Etsi tältä sivustolta

Naisten Liiga 2016: ONS – Honka

Julkaistu

Otteluennakko

FC Hongan tiivis ottelutahti saa jatkoa lauantaina kun joukkue matkaa Ouluun. Tiistainen Suomen Cupin välierävoitto on nollattava nopeasti, sillä taistelu Naisten Liigan yläloppusarjapaikoista ja mitalisijoista kiristyy alkusarjan loppua kohti.

ONS lähtee lauantain otteluun hieman poikkeavista lähtökohdista, sillä se ilmoitti viikolla seuran uudelleenjärjestelyistä taloudellisten syiden vuoksi. Samalla joukkue purki Katarina Guilloun sopimuksen ja pelaaja onkin jo siirtynyt Sveitsiin FF Luganon riveihin. Myös edustusjoukkueen valmentajan pestiä hoitanut Ilkka Marttila sai siirtyä ja hänen paikkansa ottaa Kari Koivikko.

ONS kesä on ollut kaksijakoinen, joukkueellan on kuuudesta viimeisestä pelistä kolme voittoa ja kolme tappiota. Voitot joukkue otti sarjassa ONSia alempana olevistä NiceFutiksesta ja TiPS:stä. Lisäksi oululaiset kävivät hakemassa pisteet Ahvenanmaalta Åland Unitedista tulleen hienon 4-1 vierasvoiton turvin. Tappiot joukkue on kesän aikana kärsinyt sarjan kärkikastiin kuuluville PK-35 Vantaalle, TPS:lle ja HJK:lle. ONS:n paras maalintekijä liigassa on ollut Anna Olmala viidellä maalillaan. Denali Murnanille osumia on kertynyt neljä. Veikkauspörssissä joukkueen kärkisijaa pitää maalivahti Yanru Zahn seitsemällä pisteellä. Toisena kuudella pisteellä on joukkueesta siis jo poistunut Guillou.

Hongan kesä- ja heinäkuu on ollut vakuuttava. Pallokissoista otettu välierävoitto kasvatti joukkueen tappiottomien otteluiden putken jo yhdeksään. Näistä kahdeksan on ollut voittoja. Honka on viimeksi hävinnyt toukokuun lopussa, jolloin sarjajohtaja PK-35 Vantaa vei pisteet Tapiolasta lukemin 1-4. Espoolaisryhmä on kesän otteidensa avulla kivunnut alaloppusarjasijoilta jo kolmanneksi, kahden pisteen päähän sarjakakkosesta TPS:stä.

Joukkueiden edellinen kohtaaminen Tapiolassa toukokuussa päättyi maalittomaan tasapeliin. Piste olikin ONS:lle ensimmäinen Hongalta liigassa napattu, sillä aiemmat seitsemän ottelua olivat kaikki päättyneet Hongan voittoihin. Maaliero keskinäisissä otteluissa on Hongalle 26-4.

Naisten Liigan ottelu ONS – FC Honka pelataan Castrenin kentällä lauantaina 6.8. kello 17:00 alkaen.

Back to top