Etsi tältä sivustolta

Naisten Liiga 2016: Honka – TPS

Julkaistu

Otteluennakko

Hongan liigaottelut jatkuvat Helatorstaina, kun joukkue kohtaa Tapiolan Urheilupuistossa Turun Palloseuran.

TPS voitti sarja-avauksessa TiPSin 1-0, hävisi sen jälkeen PK-35 Vantaalle ja Pallokissoille, mutta palasi viime kierroksella voittokantaan kukistamalla HJK:n 1-0. Joukkue on alkukaudesta kärsinyt loukkaantumisista, ja tämä on varmasti vaikuttanut peliotteisiin. TPS:n neljässä liigaottelussa maalinteossa ovat onnistuneet kahdesti osunut Jutta Rantala sekä Alina Schrey ja Mira Uronen. Veikkauspörssissä kärjessä on neljä pistettä kerännyt Alina Schrey.

Turkulaisjoukkue ei ole juuri muuttunut viimekautisesta. Lähtijäpuolella ei korvaamattomia pelaajia löydy, mutta joukkueeseen on täksi kaudeksi siirtynyt Porin NiceFutiksesta tulleet Rantala, sekä maalivahti Milla-Maj Majasaari.

FC Honka aloitti liigakautensa 0-1 tappiolla Åland Unitedille, mutta on sen jälkeen kukistanut TiPSin 4-0 sekä viime lauantaina NiceFutiksen 2-0.
Hongan maalipörssin kärjessä on kahdesti osunut Riikka Hannula. Muut maalitilinsä avanneet ovat Henni Malinen, Linda Nyman, Iida Ranin sekä Jenni Leinonen.
Veikkauspörssissä Malisella ja Hannulalla on kolme pistettä sekä Paula Myllyojalla kaksi.

Hongan joukkueesta torstain ottelusta ovat varmuudella poissa pitkäaikaistoipilaat Emilia Iskanius, Suvi Kärkkäinen ja Anna Nurmi. Lisäksi sivussa ovat Milla Punsar, Pauliina Nuora, Sini Vehviläinen sekä Katriina Kuoksa.

Viime kausina FC Honka on ollut vaikeuksissa turkulaisten kanssa, sillä viimeksi TPS on kukistettu 3.5.2014. Vaikka TPS on voittanut viimeiset neljä kohtaamista, on Honka silti niskan päällä Naisten liigan historiassa. Espoolaisilla on 13 voittoa turkulaisten viittä vastaan ja kerran on peli päättynyt tasan. Maaliero on Hongalle 52-22.

FC Hongan päävalmentaja Luciano Posillipo pitää lauantain vastustajaa rutinoituneena, ja odottaa innolla tiheää ottelurytmiä.

Ilma on huomenna hieno ja nurmi alkaa olla kunnossa. Urheilullista TPS:ää vastaan on aina kiva pelata.  TPS on hyvin organisoitu ryhmä, jossa paljon nuoria lupauksia ja naisten maajoukkuepelaajakin. Joukkue on pysynyt monta vuotta melkein samana ja tuntevat toisensa sekä valmentajan pelitavan hyvin. Kaikilla liigajoukkueilla on kova pelirytmi tällä viikolla, ja varmasti tällä kierroksella pelaajat ovat parhaimmillaan, kun pelejä tulee niin tiuhaan.

Espoolaisjoukkue on käyttänyt lyhyen valmistautumisajan palautumiseen. Ilme harjoituksissa on ollut positiivinen ja joukkue odottaa innolla torstain ottelua.

Tämä viikko on mennyt oikeastaan palautellessa edellisestä pelistä emmekä ole harjoituksissa ihmeempiä tehneet. Meillä on hyvä fiilis joukkueessa ja kaikki tekevät töitä yhdessä. Näitä pelejä on odotettu, joten uskon, että pyhäpäivänä nähdään Tapiolassa hienoa futista.

Naisten Liigan ottelu FC Honka – TPS pelataan Tapiolan Urheilupuiston nurmella Helatorstaina 5.5. kello 14:00 alkaen. Otteluun on vapaa pääsy.

Back to top