Etsi tältä sivustolta

Naisten Liiga 2016: HJK – Honka

Julkaistu

Töölön pallokentälle oli HJK:n Juhlapäivän ottelua kerääntynyt seuraamaan upeasti päältä 300. katsojaa. Yleisön joukossa nähtiin myös lukuisasti Honka-väriä, sillä mukana katsomossa oli ainakin joukkueellinen Honka-nappulajunioreita. Kannatushuudot raikuivatkin jo tuntia ennen ottelun alkua.

HJK – FC Honka 2-2 (0-0)

19. 0-1 Vera Saastamoinen (Riikka Hannula)

48. 1-1 Tia Hälinen

56. 1-2 Saastamoinen

80. 2-2 Hälinen

yleisöä: 322

Honka lähti otteluun samalla avauskokoonpanolla kuin edeltävään ONS-taistoon. HJK:n kokoonpano oli kokenut muutoksia kun Anniina Sankoh, Amanda RantanenKaisa Collin ja Minna Meriluoto olivat siirtyneet loukkaantuneiden kirjoihin. Tästä huolimatta Honka taitoi viedä edelleen voiton loukkaantuneiden pelaajien määrässä, sillä Hongalta ottelusta olivat sivussa vielä Emilia Iskanius, Suvi Kärkkäinen, Milla Punsar, Anna Nurmi ja Pauliina Nuora.

27048469431_4e1c86575b_o

Vera Saastamoinen nostaa Linda Niemisen estelyistä huolimatta avausmaalin yli vastaan tulevan Lotta Rostenströmin. Tia Hälinen ei ehdi tilanteeseen.

Ottelun alku näytti honkalaisittain hyvältä. Vierasjoukkue otti ottelusta komennon ja HJK ei kyennyt avaamaan peliä kuin pitkillä palloilla jotka monesti päätyivät katsomon puolelle. Kauaa ei ehditty pelata kuin Hongan Vera Saastamoinen pääsi ensimmäisen kerran läpiajoon.HJK:n maalia vartioinut liigadebytantti Lotta Rosenström onnistui kuitenkin pelastamaan HJK:n alun takaiskulta. Ottelun ensimmäinen maali nähtiin kuitenkin jo ottelun 19. minuutilla. Riikka Hannulan pystypallo HJK:n uinuvan toppariosaston selustaan tavoitti sinne juosseen Vera Saastamoisen, joka hallitulla nostolla maalivahdin yli kirjautti ottelun tulostauluun 0-1 lukemat.

Maalin jälkeen ottelu jatkui Honka-komennossa. HJK kykeni ajoittain etenemään Tia Hälisen kautta vasenta laitaa pitkin, mutta useimmiten Hälisen nousut päätyivät maalivahti Myllyojan käsiin tai Hongan katkoihin. Kertaalleen Hälinen onnistui laukomaan ylärimaan, josta pallo pomppasi takaisin pelikentälle. Honka selvisi kuitenkin takaiskuitta ja ensimmäisen puoliajan jälkeen taululla oli lukemat 0-1.

27048469651_1718f16405_o

Hongan Sara Kattainen hiljensi Linda Nymanin kanssa keskikentällä HJK:n maajoukkueryhmään kuuluvan Linda Ruudun.

Toiselle puoliajalle kotijoukkue oli hieman piristynyt ja sai hetkellisesti puoliajan alussa pienimuotoisen paineen aikaiseksi. Honka joutui rikkomaan noin 30metrissä kun pelikello näytti 47. minuuttia. HJK antoi vapaapotkun josta lopulta Tia Hälinen pääsi survomaan pallon verkon perukoille. Tilanteessa HJK-pelaaja oli paitsiossa, mutta linjan lippu pysyi alhaalla ja maali hyväksyttiin Hongan protesteista huolimatta.

26511401604_5524b8e0c9_o

Vera Saastamoinen puskee illan toisensa omasta vedostaan kimmonneesta jatkopallosta. Katarina Naumanen jää kaksinkamppailussa toiseksi.

Honka ei takaiskusta masentunut. HJK:n maalin jälkeen ottelun komento taas siirtyi Hongalle ja HJK pyrki pitkillä palloilla tavoitella hyökkäyskalustoaan. Vain kahdeksan minuuttia HJK:n tasoitusmaalista Honka siirtyy toistamiseen ottelussa johtoon. Sara Kattaisen pallo HJK:n toppareiden selustaan tavoitti Saastamoisen, joka pääsi rangaistusalueen sisältä siirtämään pallon verkon perukoille. Veran ensimmäinen kuti osui ylärimaan, mutta jatkopallosta Vera pääsi puskemaan pallon lopulta maaliin. Vierasjoukkue Honka siirtyi näin ollen 1-2 johtolukemiin.

27022389442_ed9c3406cb_o

Tia Hälinen ampuu kääntyen tasoitusmaalin. Hongan Anna Auvinen ja Janni Laakso eivät ehdi peittämään ja Paula Myllyoja ei aivan yllä venyttämään vedon tielle.

Maalin jälkeen Hongalla oli paikkansa katkaista HJK:n selkäranka, mutta viimeistely-yritykset eivät olleet toivotulla tasolla ja useimmiten hyökkäykset katkesivat viimeisen syötön epäonnistumiseen. HJK ei toisella puoliajalla maalipaikoilla juhlinut, kunnes ottelun 80. minuutilla Tia Hälinen sai pallon 20 metrissä. Hälinen oli selkä Honka-maaliin päin, mutta kykeni estelyistä huolimatta kääntymään ja vetämään kovan kudin kohti alanurkkaa. Ja sinnehän se upposi Hongan maaliin. HJK nousi tasoihin ja lukemiksi kirjattiin 2-2. Ottelun loppu oli päästä päähän aaltoilevaa taistelua, jossa molempien joukkueiden keskikentät kävivät vielä loppupainiansa. Ottelun loppupuolella Honka pelaajaa kopautettiin HJK:n rangaistusalueella jalkaan, mutta palloa ei viety rangaistuspilkulle. Juuri ennen päätösvihellystä HJK pääsi Hongan hyökkäyksestä vastaiskuun, jossa Häliselle pedattiin mahdollisuus hattu temppuun, mutta Tia:n veto kaarsi ohi Honka maalin. Näin ollen ottelun loppulukemiksi kirjattiin 2-2.

Luciano Posillipon kommentit:

Voisi sanoa, että aika tyypillinen paikallispeli. Peli oli ajoittain hyvin fyysinen ja ehkä lisämaustetta toi molemmin puolin, että mitä kentällä saa ja ei saa tehdä. Meiltä suhteellisen hyvä ja tasapainoinen peli vaikka peli ajoittain meni päästä päähän. Pelaajat toteutti hyvin niitä asioita, joita heidän roolinsa vaatii ja sitä kautta saimme oman pelimme rullaamaan.

Toni Validon kommentit:

Tuntui siltä että paitsio jäi liputtamatta ja pilkku jäi viheltämättä vaikka kopautus kuului vaihtoaitioon saakka. Toki odotuksena on yleensä se että pitää ilmeisesti kaatua, jotta rankkarin voi saada. Tiukoissa otteluissa arpa näyttää välillä ratkaisevan miten käy. Näillä mennään. Toivotaan parempaa arpaonnea.

Hongan liigaottelut jatkuvat lauantaina 28.5. jolloin joukkue matkustaa naapurikaupunkiin sarjajohtaja PK-35 Vantaan vieraaksi.

Palkitut:

3p. Hälinen (HJK)

2p. Saastamoinen (Honka)

1p. Summanen (HJK)

Kokoonpanot:

HJK:

Lotta Rosenström; Juulia Grönlund, Alice Wiksten (46. Jessica Kannosto), Linda Ruutu, Anita Abu (46. Moona Talka), Vilma Hakala. Linda Nieminen, Essi Saino, Katarina Naumanen, Eveliina Summanen (87. Tessa Rinkinen), Tia Hälinen

vaihdossa: Ella Rinta-Filppula, Ella Alakomi, Rebecca, Kinsdtetd, Sofia Manner

Honka:

Paula Myllyoja; Anna Vlasoff, Anna Auvinen, Janni Laakso, Frida Lähteenmäki; Linda Nyman var. 90, Sara Kattainen; Henni Malinen var. 78, Katriina Kuoksa var. 82, Riikka Hannula; Vera Saastamoinen (77. Sini Vehviläinen)

vaihdossa: Aino Nurmi, Martina Fernström, Krista Hakala, Henna Tenkanen, Sonja Rajatalo, Kiia Laine

Kuvat:

Petri Lunkin ottelukuvat:

HJK - FC Honka 2-2, Naisten Liiga

Back to top