Etsi tältä sivustolta

Naisten Liiga 2016: Honka – ONS

Julkaistu

Otteluraportti

FC Honka ja ONS tasasivat pisteet lauantain Naisten Liigan ottelussa. Ajoittain kovien sadekuurojen kastelemalla Tapiolan Urheilupuiston nurmikentällä ei juuri pelillisiä hienouksia nähty. Molemmat joukkueet pelasivat tarkasti pyrkivät minimoimaan virheet. Honka osui ensimmäisellä jaksolla kolmesti maalipuihin, ja ONS-vahti Yarnu Zhang ehti muiden vetojen eteen. Toisessa päässä kenttää Paula Myllyoja tukahdutti ONS-hyökkäykset myös varmasti.

Naisten Liiga 14.5.2016 Tapiolan Urheilupuiston nurmi

FC Honka – ONS 0-0 (0-0)

yleisöä: 73

26928475422_ec2f62a7bb_o

ONS-vahti Yanru Zhang oli joukkueensa parhaimmistoa lauantaina.

Ottelun alku oli tasaista vääntöä. Hongan ensimmäisistä paikoista vastasi Linda Nyman. Reilun viiden minuutin pelin jälkeen Nyman antoi sivuvaapotkun joka viuhui vauhdilla ohi takatolpan ja palloon kurottaneen kapteeni Anna Auvisen. Hetkeä myöhemmin Linda laukoi voimalla rangaistusalueen kulmalta. Mutta Zhang ONS-maalilla oli valppaana ja nappasi pallon syliinsä.

Vierailijat joutuivat suorittamaan vaihdon heti ottelun alussa, kun joukkueen paras maalintekijä Denali Murnan loukkasi ilmeisesti nilkkaansa. Hänet korvasi Janina Kuoksa.

Nymanin paikkojen jälkeen aloi oululaisten vahvempi vaihe, jossa joukkue sai useita kulmapotkuja ja aiheutti aktiivisuudellaan kotijoukkueelle harmia. Parhaimpana paikkana Aada Törrösen puolittainen läpiajo, jonka tielle Paula Myllyoja kuitenkin ehti.

Honka kolisutteli maalipuita ensimmäisen kerran vajaan puolen tunnin kohdalla. Henni Malinen pelasi pallon Katriina Kuoksalle joka siirsi ohi yhden pelaajan ja ajautui samalla hieman pieneen kulmaan. Vasemman jalan laukaus kolahti etutolpan kautta päädystä yli.

26954379931_661af0c76e_o

Hongan kapteeni Anna Auvinen kurottaa saksipotkuun mutta ei saa palloa ohjattua maalia kohti.

Tämän jälkeen paikkansa ovat Malisella, Riikka Hannulalla ja toisessä päässä Törrösellä. Jokaisella kerralla laukaus jää heppoiseksi ja Zhang sekä Myllyoja hoitivat tilanteet tyylikkäästi.

Reilu viisi minuttia ennen jakson päätöstä kolahti jälleen maalikehikko. Irtopallo putosi Vera Saastamoisen jalkoihin rangaistusalueen vasemmalla kulmalla. Veran hieno kierteinen laukaus näytti jo uppoavan maaliin, mutta kimposi takatolpasta takaisin kentälle. Hetki tämän jälkeen ONS hyökkäsi laadukkaasti vasemmalta laidalta keskustan kautta oikealle, josta Emma Peuhkurinen pelattiin vetopaikkaan. Mata´la laukaus viuhui ohi takatolpan.

26954380421_2102759ef7_o

Ex-ONS peluri Katriina Kuoksa kolisutteli maalipuita kahdesti, ja valittiin ottelun parhaimmaksi.

Vielä ennen jakson päätöstä ehti Katariina Kuoksa ampua jakson toisen tolppalaukauksensa. Saastamoisen matala keskitys oikealta liukui märällä nurmella ONS alueen läpi ja Kuoksan jalkoihin. Tälläkin kertaa veto ei päätynyt verkon perukoille vaan kumahti tolpasta takaisin.

Toinen jakso oli ehkä avausjaksoa selkeämmin kotijoukkueen hallinnassa. Espoolaiset vyöryttivät hyökkäyksiä ONS kenttäpuoliskolle, mutta viimeisten syöttöjen, ja varsinkin laukausten laatu oli tällä kertaa heikkoa. Rohkeasti laidallaan haastanut Henni Malinen pääsi useasti vierailijoiden puolustuksen läpi ja hankki itselleen jakson aikana muutamia vetopaikkoja. Zhang otti vedot ja Hongan lukuisat keskitykset kuitenki varmasti näppeihinsä.

ONS:n paikat olivat toisella jaksolla avausjaksoa harvemmassa. Joukkue pelasi vielä jakson loppupuolella yhden pelaajan vajauksella sillä Aura Autio loukkasi nilkkaansa maalinedustilanteessa, ja kaikki vierailijoiden vaihdot oli jo käytetty. Autio palasi kentälle muutaman minuutin jälkeen muttei selvästi ollut täydessä pelikunnossa.

26989246446_a3ceeb940d_o

Luciano Posillipon toimitsijakiellosta johtuen vetovastuussa ONS-ottelussa oli Toni Valido.

Honka ei kuitenkaan lopun painostusjaksoa onnistunut käyttämään hyväkseen ja näin pisteet Espoossa tasattiin luvuin 0-0. Piste oli samalla ensimmäinen jonka oululaisryhmä on Hongalta Naisten Liigassa onnistunut nappaamaan.

Ottelussa nähtiin myös yksi liigadebytantti, kun ONS:n yhdysvaltalaisvahvistus Katrina Guillou vaihdettiin kentälle noin tunnin pelin jälkeen.

Hongan valmennuksesta ONS-ottelussa vastannut Toni Valido oli tyytyväinen joukkueensa otteisiin, mutta harmitteli menetettyjä maalipaikkoja:

ONS oli taisteleva ja liikkuva joukkue joka varmasti tulee kiusaamaan monia kärkipään joukkueita, ellei jopa ONS itse ole siellä kärkipäässä.

Meidän oli tarkoitus myös olla taistelevia ja liikkuvia ja onnistuimmekin siinä. Olinme tällä kertaa kaksinkamppailuissa jopa välillä erinomaisia. Sen vuoksi saimmekin varsinkin toisella puoliajalla hyvän otteen.

Maalipaikkoja oli lukuisia ja kolmesti pallo kävi tolpassa. Ei mennyt, niin ei mennyt.

Palkitut:

Veikkauspisteet:

3p Katriina Kuoksa (Honka)

2p Yanru Zhang (ONS)

1p Linda Nyman (Honka)

Tsempparit:

Emma Peuhkurinen (ONS)

Anna Auvinen (Honka)

Kokoonpanot:

Honka:

Paula Myllyoja, Anna Vlasoff, Anna Auvinen, Janni Laakso, Frida Lähteenmäki; Linda Nyman, Sara Kattainen (68. Krista Hakala); Henni Malinen, Katriina Kuoksa (82. Henna Tenkanen), Riikka Hannula; Vera Saastamoinen (58. Jenni Leinonen)

vaihdossa: Aino Nurmi, Martina Fernström, Sonja Rajatalo, Kiia Laine

ONS:

Yanru Zhang; Fanni Pietikäinen, Satu Rousti, Sanni Päkkilä, Anna Olmala, Emma Peuhkurinen, Anni Miettunen, Aada Törrönen, Denali Murnan (8. Janina Kuoksa. (63. Katrina Gillou)), Roosa Immonen, Hanna Putaala (59. Aura Autio)

Kuvat:

Petri Lunkin ottelugalleria:

FC Honka - ONS 0-0, Naisten Liiga

Back to top