Etsi tältä sivustolta

Naisten Liiga 2016: Honka – TiPS

Julkaistu

FC Honka otti kolmannen täyden pistepotin viikon sisään ruutiinivoitolla Tikkurilan Palloseuraa vastaan Tapiolassa lauantaina. Ottelu säilyi maalittomana aivan avausjakson loppun asti, mutta lopulta Honka oli neljän maalin verran parempi. Maalintekijöinä kunnostautuivat kahdesti osunut Sini Vehviläinen, liigauran avausosumansa iskenyt Milla Punsar, sekä loppulukemat viimeistellyt Riikka Hannula.

FC Honka – TiPS 4-0 (1-0)

43. 1-0 Sini Vehviläinen rp.

59. 2-0 Vehviläinen (Henni Malinen)

87. 3-0 Milla Punsar (Riikka Hannula)

90. 4-0 Hannula (Vera Saastamoinen)

Yleisöä 89

27151958284_a92289c603_o

Sini Vehviläinen valmistautuu ampumaan avausmaalin rangaistuspotkusta. TiPS:n Hanna Onufriew ja Eeva-Maria Saari, sekä Hongan Kiia Laine ja Henni Malinen seuraavat.

Ajoittain rankkojenkin sadekuurojen kastelemalla Tapiolan Urhelipuiston nurmella käydyn ottelun käsikirjoitus oli alusta lähtien selkeä. Honka piti palloa lähes tauotta vierailevan vantaalaisryhmän kenttäpuoliskolla ja TiPS tyytyi ajoittaisiin vastahyökkäysyrityksiin. Avausjaksolla Honka ei hallinastaan huolimatta päässyt luomaan kovin lukuisia selkeitä maalipaikkoja.

Yksi jakson parhaista paikoista siunaantui Sini Vehviläiselle, kun ottelu oli vanhentunut vain pari minuuttia. Sini pääsi jo rangaistusalueella nokikkain TiPS-vahti Ida-Sofia Helppikankaan kanssa, mutta vantaalaisten puolustus onnistui liukumaan pallon Honka-hyökkääjän jaloista kulmaksi.

27663514712_d12416a033_o

Kesäksi Honkaan palannut Nea-Stina Liljedahl pelasi varmasti puolustuksen keskustassa. Taustalla vahvan pelin keskikentän keskustassa pelannut Katriina Kuoksa.

Vehviläisen paikan lisäksi TiPS puolustuksen valmiutta pääsivät kokeilemaan muun muassa Vera Saastamoinen ja Katriina Kuoksa, joiden laukaukset kimposivat puolustuksen jalkojen kautta ohi.

Kuparinen rikkoutui lopulta rangaistuspotkusta. Emma Koivisto nousi vahvasti oikeaa laitaa pitkin ja ajoi kahden TiPS-puolustajan välistä rangaistusalueelle. Samalla toisen puolustajan jalat kopsahtivat Emmaan ja pallo vietiin pilkulle. Rangaistuspotkua asettui ampumaan Sini Vehviläinen, joka upotti pallon varmasti oikeaan nurkkaan. Näin tauolle mentiin Hongan maalin johdossa.

27152884273_c66abbf1eb_o

Avausmaaliin johtaneen rangaistuspotkun hankkinut Emma Koivisto palkittiin kahdella veikkauspörssipisteellä.

Pelin kulku ei juuri toisella jaksolla muuttunut. Honka piti palloa ja vyörytti hyökkäyksiä, ja TiPS pääsi vain ajoittain espoolaisten kenttäpuoliskolle.

Kotijoukkue lisäsi johtoaan vajaan tunnin kohdalla. Vahva karvaus toi pallon Henni Malisen jalkaan, joka vuorostaan vapautti Sini Vehviläisen vapaaksi laitapuolustajan ja topparin välistä. Sini sijoitti pallon tyylikkäästi takaylänurkkaan.

Seuraavaa maalia saatiinkin sitten odotella aivan ottelun loppuhetkille. Vaihdosta kentälle tulleet Riikka Hannula ja muutaman kuukauden tauon jälkeen paluun tehnyt Milla Punsar pelasivat tilanteessa hienosti yhteen. Riikan vasemmasta laidasta lähtenyt keskitys tavoitti Millan pään toppareiden välistä, ja Punsarin hieno pusku painui vastustamattomasti TiPS-maalin oikeaan nurkkaan.

Aivan ottelun loppuhetkillä pääsi Hannula vielä herkuttelemaan loppunumerot. Vera Saastamoinen vapautti keskityksellään Riikan aivan avopaikkaan TiPS-maalin eteen, eikä tämä erehtynyt sijoittaessaan loppunumerot taululle.

27663514822_e7785d4069_o

Milla Punsar juhlii liigauransa avausmaalia yhdessä Iida Raninin kanssa.

Honka hallitsi siis ottelutapahtumia selkeästi, ja vei pisteet lopulta rutiininomaisella suorituksella. Ottelussa tehtiin samalla myös Naisten Liigan historiaa. Ensimmäistä kertaa Naisten Liigan aikana, siis vuodesta 2007, jäi Anna Auviselta ottelu väliin. Tampereella päätään loukannut Auvinen katseli pelin varmuuden vuoksi vaihtopenkin puolelta. Näin Auvisen perättäisten pelattujen otteluiden putki kesti lopulta siis 221 ottelua.

Honka lähtee kolmen ottelun voittoputkessa ansaitulle kesälomalle. Joukkueen seuraava ottelu on 9.7. pelattava ottelu jossa Tapiolaan saapuu keskiviikkona kaatunut Ilves.

Palkitut:

3p. Sini Vehviläinen (Honka)

2p. Emma Koivisto (Honka)

1p. Dali Meller (TiPS)

Kokoonpanot:

Honka:

Honka:

Paula Myllyoja; Anna Vlasoff, Nea-Stina Liljedahl, Janni Laakso, Emma Koivisto; Sara Kattainen. Katriina Kuoksa; Henni Malinen (74. Riikka Hannula), Kiia Laine (56. Milla Punsar), Vera Saastamoinen; Sini Vehviläinen (65. Iida Ranin)

vaihdossa: Anna Auvinen, Linda Nyman, Sonja Rajatalo, Frida Lähteenmäki

TiPS:

Ida-Sofia Helppikangas; Jannica Tjeder, Eeva-Maria Saari, Dali Meller (79. Jessica Seppälä), Ella Haaksluoto, Hanna Onifriew, Sara Kärnä (46. Elisa Kotiranta), Minna Pelkonen, Taija Savolainen, Anna Eld, Julia Säppi (65. Sara Jaatinen)

vaihdossa: Sofia Litendahl, Viivi Irva, Maija Kaivola, Sanna Jääskeläinen

Kuvat:
Petri Lunkin ottelugalleria:

FC Honka - TiPS 4-0, Naisten Liiga

Back to top