Etsi tältä sivustolta

Naisten Liiga 2016: Pallokissat – Honka

Julkaistu

Otteluennakko

FC Honka matkustaa sunnuntaina Kuopioon Pallokissojen vieraaksi. Hongalla on mahdollisuus palata pikaisesti pistekantaan torstaisen TPS-tappion jälkeen.

Hongalla on neljän ottelun jälkeen kasassa kuusi pistettä. Joukkue on kärsinyt kotitappiot sekä Åland Unitedille, että TPS:lle. Voitot espoolaiset nappasivat otteluista NiceFutista ja Tikkuran Palloseuraa vastaan. Hongan liigamaalit ovat jakautuneet tasaisesti. Maalipörssin kärjessä ovat Riikka Hannula ja Vera Saastamoinen, joista molemmat ovat osuneet kahdesti. Veikkauspörssin kärkitilaa jakavat Hannula ja Henni Malinen kolmella pisteellään.

Lauantain vastustajalla Pallokissoilla vuorostaan on viiden pelatun ottelun jälkeen kasassa neljä pistettä. Kuopiolaisten sarjaohjelma on ollut vaikea, sillä joukkue on ehtinyt jo pelata kaikkia viime kauden mitalisteja vastaan. Pallokissat nappasivat voiton TPS:stä ja pisteen torstaina Ilvekseltä. Tappiot ovat tulleet Åland Unitedia, HJK:ta, sekä sarjakärki PK-35 Vantaata vastaan. Pallokissojen viidestä sarjamaalista ovat vastanneet kahdesti maalanneet Signy Aarna ja Marika Ritvanen. Ella-Roosa Huusko on osunut kertaalleen. Veikkauspörssin kärjessä ovat Tiia Savolainen ja Olga Ahtinen viidellä pisteellään.

Honka ja Pallokissat ovat kohdanneet Naisten Liigassa kaikkiaan 12 kertaa. Honka on historian saatossa hienoisesti edellä, sillä espoolaiset ovat voittaneet otteluista viisi. Pallokissat ovat puolestaan poistuneet voittajina neljästi ja kolme kertaa on pisteet tasattu. Viime kaudella joukkueet kohtasivat kolmesti ja kaikki ottelut päättyivät kotijoukkueen voittoon. Kaksi otteluista pelattiin Kuopiossa ja kertaalleen Espoossa.

FC Hongan II-valmentaja Toni Valido toivoo muutosta viime kauden rytmiin:

Pallokissat aloittanut kauden hyvin eri tavalla kuin viime kaudella ja mekin olisimme toivoneet hieman parempaa alkua. Kausi on kuitenkin pitkä ja huomenna jälleen yksi peli muiden joukossa. Se on kuitenkin selvää että molemmat joukkueet haluavat huomenna entistä enemmän pisteitä. Luvassa varmasti kova taisto ja vääntö ja nyt on aika painaa kaasujalkaa. Huomenna mennään varmasti päästä päähän lujaa. En aio kokea tällä kaudella Kuopiossa ottelun jälkeistä “Opo” Ojalan hymyä!

Naisten Liigan ottelu Pallokissat – FC Honka pelataan Savon Sanomat Areenalla 8.5. kello 15:00 alkaen.

Back to top