Etsi tältä sivustolta

Naisten Liiga 2016: TPS – Honka

Julkaistu

Otteluraportti

Hongan voittoputki Naisten Liigassa tulipäätökseen lauantaina, kun joukkue pelasi 2-2 tasatuloksen Turun Palloseuraa vastaan. Hongan maalintekovastuu Turussa oli laitapuolustajilla, sillä ensin Anna Vlasoff vei joukkueen 0-1 johtoon ja lopussa Emma Koivisto toi espoolaiset tasoihin. Näiden maalien välissä turkulaiset onnistuivat kahdesti Ria Ölingin ja Saija Östlundin toimesta.

Naisten Liiga 23.7. Turun Urheilupuiston Yläkenttä 

TPS – FC Honka 2-2 (0-1)

42. 0-1 Anna Vlasoff (Katriina Kuoksa)

53. 1-1 Ria Öling 

61. 2-1 Saija Östlund

75. 2-2 Emma Koivisto

Yleisöä: 169

Ottelun avausjakso oli tasaista vääntöä. Pallonhallinta oli ehkä aavistuksen espoolaisilla, mutta vaarallisia tilanteita joukkue ei juurikaan päässyt luomaan. TPS sai vaarallisimmat paikkansa Hongan huolimattomuudesta ja harhasyötöistä, mutta vähissä olivat myös turkulaisten tekopaikat.

Honka iski ottelun avausmaalin hetki ennen taukovihellystä. Katriina Kuoksa vaihtoi hyvin laitaa pitkällä syötöllä vasemmalta nouseelle Anna Vlasoffille. Aiemmin liigaurallaan laitahyökkääjänäkin pelannut Vlasoff toi pallon röyhkeästi sisään ja harhautti pari vastaantullutta TPS-puolustajaa. Noin kahdestakymmenestä metristä lähtenyt oikean jalan laukaus painui vastustamattomasti TPS-maalin vasempaan ylänurkkaan. Varmasti yksi kauden kommeimmista Honka-maaleista.

Taon jälkeen TPS iski nopeasti pelin tasoihin ja siirtyi lyhyen ajan sisään myös johtoon. Tasoitusosuma syntyi kulmapotkusta jota Honka ei onnistunut kunnolla purkamaan. Pallo päätyi takatolpalla vapaana olleelle Ria Ölingille joka sijoitti pallon suoraan ilmasta Hongan puolustajan kautta sisään. 

Maalin jälkeen jatkui TPS:n vahva vaihe joka päättyi parin puolittaisen paikan jälkeen johto-osumaan. Turkulaiset hyökkäsivät nopeasti kierrättäen pallon vasemmalta oikealle. Lopulta Saija Östlund ajoi rangaistusalueen rajalle ja ampui suhteellisen pienestä kulmasta pallon takanurkkaan.

Pelin kulku toisella jaksolla oli avausjaksoa vastaava. Honka pyrki pitämään palloa ja TPS karvasi korkealta, pyrki pallonriistoihin ja vastaiskuihin. Turkulaiset pyrkivät riiston jälkeen nopeisiin hyökkäyksin, eikä poikittaissyöttelyä keskialueella juuri nähty. Kotijoukkue sai luotua maalin lisäksi pari vaarallista paikkaa, mukaanlukien kaksi ylärimaa vapaapotkun ja sitä seuranneen jälkitilanteen yhteydessä. 

Honka toi pelin tasoihin vartti ennen loppua. Hyökkäyspään rajaheitto pelattiin Vlasoffille, joka ajoi kohti päätyrajaa ja käänsi takaviistoon rangaistusalueelle. Hyvä syöttö tavoitti Riikka Hannulan, joka pääsi pääsi ampumaan suoraan kohti TPS-maalia. Hannulan kova laukaus etunurkalta kimposi maalipuista suoraan hyökkäykseen mukaan nouseellee Emma Koivistolle, joka laittoi irtopallon varmasti verkon perukoille. 

Viimeisen vartin aikana molemmilla joukkueilla omat muutaman minuutin vahvat jaksonsa, mutta lisämaaleja ei enää nähty. Näin pisteet tasattiin ja Honka otti ensimmäisen pisteensä TPS:ltä sitten kevään 2014. Samalla joukkueiden piste-ero sarjassa säilyi kahdessa pisteessä. TPS jatkaa sarjan toisena ja Honka puolestaan neljäntenä. Väliin kiilasi Ilveksen Tampereella voittanut Pallokissat.

Palkitut

3p. Ria Öling (TPS)

2p. Anna Vlasoff (Honka)

1p. Henni Malinen (Honka

Kokoonpanot

TPS: 

Inkeri Niemi; Alina Schrey (82. Wilma Spets), Ria Öling, Mira Uronen, Jutta Rantala, Sini Laaksonen, Elli Pikkujämsä, Saija Östlund, Siiri Hammar, Emma Santamäki, Hanna Ruohomaa

vaihdossa: Amalia Aarnio, Roosa Hurmerinta, Netta Laasio, Terhi Ristolainen

Honka:

Paula Myllyoja; Anna Vlasoff, Anna Auvinen, Janni Laakso, Emma Koivisto; Linda Nyman, Katriina Kuoksa (67. Sara Kattainen); Henni Malinen, Milla Punsar, Riikka Hannula (86. Sini Vehviläinen); Vera Saastamoinen (61, Marianna Tolvanen var. 90+3)

vaihdossa: Martina Fernström, Frida Lähteenmäki, Sonja Rajatalo, Kiia Laine

Back to top