Etsi tältä sivustolta

Naisten Liiga 2016: TPS – Honka

Julkaistu

Otteluennakko

FC Honka kohtaa lauantain ottelussa Turun Palloseuran. Joukkueet ovat sarjataulukossa kahden pisteen sisällä. TPS pitää Naisten Liigan toista sijaa, ja Honka on neljäntenä tasapisteissä kolmantena olevan HJK:n kanssa.

Ennen juhannustaukoa sarjakärki PK-35 Vantaalle sen ainoan sarjatappion aiheuttanut TPS on tauon jälkeen aloittanut takkuilevasti. Takana on kaksi tappiollista ottelua. Ensin sarjassa tällä hetkellä viidentenä oleva Pallokissat oli maalin parempi Turussa. Ja viime viikonloppuna HJK otti pisteet Helsingissä pelatusta ottelust luvuin 5-2. TPS on paukuttanut sarjassa toiseksi eniten maaleja. Joukkueen 34 osumasta Ria Ölin on tehnyt 11 ja Jutta Rantala 9 kappaletta. Hanna Ruohomaalla osumia on neljä.

Honka jatkoi alkukesän voittokulkuaan viemällä pisteet viikonloppuna mukaansa Porista. NiceFutiksesta tullut 4-0 voitto oli jo joukkueen viides perättäinen. Hyvään pelivireeseen äitynyt espoolaisryhmä saa nyt jälleen kovan paikan osoittaa voittokuntonsa, sillä TPS oli kevätkaudella parempi Espoossa lukemin 3-4. Hongan liigamaalit ovat jakautuneet tasaisesti hyökkäyspelaajien kesken. Vera Saastamoinen pitää kärkisijaa kuudella osumallaan. Riikka Hannulalla osumia on viisi, ja Sini Vehviläisellä sekä Porissa kahdesti maalanneella Henni Malisella neljä.

TPS on lähivuosina ollut Hongalle ylitsepääsemätön vastustaja. Turkulaiset ovat olleet parempia jokkueidein kuudessa viimeisessä kohtaamisessa. Hongan viimeisin liigavoitto TPS:stä on toukokuulta 2014. Ennen kautta 2013 tilastot olivat toisinpäin, sillä TPS vei ensimmäisen liigavoiton Hongasta keväällä 2013. Tätä ennen oli menty Espoolaisten tahdissa, sillä kaikkiaan keskinäisiä otteluita on pelattu 20 kappaletta ja Honka on voittanut näistä 13. TPS:llä voittoja on kuusi. Maaliero on Hongalle 55-26.

 

Naisten Liigan ottelu TPS – FC Honka pelataan Turun Yläkentällä lauantaina 23.7. kello 16:00 alkaen. 

Back to top