Etsi tältä sivustolta

Naisten Liiga 2016: Honka – Nice Futis

Julkaistu

FC Honka otti toisen perättäisen voittonsa Naisten Liigassa kukistamalla Vappuaaton kotiottelussaan Porin NiceFutiksen lukemin 2-0. Hongan maaleista vastasivat rangaistuspotkusta osunut Linda Nyman, sekä läpiajosta onnistunut Henni Malinen.

FC Honka – Nice Futis 2-0 (2-0)

14. 1-0 Linda Nyman rp.
29. 2-0 Henni Malinen

yleisöä: 109

Joukkueet aloittivat ottelun hieman varovaisesti. Ensi minuuttien aikana vieraileva NiceFutis oli ehkä hieman niskan päällä. Vajaan kymmenen minuutin pelin jälkeen avautuu ensimmäinen paikka, kun vierailijoiden venäläisvahvistus Marina Fedorova taisteli itselleen vetopaikan rangaistusalueen vasemmalla rajalla. Vaarallinen laukaus painui kuitenkin Paula Myllyojan yli ja maalin katolle.

Honka avasi ottelun maalihanat kun ottelu oli vanhentunut noin viisitoista minuuttia. Porilaiset saivat Henni Malisen keskityksen puolittain purettua, jatkopalloon ennätti Iida Ranin, jonka jaloille luikui Ekaterina Tyryshkina. Pallo pilkulle ja Tyryshkinalle keltainen kortti. Rangaistuspotkua asettui ampumaan Linda Nyman. Linda ei epäröinyt vaan sijoitti pallon oikeallaan varmasti vasempaan alanurkkaan.

26143255923_48eb1bf24a_o

NiceFutiksen Ekaterina Tyryshkina rikkoo Iida Raninia rangaistusalueelle. Pallo pilkulle. Riikka Hannula seuraa vieressä.

Honka lisäsi johtoaan vajaan puolen tunnin pelin jälkeen. Ranin riisti pallon itselleen omalla kenttäpuoliskollaan ja lähetti saman tien pystypallon vierailijoiden linjan taakse. Henni Malinen käytti porilaispuolustuksen haparoinnin hyväkseen, kiersi vastaan tulleen Anna Tammisen. ja viimeisteli tyhjään maaliin.

Jakson lopussa Nice Futiksella oli useita erikoistilanteita. Sekä Tyryshkina, että Fedorova pääsivät kumpainenkin yrittämään avausmaalia vapaapotkusta. Fedorovan ensimmäinen yritys putosi Honka-maalin katolle ja toinen pamahti voimalla muurin jalkoihin. Näiden välissä Tyryshkina yritti kaukaa yllättää Myllyojan, mutta veto painui selvästi ohi. Näin lähdetiin tauolle Hongan 2-0 johtolukemissa.

26140955214_e56f7274ed_o

Ottelun parhaana palkittu Henni Malinen kiertää vastaantulleen Anna Tammisen ja laittaa pallon tyhjään maaliin.

Toisen jakson alkuun kotijoukkue piristyi selkeästi avauspuolikkaan loppuun verrattuna. Muutaman minuutin pelin jälkeen Vera Saastamoinen pääsi kahdesti hyvään maalipaikkaan. Ensin Malinen ajoi päättäväisesti vasenta laitaa pitkin ja antoi hienon matalan syötön rangaistusalueen keskelle. Saastamoisen suora ohjaus kiersi kuitenkin harmittavasti takatolpan kautta ulos.

Hetkeä myöhemmin Malinen oli jälleen alustamassa. Edellistä tilannetta vastaava syöttö keskustaan, josta Riikka Hannula jatkoi edelleen Saastamoiselle. Veran sijoitus noin 10 metristä painui kuitenkin suoraan maalivahti-Tammisen syliin.

Vain minuuttia myöhemmin Hannulalla itsellään oli puolittainen paikka kun oikealta lähtenyt keskitys painui takatolpalle josta Hannula ampui vain hieman etunurkasta yli.

26653857212_1fb864fc30_o

Vera Saastamoisen sijoitus kiertää hieman ohi takatolpan.

Jälkimmäinen jaksoa oli kulunut vain 10 minuuttia kun Saastamoiselle siunaantui jo kolmas hyvä paikka. Tällä kertaa topparin tontilta noussut Janni Laakso vapautti Veran läpiajoon. Hieman sivusta lähtenyt sijoitus vieri kuitenkin hieman takatolpan ohi.

Hongan vahvan jakson jälkeen kenttätapahtumat tasoittuvat. Läpi ottelun hyvin taistellut porilaisryhmä piti ajoittain palloa hyvin, mutta vaarallisille maalipaikoille joukkue ei juuri päässyt. Honka pakoitti vierailijat kaukolaukauksiin. Fedorova, Milla Rantamäki, Nettä Hannula, sekä Vilma Ollonqvist kokeilivat kukin vuorollaan Myllyojan valmiutta kaukaa.

NiceFutis pelasi ajoittain suhteellisen korkealla puolustuslinjalla ja Honka pyrki useasti iskemään vastaiskuilla puolustuksen selustaan. Vierailijoiden hyvin ajoitetut linjan nostot, sekä Honka-ryhmän malttamattomuus johtivatkin lähes pariinkymmeneen paitsioon.

Espoolaisilla oli jakson lopussa vielä pari maalipaikkaa. Ensin toisella jaksolla kentälle tullut Jenni Leinonen haki rangaistusalueen keskellä vasemman jalkansa vapaaksi ja laukoi. Veto suuntautui kuitenkin päin valppaana ollutta Tammista. Lisäajalla Leinonen pääsi vielä kuin varkain nokikkain Tammisen kanssa, mutta jälleen kerran veti porilaismaalivahti pidemmän korren katkaisemalla Leinosen ohitusyrityksen heittäytymisellään.

Toisella jaksolla ei siis maaleja enää nähty. Pelillisesti jakso oli suhteellisen tasainen; Hongalla oli useampi selkeä maalipaikka, mutta kapealla ryhmällä liikkeellä ollut NiceFutis yritti sitkeästi eikä ottelu missään vaiheessa tuntunut selkeästi ratkenneelta. Kentällä nähtiin myös kaksi ensikertalaista, kun NiceFutiksen Minna Rajamäki ja Elli Helander pelasivat ensimmäset minuuttinsa Naisten Liigassa.

Palkitut:

3p Henni Malinen (Honka)
2p Marina Fedorova (NiceF)
1p Anna Auvinen (Honka)

 

Maalikooste:

https://youtu.be/FknWCrPeqjU

 

Kuvat:

Petri Lunkin ottelugalleria:

FC Honka - NiceFutis 2-0, Naisten Liiga

 

Kokoonpanot:

FC Honka:
Paula Myllyoja; Anna Vlasoff, Anna Auvinen, Janni Laakso, Iida Ruuskanen (46. Martina Fernström); Linda Nyman, Krista Hakala; Henni Malinen, Iida Ranin (65. Sara Kattainen), Riikka Hannula; Vera Saastamoinen (56. Jenni Leinonen var. 84)

vaihdossa: Aino Nurmi, Minka Sukanen, Sonja Rajatalo, Kiia Laine

NiceF:
Anna Tamminen; Vilma Ollonqvist, Essi Huppunen, Netta Hannula, Amanda Collins, Venla Viertola (85. Elli Helander), Arina Kolesnikova, Ekaterina Tyryshkina var. 14 (58. Minna Rajamäki), Niina Sirviö, Marina Fedorova, Milla Rantamäki

vaihdossa: Brooke Barbuto, Ksenia Koulik, Alina Koulik

Back to top