Etsi tältä sivustolta

Naisten Liiga 2016: Honka – TiPS

Julkaistu

Otteluennakko

FC Hongan vieraaksi Tapiolan Urheilupuistoon saapuu lauantaina Tikkurilan Palloseura. Sarjanousijan kausi on alkanut mollivoittoisesti, sillä se ei ole vielä saanut pistettäkään ja maalitilikin on vielä avaamatta.

Joukkueesta löytyy kyllä runsaasti liigakokemusta, sillä listalta löytyy useita tuttuja nimiä kuten Jannica Tjeder, Eeva-Maria Saari, Dali Meller, Sanna Porali, Hanna Onufriew, Minna Pelkonen, Taija Savolainen, Anna Eld ja Julia Säppi.

Veikkauspörssissä maalivahti Ida-Sofia Helppikangas on kerännyt suuriman potin, seitsemän pistettä. Taija Savolaisella on kolme pistettä ja Minna Pelkosella kaksi.

TiPS:stä loukkaantuneena puuttuu pitkäaikaispotilas Emma Nuutinen.

FC Honka on tällä hetkellä sarjassa seitsemäntenä 14 pisteellä. Kaksi edellistä kierrosta tuottivat hienot vierasvoitot, kun Åland United kaatui viime hetken maaleilla 3-2 ja viimeksi Ilveksen kaatoon riitti Kiia Laineen osuma.

Hongan maalipörssin kärjessä on kuudesti osunut Vera Saastamoinen. Riikka Hannulalla on kasassa kolme maalia ja Henni Malisella kaksi. Veikkauspörssissä Henni Malisella on kahdeksan pistettä, Vera Saastamoisella on viisi ja Anna Auvisella neljä pistettä.

Hongan sairasosasto alkaa pikkuhiljaa tyhjentyä, sillä toipilaana on enää Paulina Nuora.

Joukkueiden liigakohtaamiset ovat olleet Hongan heiniä sillä TiPS on voittanut vain kerran ja Honka loput 8 peliä. Keväällä espoolaiset hakivat pisteet Tikkurilasta numeroin 4-0, kun Riikka Hannula osui kahdesti ja Iida Ranin sekä Jenni Leinonen kerran.

FC Hongan päävalmentaja Luciano Posillipon mukaan espoolaisryhmä ei lähde aliarvoimaan lauantain vastustajaansa:

Liiga jatkuu ja vuorossa kovan viikon kolmas peli. Kaksi vierasreissua putkeen, joista viimeisin tampereella. Siinä mielessä olemme tyytyväisiä, että kummaltakaan vieraskentältä pisteitä ei ole helppo saada. Ilves-ottelussa ensimmäinen jakso onnistui meiltä hyvin. Toisella jaksolla Ilves tietysti tavoitteli maalia kovaa, mutta me myös passivoiduimme aivan liikaa. Tietysti keskellä viikkoa, töiden vuoksi, on omat haasteensa lähteä vierasmatkalle, mutta pelaajien fokus pysyi hyvin ottelussa. Kaikki taistelivat hienosti pisteiden eteen.

Nyt vuorossa on TiPS. Vantaalaisilla on kaiken nähnyt ja kokenut ryhmä. Pelit eivät heiltä varmasti ole menneet kuten he ovat toivoneet, mutta tuskin tuollaisella kokemuksella siellä kukaan on heittänyt pyyhettä kehään. Meille tämä on kolmas peli viikkoon ja fokus täytyy edelleen pitää oikeissa asioissa. Olemme pystyneet viime otteluista saamaan täydet pisteet ja oppineet konkreettisesti millaisen pelin ja työn takana ne ovat olleet. Ne pisteet eivät auta meitä tulevassa pelissä. Meidän täytyy parantaa Ilves pelistä ja lähteä tekemään omaa juttuamme täysillä tulevaan kotipeliin.

Naisten Liigan ottelu FC Honka – TiPS pelataan Tapiolan Urheilupuistossa lauantaina 18.6. kello 13:30 alkaen ja siihen on vapaa pääsy.

Back to top