Etsi tältä sivustolta

Suomen Cup 2016: VIFK – FC Honka

Julkaistu

Otteluennakko

FC Honka matkustaa keskiviikkona Vaasaan  Respect Suomen Cupin välierään, jossa vastaan asettuu Vaasan IFK.

Kuluvalle kaudelle Naisten Ykköseen pudonnut VIFK aloitti Suomen Cupin voittamalla avauskierroksella GBK:n selvänumeroisesti 7-0. Tahti ei juuri toisella kierroksella hidastunut, sillä I-JBK kaatui luvuin 6-1. VIFK:n maalipyssy Cupissa on ollut Fanny Forss, joka on iskenyt kahdessa ottelussa peräti seitsemän maalia.

Ykkösessä vaasalaisten tahti ei ole ollut aivan yhtä murskaavaa. Joukkue on sarjataulukossa viidentenä, yhdeksän pistettä sarjaa johtavaa Kokkola F10:ntä jäljessä. Joukkue aloitti sarjan vahvasti, mutta on sen jälkeen kokenut hieman vaikeamman pelijakson. Edellinen voitto on toukokuun lopulta, jolloin kaatui PKKU vieraskentällä. Fanny Forss on tehnyt vaasalaisista eniten osumia myös Ykkösessä. Hänelle on kertynyt toistaiseksi kuusi maalia, joka oikeuttaa Ykkösen maalipörssin neljänteen sijaan.

Toista perättäistä Cup-voittoaan puolustavan Hongan taival alkoi myös selkeällä voitolla avauskierroksen vastustajasta. HJK/2 kaatui helmikuussa selvästi lukemin 8-0. Toisella kierroksella TPV tarjosi tiukemman vastuksen, mutta Honka otti jatkopaikan Tampereelta lopulta 3-0 voitolla. Hongan maalit Suomen Cupissa ovat jakautuneet tasaisesti sillä Riikka Hannulalla, Henni Malisella, Linda Nymanilla sekä Milla Punsarilla kaikilla on kasassa kaksi osumaa. Jenni Leinonen, Iida Ranin ja Vera Saastamoinen ovat kaikki osuneet kertaalleen.

Joukkueet kohtasivat kauden 2015 liigassa kahdesti, ja Honka oli molemmilla kerroilla parempi. Espoolaiset ottivat kotonaan voiton selvästi 8-1. Vierasreissu Vaasaan oli vuorostaan selvästi tiukempi, sillä tuolloin voitto irtosi luvuin 2-1.

Naisten Respect Suomen Cupin puolivälieräottelu VIFK – FC Honka pelataan 13.7. kello 18:30 alkaen.

Back to top