Etsi tältä sivustolta

Naisten Liiga 2016: Nice Futis – Honka

Julkaistu

Otteluraportti

FC Hongan vahva jakso sai jatkoa kun espoolaisryhmä kukisti NiceFutiksen Porissa puhtaasti 4-0. Espoolaisilla oli vaikeuksia avausosuman tekemisessä. Riikka Hannulan toisen jakson puolessa välissä iskemä osuma kuitenkin vapautti lopulta vieraiden pelin. Loput maaleista syntyivät Henni Malisen ja kahdesti osuneen Sini Vehviläisen lapikkaista.

Naisten Liiga 16.7.2016 Porin Stadion

Nice Futis – FC Honka 0-4 (0-0)

66. 0-1 Riikka Hannula (Henni Malinen)

70. 0-2 Malinen (Emma Koivisto)

74. 0-3 Sini Vehviläinen rp.

88. 0-4 Vehviläinen (Iida Ranin)

Honka aloitti ottelun vahvasti ja loi heti alkuminuuteilla lupaavan maalipaikan kotijoukkueen maalille. Kaikkiaan jakson aikana vierailijoille siunaantui vajaa kymmenkunta maalipaikkaa, mutta kuten aiemmin viikolla Vaasassa, viimeistely tuotti espoolaisille vaikeuksi. Joko vedot painuivat ohi, tai sitten tielle ehti NiceFutiksen maalia vartioinut Anna Tamminen tai joku kotijoukkueen puolustajista. 

NiceFutiksen maalipaikat olivat avausjaksolla harvassa. Kotijoukkueen jakson paras paikka syntyi Honka-puolustuksen pienoisesta haparoinnista. Tauolle siirryttiin kuitenkin maalittomassa tasatilanteessa.

Honka lisäsi painetta jälleen toisen jakson alussa, mutta ilman tulosta. Noin tunnin pelin jälkeen pääsi kotijoukkue paremmin ottelun mukaan ja loi hetken ajan painetta Hongan maalille.

Nicen vahvempi jakso olikin tuottaa tulosta kun toinen jakso oli vanhentunut noi vartin. Hyvin pelattu sivurajaheitto ja sitä seurannut keskitys päätyi Amanda Collinsille joka pääsi lähes maaliviivalta hieman vaikeasta asennosta puskemaan. Paikalle syöksyi Henni Malinen joka onnistui pelastamaan pallon yläriman kautta takaisin maalivahdin alueen reunaan, josta porilaispelaaja pääsi puskemaan, mutta epäonnekseen suoraan päin maassa makaavaa Malista. Tämäkään ei vielä täysin pelastanut Honka-ryhmää sillä pallo jäi pyörimään vierasjoukkueen rangastusalueelle. Kotijoukkue pääsi yrittämään maalintekoa vielä useaan otteeseen, mutta aina vain ehti Hongan puolustaja peittämään vedon. Lopulta pallo päätyi rangaistusalueen reunaan ja Honka selvisi säikähdyksellä.

Porilaisten loistava maalipaikka taisi herättää Honka-ryhmän lopullisesti sillä avausosuma syntyi reilu viisi minuuttia kotijoukkueen vaarallisesta tilanteesta. NiceFutiksen purkuyritys päätyi keskialueella Sini Vehviläiselle, joka vapautti Henni Malisen vapaaksi rangaistusalueen reunalle. Malisen nosto takatolpalle päätyi suoraan Riikka Hannulalle, ja hänellä oli helppo työ siirtää pallo vapaaseen maalin.

Kuparisen rikkouduttua alkoivat numerot taululla muuttumaan nopeaan tahtiin. Vajaa viisi minuuttia edellisestä ja avausmaalin osat vaihtuivat. Honka kierrätti pallon alakerran kautta laidasta toiseen ja hyökkäsi lopulta oikeaa reunaa pitkin. Hannula ja Emma Koivisto pelasivat laidallaan hyvin Riikan vapaaksi. Tarkka keskitys löysi rangaistusalueen toiselta laidalta Malisen. Henni otti ensimmäisellään pallon haltuun ja sijoitti toisellaan varmasti oikeaan alanurkkaan.

Hongan kolmannesta vastasi Sini Vehviläinen joka ampui rangasituspotkun varmasti sisään. Vehviläinen iski iltapäivän toisensa hetki ennen loppua kun Iida Ranin oli vapauttanut hänet nokikkain Tammisen kanssa.

Voitollaan Honka siirtyi sarjassa neljänneksi, tasapisteisiin kolmantena olevan HJK:n kanssa. Ensi viikonlopun vastustuja TPS on kahden pisteen päässä sarjan toisena.

 

Palkitut

3p. Henni Malinen (Honka)

2p. Anna Vlasoff (Honka)

1p. Anna Auvinen (Honka) / Matilda Vehmasto (NiceF) (pöytäkirjassa kahdelle pelaajalle merkitty yksi tähti)

Kokoonpanot

NiceFutis:

Anna Tamminen; Sanni Välilä, Vilma Ollonqvist, Minna Rajamäki (77. Elli Helander), Essi Huppunen, Anni-Elina Luotonen, Brooke Barbuto, Amanda Collins var.53, Arina Kolesnikova, Matilda Vehmasto, Milla Rajamäki

vaihdossa: Laura Tolonen, Ksenia Koulik, Venla Viertola, Alina Koulik

Honka:

Paula Myllyoja; Anna Vlasoff, Anna Auvinen, Janni Laakso, Emma Koivisto; Katriina Kuoksa, Kiia Laine; Henni Malinen (81. Iida Ranin), Milla Punsar, Marianna Tolvanen (46. Riikka Hannula); Vera Saastamoinen (63. Sini Vehviläinen)

vaihdossa: Aino Nurmi, Martina Fernström, Krista Hakala, Sonja Rajatalo

Back to top