Etsi tältä sivustolta

Naisten Liiga 2016: Åland United – Honka

Julkaistu

Otteluennakko

 

FC Honka palaa maajoukkuetaon jälkeen tositoimiin matkaamalla Åland Unitedin vieraaksi Ahvenanmaalle. Molempien joukkueiden edellisestä sarjaottelusta on kulunut kaksi viikkoa.

Åland United lähtee ottelun sarjataulukon keskivaiheilta. Joukkue on sarjataulukossa viidentenä, neljän pisteen päässä sarjakakkosesta Turun Palloseurasta. ÅU:n paras maalintekijä liigassa on ollut Raissa Feudjio Tchuanyo, joka on yhdeksässä liigaottelussa tehnyt viisi maalia. Ella Vanhanen ja Cynthia Uwak ovat osuneet kumpikin kolmesti. Raissa pitää ahvenanmaalaisten kärkisijaa myös Veikkauspörssissä. Kaksitoista pörssipistettä oikeuttaa koko sarjassa toiseen tilaan.

Hongalla on takanaan pitkä vaikea jakso. Edellinen voitto on huhtikuun puolelta ja joukkue majailee sarjataulukossa alaloppusarjan puolella. Espoolaisten suurimmat ongelmat tuntuvat olevan hyökkäyspelin puolella, sillä joukkue on päästänyt sarjassa kolmanneksi vähiten maaleja, mutta vastaavasti myös tehnyt kolmanneksi vähiten maaleja vastustajan verkkoon. Hongan osumista lähes puolet on iskenyt Vera Saastamoinen, jolla kasassa on viisi liigaosumaa. Saastamoinen pitää kärkisijaa myös veikkauspörssissä jossa hänelle on kertynyt viisi pistettä. Anna Auvinen on kerryttänyt tililleen neljä pörssipistettä.

Joukkueiden edellinen kohtaaminen päättyi sarja-avauksessa Tapiolassa Åland Unitedin 0-1 vierasvoittoon. Maalista vastasi tuolloinkin erikoistilanteesta osunut Raissa. Kaikkiaan joukkueet ovat kohdanneet liigassa 25 kertaa. ÅU on voittanut otteluista 14 ja Honka puolestaan seitsemän. Neljästi on pisteet tasattu.

Hongan päävalmentaja Luciano Posillipo kertoo tauon tulleen hyvään paikkaan:

 

Toukokuussa oli viisi peliä reilun kahden viikon sisään ja koko kuukautena kuusi peliä. Ja nyt pelataan kolme peliä viikon sisään. Siinä mielessä tauko tuli ainakin meille hyvää saumaan. Toukokuun ottelurytmillä harjoittelu oli palautumista ja valmistautumista, pelaamattomien pelaajien kunnon kehittämistä ja ylläpitoa. Nyt olemme kaksi viikkoa voineet pitkästä aikaa harjoitella ja se on tehnyt hyvää meille kaikille monipuolisuuden nimissä.

Lauantaina vastassa on Ahvenanmaa, joka on aloittanut kautensa hyvin ja pystynyt pelaamaan pisteitä itselleen. Viime ottelu oli tasainen, mutta nyt joukkueet ovat muuttuneet jonkin verran kauden edetessä. Saarelle mentäessä valmistautuminen on pitkä ja se on myös etumme. Ahvenanmaa on selkeästi meitä edellä ja lähdemme haastamaan Ahvenanmaan omalla hyvällä pelisuorituksella.

 

Back to top