Etsi tältä sivustolta

Naisten Liiga 2016: Åland United – Honka

Julkaistu

Otteluraportti

FC Honka nousi upeasti loppuhetkillä tappioasemasta voittoon Ahvenanmaalla. Kotijokkue Åland United oli siirtynyt avausjaksolla 2-1 johtoon Julia Tunturin ja Briana Campoksen maaleilla. Espoolaiset nousivat kuitenkin viimeisen reilun viiden minuutin aikana tasoihin Henni Malisen osumalla ja voi lopulta pisteet lisäajalla syntyneellä Vera Saastamoisen maalilla. Hongan avausjakson osumasta vastasi Riikka Hannula.

Naisten Liiga, Wiklöf Holding Arena 11.6.2016 kello 16:30

Åland United – FC Honka 2-3 (2-1)

10. 1-0 Julia Tunturi

15. 1-1 Riikka Hannula

39. 2-1 Briana Campos

86. 2-2 Henni Malinen

90+1. 2-3 Vera Saastamoinen

Yleisöä: 171

Kotijoukkue Åland United aloitti ottelun terävämmin ja siirtyi johtoon noin kymmenen minuutin pelin jälkeen, kun paluuta pelikentille tekevä Julia Tunturi pelattiin Hongan puolustuslinjan taakse läpi, eikä hän erehtynyt ohittaessaan Paula Myllyojan.

Ahvenanmaalaisten johto ei kuitenkaan kestänyt pitkään, sillä hetkeä myöhemmin onnistui Honka erikoistilanteesta. Linda Nymanin antama kulmapotku pomppi etutolpalle josta Kia Laine nosti pallon maalin edustalle. Ensimmäisen puskun onnistui kotijoukkueen maalia vartioinut Ann-Sophie Gripenberg torjumaan, mutta jatkopallossa oli terävin Riikka Hannula, joka puski pallon lähes maaliviivalta sisään.

Åland siirtyi jälleen johtoon jakson lopussa. Kotijoukkueen hyökkäyspään sivurajasta liikkeelle lähtenyt tilanne päättyi lopulta maaliin kun avausosuman alustanu Raissa Feudjio pyörähti espoolaisten puolustuksen välistä vetopaikkaan. Myllyoja onnistui torjumaan etunurkkaa kohti tulleen vedon, mutta paluupallo päätyi suoraan maalin edessä odottaneen Campoksen jalkoihin. Hänellä oli helppo työ siirtää ÅU:n johtolukemat taululle ennen taukoa.

Toisella jaksolla Honka otti ottelun entistä paremmin haltuunsa. Joukkue piti palloa ahvenanmaalaisten kenttäpuoliskolla ja loi paikkoja, mutta tasoitusmaalia jouduttiin odottamaan pitkään. Lopulta helpoittava osuma syntyi vain vajaa viisi minuuttia ennen täyttä aikaa. Vaihdosta kentälle tullut Sini Vehviläinen kääntyi rangaistusalueen kulmassa eroon puolustajastaan ja antoi hienon ulkosyrjäsyötön läpi ottelun laidallaan kotijoukkueelle harmia aiheuttanut Henni Maliselle. Henni otti ensimmäisellä kosketuksellaan pallon haltuun ja ampui toisellaan tasoituksen vasempaan alanurkkaan.

Espoolaiset eivät tasoitukseen tyytyneet vaan veivät lopulta täyden pistepotin. Pelikello näytti jo erotuomarin antamaa lisäaikaa kun vasemmalta laidalta lähtenyt pystypallo päätyi Vera Saastamoisen jalkoihin. Vera siirsi ensimmäisellä kosketuksellaan pallon ohi puolustajan ja käänsi tämän jälkeen pallon varmasti maalin takanurkkaan.

Honka vei näin täyden pistepotin ensimmäisen kerran sitten huhtikuun lopun Nice Futis -voiton. Espoolaisilla on mahdollisuus uusia voitto heti keskiviikkona kun joukkue matkustaa Ilveksen vieraaksi Tampereelle.

Hongan päävalmentaja Luciano Posillipo oli odotetun tyytyväinen ottelun jälkeen:

Aloitimme hieman varovaisesti ja silkkihansikkain, ehkä matka vielä painoi jaloissa, mutta pääsimme aika nopeasti otteluun mukaan. Vastustaja sai heti alussa hyvän paikan ja pääsi iskemään iskemään maalin, mutta pelaajat sopeutuivat tilanteeseen ja pääsimme tekemään yhä enemmän omaa juttuamme. Toisella jaksolla pääsimme luomaan painetta ja lopulta saimme palkinnon. Åland United ei ole koskaan ollut meille helppo, etenkään kotonaan, joten siinäkin mielessä voitto oli meille hyvä.

Palkitut:

3p. Raissa Feudjio Tchuanyo  (ÅU)

2p. Henni Malinen (Honka)

1p. Ayaki Shinada (ÅU)

Kokoonpanot:

Åland United:

Ann-Sofie Gripenberg; Bri Campos, Raquel Infante, Pille Raadik, Ella Vanhanen; Ayaki Shinada, Viktoria Byskata, Maja Lindqvist; Julia Tunturi (58. Sofia Lindström), Isabella Mattsson (89. Olivia Mattsson), Raissa Feudjio

vaihdossa: Jessi Hietanen

Honka:

Paula Myllyoja; Anna Vlasoff, Anna Auvinen, Janni Laakso, Emma Koivisto; Linda Nyman, Katriina Kuoksa; Henni Malinen, Kiia Laine (66. Sara Kattainen), Riikka Hannula (69. Sini Vehviläinen); Vera Saastamoinen (90+3. Iida Ranin)

vaihdossa: Aino Nurmi, Sonja Rajatalo, Frida Lähteenmäki

Back to top