Etsi tältä sivustolta

Naisten Liiga 2016: Honka – ONS

Julkaistu

Otteluennakko

FC Hongan vieraaksi lauantain Naisten Liigan otteluun saapuu ONS. Oululaisjoukkue on aloittanut sarjan ennakkoluulottomasti, tosin tulosten valossa ehkä hieman ailahtelevasti. Piste avausottelussa NiceFutista vastaan ja vierasvoitot HJK:sta ja TiPS:stä ovat kerryttäneet sarjanousijan tilille seitsemän pistettä. Tappiot joukkue on kärsinyt Åland Unitedia, PK-35 Vantaata, sekä selvälukuisesti viime viikolla Turun Palloseuraa vastaan.

Oululaisten parhaana maalintekinänä on kunnostautunut Denali Murnan joka on iskenyt joukkueen 12 maalista neljä. Anna Olmalalla on kasassa kolme liigaosumaa. Veikkauspörssissä Murnan jakaa kärkisijan Anni Miettusen kanssa. Molemmilla on viisi pörssipistettä. ONS saanee lauantain otteluun tuoreen vahvistuksen, sillä hiljattain joukkueen mukaan liittynyt yhdysvaltalainen Katarina Gillou saatetaan nähdä ensi kertaan ONS-paidassa Tapiolassa.

FC Hongan alkukausi on lauantain vastustajan tavoin ollut hieman ailahteleva. Espoolaiset lähtevät otteluun allaan kaksi tappiota. Joukkue hävisi viime viikon otteluissaan ensin kotona Turun Palloseuralle ja pari päivää myöhemmin Pallokissat oli maalin verran parempi Kuopiossa. Hongan yhdeksän liigaosumaa ovat jakautuneet seitsemälle pelaajalle. Vera Saastamoinen ja Riikka Hannula ovat toistaiseksi ainoat yli yhden maalin tehneet pelaajat. Veikkauspörssissä Hongan kärkitilaa pitävät Hannula ja Henni Malinen, joilla molemmilla on kolme pörssipistettä.

Honka saanee hieman sisäpiirin tietoa tulevaan otteluun sillä joukkueessa pelaa tällä kaudella kaksi entistä ONS-pelaajaa. Jenni Leinonen ja Katriina Kuoksa pelasivat vielä viime kaudella oululaisten riveissä Naisten Ykköstä.

Honka lähtee otteluun lähes samalla kokoonpanolla kuin viikko sitten pelattuihin peleihin. Pitkäaikaispotilaat Emilia Iskanius, Suvi Kärkkäinen ja Anna Nurmi ovat yhä sivussa. Heidän lisäkseen poissa ovat mahdollisesti myös Milla Punsar, Sini Vehviläinen, Katriina Kuoksa sekä Pauliina Nuora. Päävalmentaja Luciano Posillipo on ottelusta toimitsijakiellossa, joten vetovastuun ottavat Toni Valido ja Veera Vartiainen.

Honka ja ONS ovat kohdanneet liigahistoriassa seitsemän kertaa. Toistaiseksi espoolaisryhmällä on tilillään puhdas peli, sillä kaikki ottelut ovat päättyneet Hongan voittoon. Maaliero näissä otteluissa on 26-4 Hongan hyväksi.

Päävalmentaja Posillipo kommentoi launtain ottelua seuraavasti:

ONS on ollut tosi pirteä nousijajoukkue. Heillä on muutama tappio alla, mutta pelanneet loistavan alkukauden, voittaneet ja haastaneet kovia joukkueita.

Meillä on alla normaali harjoitusviikko ja joukkueella hyvin fokus tässä päivässä ja seuraavassa pelissä. Mikä sen hienompaa kuin päästä hyvälle nurmelle peli toisensa jälkeen. Huomenna lähdemme pelaamaan oman tekemisen kautta ja hakemaan sillä tulosta.

Naisten Liigan ottelu FC Honka – ONS pelataan Tapiolan Urheilupuistossa lauantaina 14.5. kello 13:00 alkaen. Otteluun on vapaa pääsy.

Back to top