Etsi tältä sivustolta

Suomen Cup 2016: VIFK – FC Honka

Julkaistu

FC Honka jatkaa Naisten Respect Suomen Cupin välieriin voitettuaan Vaasan IFK:n luvuin 3-1. Vaasalaisryhmä taisteli tasatilanteessa ensimmäisen jakson loppuun asti, kunnes Emma Koiviston maali toi helpotusta espoolaisten iltaan. Loput osumista tulivat aivan ottelun loppuhetkillä, kun ensin Vera Saastamoinen ja Marianna Tolvanen lisäsivät vieraiden johtolukemia. Kavennuksesta vastasi Linnea Hjerpe.

Naisten Respect Suomen Cup, 13.7.2016 kello 18:30 Centralidrottsplan, Korsholm

VIFK – FC Honka 1-3 (0-1)

43. 0-1 Emma Koivisto

90. 0-2 Vera Saastamoinen

90+2. 0-3 Marianna Tolvanen

90+5. 1-3 Linnea Hjerpe

Yleisöä: 104

Ottelun luonne oli alusta lähtien selkeä. Honka vyörytti hyökkäyksiä kohti vaasalaisten maalia, ja yhdellä kärkipelaajalla pelannut kotijoukkue pyrki ajoittain vastahyökkäyksiin. Avausjaksolla tämä johti yhteen vaaralliseen tilanteeseen Honka-maalilla. Paula Myllyoja Hongan maalin suulla ehti kuitenkin juuri ja juuri peittämään läpiajon.

Hongalla puolestaan oli maalipaikkoja avausjaksolla heti alkuminuuteista lähtien. Kaikkiaan espoolaisilla oli avausjaksolla vajaa kymmenkunta maalipaikkaa, mutta pallo saatiin hyvin torjuneen Emilia Södermanin taakse vasta aivan avausjakson lopussa. Emma Koivisto rikkoi kuparisen ajamalla oikealta laidalta maalille ja ampumalla helpottavan avausosuman taululle. 

Toinen jakso jatkui lähes avausjakson kaltaisena. Honka loi edelleen paikkoja, tosin avausjakson kaltaisen maalipaikat olivat harvemmassa. Jakson puolivälin tietämissä vierailijat alkoivat sortumaan huolimattomuuteen ja VIFK pääsi Hongan harhasyöttöjen avittamana vastahyökkäyksiin ja loi muutamia maalipaikkoa. 

Maaleja saatiin jälkeen kuitenkin odottaa aivan jakson lopulle. Honka iski nopeasti kaksi lisämaalia kun ensin Vera Saastamoinen laittoi pallon maalin edestä tyhjään maaliin Koiviston poikittaissyötön jälkeen. Seuraavasta hyökkäyksesta Marianna Tolvanen kuljetti pallon keskikentältä rangaistusalueen reunaan hieman oikealla ja ampui Hongan kolmannen osuman maalin yläkulmaan.

VIFK teki vielä aivan ottelun loppuhetkillä kavennuksen kun sivuvapaapotkun jälkitilanteesta Linnea Hjerpe onnistui estämään Myllyojan nollapelin.

Hongan päävalmentaja Luciano Posillipo kertoi joukkueen reagoineen ottelun haasteisiin hyvin ja kiitteli pelaajia kärsivällisyydestä:

Tiesimme VIFK:stä hyvin vähän ja kun ottelun kuva tuli selväksi, pyrimme organisoimaan pelin sen mukaan. VIFK puolusti erittäin hyvin ja tunnollisesti, etenkin boksinsa, joten ajoittain oli vaikea löytää järkeviä tiloja. Heillä oli hyviä ja nopeita hyökkääjiä ja jouduimme olemaan varuillamme vastaiskuissa.

Pelaajat olivat hienosti kärsivällisiä ja pystyimme saamaan voiton ja jatkamaan seuraavalle kierrokselle. Ottelu oli pitkään 0-1 tilanteessa joten meidän painostuksestamme huolimatta peli oli periaatteessa aika auki viimeisille minuuteille asti.

Voiton myötä Honka jatkaa Naisten Respect Suomen Cupissa neljän parhaan joukkoon. Vastaan välierissä asettuu Pallokissat ja ottelu käydään 2.8. kello 18:30 Tapiolan Urheilupuistossa. Toisessa välieräparissa kohtaavat TPS ja PK-35 Vantaa.

Kokoonpanot

VIFK:

Emilia Söderman; Frida Peltonen, Eva-Susanna Dahlmars, Satu Karppinen (21. Adelina Ragnäs), Maarit Vitikka, Linnea Hjerpe, Fanny Forss, Emilia Grönholm, Ina Järvinen, Tiialeena Hakala, Katariina Ketonen (73. Melinda Smedman)

vaihdossa: Camilla Backlund, Karoliina Muurimäki

Honka:

Paula Myllyoja; Anna Vlasoff, Anna Auvinen, Janni Laakso, Emma Koivisto; Linda Nyman var. 90+4, Katariina Kuoksa; Henni Malinen, Kiia Laine (77. Sara Kattainen), Riikka Hannula (81. Marianna Tolvanen); Vera Saastamoinen (90. Iida Ranin)

vaihdossa: Sonja Rajatalo, Aino Nurmi, Henna Tenkanen, Frida Lähteenmäki

Back to top