Etsi tältä sivustolta

Naisten Liiga 2016: Honka – PK-35 Vantaa

Julkaistu

Otteluennakko

Hongan vieraaksi Tapiolan urheilupuistoon saapuu lauantaina PK-35 Vantaa. Hallitseva Suomen mestari johtaa tällä hetkellä sarjaa suvereenisti. Ainoa pistemenetys tuli 0-0 tasapelistä HJK:ta vastaan, muut seitsemän peliä ovat vantaalaiset voittaneet selvästi. Joukkueen sekä samalla koko liigan maalipörssiä johtaa selvästi 13 kertaa osunut Sanni Franssi. Liigan maalitilaston kakkonen on joukkuetoveri Hanne Ojanperä seitsemällä maalilla ja maalin vähemmän tehnyt Sanna Saarinen on jaetulla kolmannella sijalla.
Veikkauspörssissä 12 pistettä koonnut Sanni Franssi jakaa ykkössijan Åland Unitedin Raissan kanssa. Vantaalaisten sisäisen pörssin kakkosena on kahdeksan pisteen Tia Painilainen ja Hanne Ojanperällä on kasassa kuusi pistettä.

Lauantain ottelussa saatetaan nähdä ensi kertaa liigakentillä PK-35 Vantaan tuorein vahvistus, amerikkalainen Ashley Riefner.

FC Honka on tällä hetkellä sarjassa seitsemäntenä kahdeksalla pisteellä. Kaksi edellistä kierrosta tuottivat tasapelit, ensin maaliton koitos Onssin kanssa ja viimeksi pisteet jaettiin HJK:n vieraana numeroin 2-2. Hongan maalipörssin kärjessä on neljästi osunut Vera Saastamoinen. Riikka Hannulalla on kasassa kaksi maalia ja kerran ovat onnistuneet Henni Malinen, Linda Nyman, Iida Ranin, Anna Auvinen ja Jenni Leinonen.
Veikkauspörssissä Vera Saastamoisella on neljä pistettä ja Henni Malisella, Riikka Hannulalla sekä Katriina Kuoksalla on kolme pistettä.

FC Hongasta loukkaantuneena puuttuvat pitkäaikaispotilaat Emilia Iskanius, Suvi Kärkkäinen, Pauliina Nuora ja Anna Nurmi sekä Milla Punsar.

Joukkueiden liigakohtaamiset ovat olleet kovin vantaalaisväritteisiä, sillä he ovat voittaneet niistä 11, kolmesti on pelattu tasan ja Hongan voittoon on päättynyt kolme ottelua. Maaliero on vantaalaisten eduksi 38-18. Viime vuonna oli tasaisempaa, sillä Myyrmäessä molemmat voittivat kerran ja Tapiolan ottelu päättyi numeroihin 1-1.

Naisten Liigan ottelu FC Honka – PK-35 Vantaa pelataan Tapiolan Urheilupuistossa lauantaina 28.5. kello 16:00 alkaen.

Back to top