Etsi tältä sivustolta

Naisten Liiga 2016: HJK – Honka

Julkaistu

Otteluennakko

FC Honka kohtaa kauden ensimmäisessä paikalliskamppailussaan Helsingin Jalkapalloklubin Töölön Pallokentällä. Torstaina kello 18:30 alkavassa ottelussa Hongalla on jälleen mahdollisuus palata voittokantaan kolmen voitottoman ottelun jälkeen.

Kotijoukkue HJK on aloittanut kauden vahvasti. Joukkue on sarjataulukossa toisena, ja sillä on kasassa 13 pistettä seitsemän pelatun ottelun jälkeen. Viikonloppuna helsinkiläiset nousivat tappioasemasta voittoon NiceFutiksen vieraana Porissa. HJK:n paras maalintekijä alkukaudella on ollut  kuusi liigaosumaa iskenyt Kaisa Collin. Essi Sainiolla on kasassa 4 maalia. Veikkauspörssin kärkipaikkaa joukkueessa pitää Saino, jolla on kasassa jo peräti 11 pörssipistettä.

HJK on viimeviikkoina kärsinyt ikävistä loukkaantumisista, sillä joukkue on lyhyen ajan sisällä menettänyt Kaisa Collinin, Annina Sankohin, Amanda Rantasen ja maalivahti Minna Meriluodon loukkaantumisten johdosta. Paikkaamaan on hankittu maalin suulle pitkään Hongassa pelannut ja Yhdysvalloista kesäksi palannut Vera Varis, sekä klubin oma kasvatti Veera Viitikko. Molemmat ovat joukkueen vahvuudessa kesän ja palaavat sitten takaisin rapakon taakse.

Honka pyrkii siis ottelussa palaamaan voittokantaan. Kolmesta viimeisestä ottelusta joukkue on onnistunut saalistamaan pisteen, tämä tuli viikonlopun kotiottelussa ONS:ia vastaan. Kaikkiaan Hongalla on kasassa kuuden ottelun jälkeen seitsemän pistettä. Voitolla ero sarjakakkoseen siis puolittuisi. Joukkue on kahdessa edellisessä ottelussa jäänyt ilman maaleja joten tehokkuutta hyökkäyspäässä vaaditaan, jotta pistesarakkeeseen saadaan muutosta päivän ottelun jälkeen.  Hongan parhaat maalitekijät ovat Vera Saatamoinen ja Riikka Hannula, molemmat ovat osuneet liigassa kahdesti. Veikkauspörssissä kärkipaikkaa jakavat Hannula, Henni Malinen ja ONS-pelissä onnistunut Katriina Kuoksa.

Hongan mittava sairasosasto alkaa pikkuhiljaa pienentymään. Illan ottelusta ovat varmuudella sivussa kuitenkin Anna Nurmi, Emilia Iskanius, Suvi Kärkkäinen, Milla Punsar ja Laura Lundell.

Honga ja HJK ovat Naisten Liigan historian aikana kohdanneet 24 kertaa. Espoolaiset ovat poistuneet voittajina näistä otteluista 10 kertaa. Tasan on pelattu seitsemän kertaa ja kuudesti pisteet ovat matkanneet helsinkiläisten mukaan.

FC Hongan päävalmentaja Luciano Posillipo pitää illan vastustajaa haastavana:

HJK on  kova joukkue ja tällä hetkellä sarjakakkonen. Joukkue on vahvistunut viime vuodesta paljon monipuolisemmaksi joukkueeksi. Mielenkiintoinen peli tulossa

Naisten Liigan ottelu HJK – FC Honka pelataan Töölön Pallokentällä torstaina 19.5. kello 18:30 alkaen.

Back to top