Etsi tältä sivustolta

Naisten Liiga 2016: Honka – HJK

Julkaistu

Otteluennakko

FC Honka kohtaa Naisten Liigan juhlaottelussa sunnuntaina paikallisvastustaja HJK:n. Viime kaudella kuudenneksi sijoittunut ja Hongalle maalierolla viidennen sijan hävinnyt HJK taistelee tänäkin vuonna tiukasti mitaleista. Joukkue on nyt viidentenä eikä Hongan hallinnoimaan kolmanteen sijaan ole matkaa kuin neljä pistettä.
Edellisellä kierroksella helsinkiläiset kaatoivat NiceFutiksen puhtaasti 5-0.
Pitkästä loukkaantumisesta kärsinyt maajoukkuemaalivahti Minna Meriluoto palasi tolppien väliin edellisellä kierroksella.
HJK:n maalintekijöiden ykkösnimi on viime kauden malliin 14 maalia viimeistellyt Kaisa Collin. Tia Hälisellä on kasassa kuusi osumaa ja Laura Hyvönen on onnistunut viidesti.
Tia Hälinen on veikkauspörssissä HJK:n paras 19 pisteellä. Essi Sainio on kasannut 11 pistettä ja Kaisa Collinin pörssipistemäärä on 7.

FC Hongan sarjasijoitus on siis kolmas ja TPS on edellä vain kahden pisteen päässä. Edellisellä kierroksella hakivat espoolaiset tärkeät pisteet Oulusta, kun ONS kaatui 2-1 Krista Hakalan viime hetken maalilla, joka oli samalla hänelle liigauran debyyttiosuma.
Hongan maalipörssin kärjessä ovat kuudesti osuneet Vera Saastamoinen ja Riikka Hannula. Henni Malinen ja Sini Vehviläinen ovat osuneet kehikon sisään neljästi.
Veikkauspörssissä Henni Malisella on 14 pistettä ja viiden pisteen naisia ovat Vera Saastamoinen, Anna Auvinen, Riikka Hannula, Anna Vlasoff, Emma Koivisto sekä Kiia Laine.

Joukkueiden liigakohtaamiset ovat lievästi Honka-voittoiset, sillä espoolaisilla on 8 voittoa HJK:n kuutta vastaan. Kahdeksan kertaa pisteet on tasattu kuten myös keväällä, kun peli Helsingissä päättyi 2-2. Maaliero on Hongan eduksi 39-28.

Sunnuntain ottelu on samalla Naisten Liigan juhlaottelu johon kotijoukkue on kunniavieraiksi kutsunut Hongan Naisissa vuosien varrella pelanneita ja vaikuttaneita henkilöitä. Ottelu on lisäksi nähtävissä suorana Huuhkaja.tv:ssä

Naisten Liigan ottelu FC Honka – HJK pelataan Tapiolan Urheilupuistossa sunnuntaina 14.8. kello 18:00 alkaen ja siihen on vapaa pääsy.

Back to top