Etsi tältä sivustolta

Naisten Liiga 2016: Honka – PK-35 Vantaa

Julkaistu

FC Honka kiusasi sarjajohtaja PK-35 Vantaata pitkään, mutta virailijat tulivat ottelun loppupuolella tasoihin ja veivät lopun maalijuhlassa pisteet Tapiolan Urheilupuistosta lukemin 1-4. Vantaalaisten maaleista vastasivat Hanne Ojanperä, Sanni Franssi ja kahdesti osunut Sanna Saarinen. Ottelun avausmaalin ja samalla Hongan ainokaisen iski Vera Saastamoinen.

Naisten Liiga, Tapiolan Urheilupuisto 28.5. kello 16:00

FC Honka – PK-35 Vantaa 1-4 (1-0)

6. 1-0 Vera Saastamoinen (Linda Nyman)

69. 1-1 Hanne Ojanperä

82. 1-2 Sanna Saarinen (Eveliina Parikka)

85. 1-3 Sanni Franssi

89. 1-4 Sanna Saarinen (Sanni Franssi)

Yleisöä:

179

Honka sai otteluun unelma-alun. Reilun viiden minuutin pelin jälkeen Linda Nyman nosti roikkupallon vantaalaisten linjan taakse, johon Vera Saastamoinen ehti vierailijoiden maalivahdin ja puolustuksen hieman epäröidessä. Veran nosti pallon yli vastaantulleen maalivahti Henriikka Mäkelän ja vei espoolaiset 1-0 johtoon.

26714763893_a427e9581b_o

Vera Saastamoinen nostaa avausmaalin.

Pelin kenttätapahtumat olivat läpi ottelun jotakuinkin samanlaiset. PK-35 Vantaa piti palloa haki kärsivällisesti maalipaikkoja. Honka vuorostaan tyytyi puolustamaan tiiviisti ja pyrki iskemää tilaisuuden tullen vastaiskuilla. Saastamoinen olikin lisätä kotijoukkueen johtolukemia, mutta puolittainen läpiajo päättyi suoraan Mäkelän syliin suuntautuneeseen laukaukseen.

Vierasjoukkue pyrki vyöryttämää hyökkäysiä Hongan pätyyn mutta espoolaisten puolustuslinja vahvistettuna Yhdysvalloista palanneella Emma Koivistolla piti vantaalaiset pois vaarallisimmilta maalipaikoilta. Liigan maalipörssiä johtava Franssi yritti useaan otteeseen ohi topparikaksikosta Anna AuvinenJanni Laakso, mutta varsinkin kapteeni-Auvinen oli avausjaksolla lähes ohittamaton.

Vantaalaiset saivat kuitenkin kertaalleen pallon avausjaksolla Hongan maaliin. Parikan puskema osuma hylättiin kuitenkin paitsiona. Hetkeä myöhemmin Hongalla oli vielä hyvä paikka lisäosumaan, mutta Nymanin kaukolaukaus viuhui hieman yli yläriman.

27287992616_fc9a5aae45_o

Ottelun parhaaksi valittu Anna Auvinen piti Sanni Franssin kurissa lähes läpi ottelun.

Ottelun asetelmat eivät juuri toiselle jaksolle muuttuneet. PK-35 Vantaa piti palloa ja Honka pyrki prässillään häiritsemään vierasjoukkueen avauspeliä. Vierailijat eivät kuitenkaan pallonhallinnastaan huolimatta juuri laadukkaille maalipaikoille vielä jakson alkupuoliskolla päässeet.

Tunnin kohdalla tehdyt vaihdot alkoivat viimein muuttaa lukemia tulostaululla. Vantaalaiset vaihtoivat kentälle Roosa Bröijerin ja Hanne Ojanperän. Jälkimmäinen onnistuikin rikkomaan vierailijoiden kuparisen 69 peliminuutin kohdalla. Netta Koson antama sivuvapaapotku pomppi vapaasti läpi Hongan rangaistusalueen jonka keskellä Ojanperä otti pallon haltuun ja onnistui lopulta iskemään tasoituksen vasempaan alanurkkaan.

Maalin jälkeen molemmat joukkueet suorittivat vielä lisää vaihtoja ja vajaa kymmenen minuuttia ennen loppua vierailijat menivät lopulta menojaan. Jos oli avausmaali hieman onnekas, oli voittomaaliksi lopulta jäänyt 1-2 osuma taas hienon hyökkäyskuvion tulosta. Eveliina Parikka pelattiin vapaaksi oikeaan laitaan ja nopeasti lähtenyt matala keskitys löysi Hongan puolustuksen välistä Saarisen joka liukui johtolukemat taululle. 

26714151464_cde180a8ce_o

Sanna Saarinen iskee loppunumerot ohi Paula Myllyojan.

Maalin jälkeen Honka nosti Auvisen puolustuslinjasta ylöspäin, mutta tämä lopulta vain avasi lisää maalipaikkoja vantaalaisille. Eveliina parikka pääsi jo kertaalleen laukomaan kohti tyhjänä ammottavaa maalia, mutta veto suuntautui lopulta hieman takatolpan ohi. Vierailijoiden kolmannen iski lopulta Sanni Franssi pienestä kulmasta ohi Paula Myllyojan. Ja loppunumerot siirsi Saarinen Franssin syötöstä varmasti sisään. 

Näin jäi Honka pisteittä hyvästä taistelusta huolimatta.

Seuraava mahdollisuus kartuttaa pistetiliä on lauantaina 11. kesäkuuta kun joukkue matkustaa Ahvenanmaalle Åland Unitedin vieraaksi.

Palkitut:

3p Anna Auvinen (Honka)

2p Sanna Saarinen (PK-35 Vantaa)

1p Vera Saastamoinen (Honka

Kokoonpanot:

Honka:

Paula Myllyoja, Anna Vlasoff, Anna Auvinen, Janni Laakso, Emma Koivisto; Linda Nyman, Sara Kattainen ; Henni Malinen, Katriina Kuoksa (76. Kiia Laine), Riikka Hannula var.77 (83. Sini Vehviläinen; Vera Saastamoinen (74. Henna Tenkanen)

vaihdossa: Nea-Stina Liljedah, Iida Ranin, Sonja Rajatalo, Frida Lähteenmäki

PK-35 Vantaa:

Henriikka Mäkelä; Tiia Peltonen, Tiia Painilainen, Mimmi Nurmela, Sanni Franssi, Vilma Väisänen (60. Roosa Bröijer), Netta Koso (66. Hanne Ojanperä), Eveliina Parikka, Sanna Saarinen, Elina Salmi (72. Ashley Riefner, Tia-Maria Jaakonsaari

vaihdossa: Velma Oikarinen, Selina Mustajoki, Ella Hopponen, Roosa Toivonen

Kuvat:
Petri Lunkin ottelugalleria:

FC Honka - PK-35 Vantaa 1-4, Naisten Liiga

Back to top