Etsi tältä sivustolta

Naisten Liiga 2016: Nice Futis – Honka

Julkaistu

Otteluennakko

FC Hongan tiivis ottelutahti vie joukkueen lauantaina Poriin NiceFutiksen vieraaksi. Espoolaisryhmä ehti pari päivää toipua keskiviikon voittoisasta Cup-reissusta Vaasaan ja nyt on katseet käännettävä taas liigaotteluiden suuntaan. Paljon pidemmästä valmistautumisesta ei lauantain vastustajakaan ole päässyt nauttimaan, sillä NiceF kohtasi sarjajohtaja PK-35 Vantaan tiistaina.

NiceFutiksen kausi on toistaiseksi ollut vaikea. Joukkueella on kasassa neljä pistettä, joka oikeuttaa sarjataulukossa yhdeksänteen sijaan. Tuloksista huolimatta NiceF osoitti muunmuassa Espoossa vieraillessaan olevansa vaarallinen ja taisteleva joukkue. Porilaisryhmän uudeksi päävalmentajaksi nimitettiin kesäkuun lopussa Harri Heikkinen ja apu- ja pelaajavalmentajaksi Brooke Barbuto. Kaksikon tulikaste oli mitä kovin, sillä tiistain ottelusta Vantaalta joukkue poistui 0-7 tappio harteillaan. NiceFutiksen alkukauden tehokkain pelaaja on ollut Marina Fedorova jolla on kasassa viisi liigaosumaa. 

Vaikean alkukauden jälkeen Honka on päässyt vahvaan vireeseen ja on ottanut voiton neljästä perättäisestä liigaottelusta. Keskiviikon Cup-voitto VIFK:stä kasvatti voittoputken jo viiteen. Honka on sarjassa viidentenä, kolmen pisteen päässä sarjan kolmantena olevasta Pallokissoista. Hongan liigamaaleista Vera Saastamoinen on tehnyt kuusi ja Riikka Hannula viisi. Veikkauspörssissä kärkisijaa pitää Henni Malinen kahdeksalla pisteellä. Saastamoisella, Hannulalla ja Emma Koivistolla pisteitä on viisi.

Joukkueiden edellinen kohtaaminen Espoossa päättyi Hongan 2-0 voittoon. Tasaisessa ottelussa Hongan maaleista vastasivat Henni Malinen, sekä rangaistuspotkusta osunut Linda Nyman. Kaikkiaan joukkueet ovat liigassa kohdanneet 19 kertaa. Näistä otteluista Honka on poistunut voittajana 16 kertaa ja kolmesti on päädytty tasapeliin. Maaliero on Hongalle 62-16. 

Naisten Liigan ottelu NiceFutis – FC Honka pelataan Porin Stadionilla lauantaina 16.7. kello 16:00 alkaen.

Back to top