi 58-29.

Naisten Liigan ottelu FC Honka – TPS pelataan Tapiolan Urheilupuistossa keskiviikkona 24.5. kello 19:00 alkaen. Otteluun on vapaa pääsy.

Back to top