Etsi tältä sivustolta

Naisten Liiga 2016: Honka – Ilves

Julkaistu

FC Honka kasvatti voittoputkensa jo neljään otteluun kukistettuaan Ilveksen toistamiseen lyhyen ajan sisään. Kuten kesäkuun puolivälissä Tampereella, Honka oli lauantain helteisessä ottelussa Tapiolan Urheilupuistossa maalinverran parempi. Ilves siirtyi toisen jakson alussa Emmi Ristimäen maalilla johtoon, mutta Honka nousi tasoihin ja lopulta voittoon Riikka Hannulan ja paluun tehneen Marianna Tolvasen osumilla.

Naisten Liiga 9.7.2016 kello 16:00 Tapiolan Urheilupuistossa

FC Honka – Ilves 2-1 (0-0)

55. 0-1 Emmi Ristimäki
63. 1-1 Riikka Hannula
79. 2-1 Marianna Tolvanen (Anna Vlasoff)

Yleisöä: 144

Ottelu alkoi tauon jälkeen hieman tunnustellen. Molemmilla joukkueilla oli lyhyitä hallintajaksoja avausjakson aikana. Vieraileva Ilvesryhmä oli kuitenkin avausjakson alkupuolella niskan päällä ja pääsi luomaan muutaman puolittaisen maalintekotilanteen. Tamperelaisjoukkue hyökkäsi varsinkin oikeaa laitaa pitkin josta Elina Myllymäki pääsi pariin otteeseen kääntämään matalan keskityksen takaviistoon. Näiden keskityspaikkojen lisäksi pääsivät Heidi Kollanen ja Kaisa Björn kumpikin laukomaan, mutta vedot jäivät vaarattomiksi.

Hongan puolustus kapteeni Anna Auvisen johdolla piti Ilveksen Heidi Kollasen kurissa läpi ottelun.

Honka pääsi vuorostaan otteluun paremmin mukaan kun jaksoa oli pelattu noin parikymmentä minuuttia. Hongan avausjakson paras paikka syntyi kun Emma Koivisto haastoi puolustajan rangaistusalueen reunassa ja sai jalkansa vapaaksi. Keskitys takatolpalle oli tavoittaa Henni Malisen, mutta tilanne taisi tulla Maliselle hieman yllättäen, sillä kunnon osuma palloon jäi saamatta ja tilanne kuivui kasaan.

Hongan vahvan keskivaiheen jälkeen ottelu siirtyi jakson loppupuolella taas enemmän Ilveksen haltuun. Tupsukorvien paras paikka syntyi taas Myllymäen kautta oikeasta laidasta. Matala keskitys löysi rangaistusalueen toiselta reunalta Rosa-Tuulia Mikkolan, joka ehti ottaa pallon haltuun ja viritellä laukaustaan. Paikalle liukui kuitenkin Emma Koivisto, joka onnistui peittämään laukauksesta parhaimman terän pois ja Paula Myllyoja Hongan maalilla nappasi pelivälineen syliinsä.

Tasainen avausjakso päättyi siis maalittomana, eikä maalipaikoillakaan herkuteltu.

28210639985_c945c6c63b_o

Emmi Ristimäki on puskenut maalin edestä Ilveksen johtonumerot.

Toinen jakso lähti vauhdilla käyntiin kun heti avausminuutilla Milla Punsar pelattiin rangaistusalueen sisälle vetopaikkaan, mutta hyvin vastaantullut Kreeta-Liisa Yli-Säntti onnistui peittämään vedon ja pallo päätyi torjunnan kautta ohi maalin.

Vierasjoukkue ei jakson alusta säikähtänyt vaan siirtyi johtoon kun pelikello näytti 55 minuuttia. Ilves sai ottelun toisen kumpapotkunsa, jota Honka ei missään vaiheessa onnistunut kunnolla purkamaan vaan pallo päätyi takaisin vierailijoiden vasempaan laitaan. Hieno keskitys löysi takatolpalta kaksi vapaata Ilves-pelaajaa, joista Emmi Ristimäki onnistui puskemaan pallon Myllyojan torjunnan kautta Hongan maaliin.

Molemmat joukkueet tekivät maalin jälkeen vaihtoja, ja ottelun painopiste alkoi kääntymään kohti Ilves-maalia. Tasoitus syntyi reilun tunnin kohdalla. Vaihdosta hetkeä aikaisemmin kentälle tullut Vera Saastamoinen tavoitteli samaa keskityspalloa Yli-Säntin kanssa ja pallo putosi Ilves-vahdin käsista Saastamoisen jalkoihin. Veera käänsi pallon vielä takaviistoon ja lopulta pallo päätyi Riikka Hannulalle, joka onnistui siirtämään pallon rangaistusalueen sisältä vierasjoukkueen verkkoon.

27930121850_928eea04ae_o

Kreeta-Liisa Yli-Säntti pudottaa pallon kaksinkamppailussa Hongan Vera Saastamoisen kanssa…

Honka jatkoi painostustaan maalin jälkeen. Ilves pääsi vastaavasti muutamaan tekopaikkaan lähinnä Kollasen kauttan, mutta Hongan puolustus piti yhdeksän osumaa liigassa iskeneen Ilves-kärjen pimennossa.

Honka oli lähellä siirtyä johtoon noin kymmenen minuuttia tasoituksen jälkeen. Henni Malinen ryntäsi laidallaan ohi kolmesta vastustajasta ja ajoi aina päätyrajalle asti. Matala keskitys etutolpalle löysi mukaan nousseen laitapuolustaja Anna Vlasoffin, jonka veto kuitenkin suuntautui päin Yli-Sänttiä.

Reilu vartti ennen loppua nähtiin Tapiolassa iloinen paluu, kun Marianna Tolvanen vaihdettiin kentälle. Pitkästä loukkaantumiskierteestä kärsinyt Tolvanen nähtiin viimeksi liigakentillä lokakuussa 2014 Åland Unitedin väreissä. Hongan oma kasvatti pukeutui espoolaisryhmän pelipaitaan viimeksi kaudella 2013.

27930121740_10a11daac2_o

… Ja jatkotilanteesta Riikka Hannula iskee tasoitusosuman.

Kauaa ei tarvinnut yleisön Tapiolassa miettiä Tolvasen pelikuntoa, sillä viisi minuuttia vaihdosta iski Marianna voittonumerot taululle. Kahdettasadatta liigaotteluaan pelannut Anna Vlasoff antoi pystypallon laitaa pitkin Ilveksen puolustuslinjan yli ja Tolvanen karkasi vastustamattomasti ohi puolustajastaan. Hieno sijoitus takanurkkaan ohi vastaantulleen Yli-Säntin vei Honka-ryhmän ansaittuun johtoon.

Ilveksen tasoitusyritykset jakson lopussa jäivät vähäisiksi. Kollanen pääsi kertaalleen kokeilemaan vapaapotkua noin kahdestakymmenestä metristä, mutta veto suuntautui päin muuria. Aivan loppuhetkillä vierailijat saivat vaarallisen keskityksen Hongan maalin edustalle, mutta tilanne päättyi paitsioon. Näitä paikkoja lukuunottamatta ottelun loppu oli Hongan hallussa eikä paniikkia johtoasemassa nähty.

28210638755_e574f007fb_o

Kaudella 2008 Hongassa liigauransa aloittanut Marianna Tolvanen palaa pelikentille, ja iskee viisi minuuttia myöhemmin voitto-osuman.

Voitolla Honka nousi sarjataulukossa tasapisteisiin Ilveksen kanssa. Hongan tiivis ottelutahti jatkuu kahdella vierasottelulla. Keskiviikkona joukke matkaa Suomen Cupin puolivälierään Vaasaan jossa vastaan asettuu VIFK. Lauantaina on liigaottelu ja matka Poriin NiceFutiksen vieraaksi.

FC Hongan päävalmentaja Luciano Posillipo oli ylpeä joukkueensa noususta toisen jakson loppupuolella:

Ilves on kova vastustaja ja keskinäiset pelit tällä kaudella ovat olleet tasaisia. Ilves aloitti pelin erittäin hyvin ja näytti alkuun siltä ettemme täysin pysy perässä. Pelaajat kuitenkin sopeutuivat tilanteeseen ja otteluun todella hyvin. Toisella jaksolla saimme paremmin kontrolloituja hyökkäyksiä sekä puolustaminen oli selkeämpää. Pelaajilta uskomattoman hyvää työtä, että nousimme tappioasemasta voittoon.

28133359231_f48f0808be_o

Anna Vlasoff juhlisti 200:tta liigaotteluaan syöttämällä voittomaalin.

 

Palkitut

Tsempparit:
Kaisa Björn (Ilves)
Henni Malinen (Honka)

Veikkauspörssi:
3p. Emma Koivisto (Honka)
2p. Riikka Hannula (Honka)
1p. Heidi Kollanen (Ilves)

Kokoonpanot

Honka:
Paula Myllyoja; Anna Vlasoff, Anna Auvinen, Janni Laakso, Emma Koivisto; Sara Kattainen (70. Katriina Kuoksa), Linda Nyman; Henni Malinen, Milla Punsar (74. Marianna Tolvanen), Riikka Hannula; Sini Vehviläinen (58. Vera Saastamoinen)

vaihdossa:
Sonja Rajatalo, Kiia Laine, Aino Nurmi, Frida Lähteenmäki

Ilves:
Kreeta-Liisa Yli-Säntti; Maria Alanko, Kaisa Björn, Riikka Winter (46. Ada Nikkilä), Emmi Ristimäki (81. Johanna Salmijärvi), Heidi Kollanen var.11 , Emmaliina Tulkki, Maaria Roth, Eini Vesaniemi var.43 , Rosa-Tuulia Mikkola (58. Sini Lauermaa var.75), Elina Myllymäki

vaihdossa: Sara Inget, Jade Bergius, Heidi Rannikko, Nea Lehtola

Kuvat:
Petri Lunkin ottelugalleria:

FC Honka - Ilves 2-1, Naisten Liiga
 

Back to top