Etsi tältä sivustolta

Naisten Liiga 2015: Merilappi United – Honka

Julkaistu

FC Honka päätti tiukan neljä peliä sisältäneen kaksiviikkoisen voittoisasti Merilappi Unitedin vieraana. Ottelu oli kolmijakoinen. Ensimmäinen jakso oli Hongan hallintaa ja se siirtyikin Nea-Stina Liljedahlin ja Riikka Hannulan maaleilla johtoon. MelU sai harmittavan kavennuksen aivan jakson lopussa Krystyna Fredan toimesta. Toisella puoliajalla väänsivätkin emännät sitten johdon itselleen Natalia Kuikan ja Krystyna Fredan osumilla. Mutta Honka sai kaivettua itsestään viimeisetkin voiman rippeet ja kuittasi täydet pisteet Linda Nymanin ja Emma Koiviston maaleilla.

14.6.2015 klo 14.00 Karihaaran tekonurmi

Merilappi United – FC Honka 3-4 (1-2)

27. 0 – 1 Nea-Stina Liljedahl (Linda Nyman)

34. 0 – 2 Riikka Hannula (Linda Nyman)

45. 1 – 2 Krystyna Freda

65. 2 – 2 Natalia Kuikka (Rebekah Roller)

76. 3 – 2 Krystyna Freda (Rebekah Roller)

86. 3 – 3 Linda Nyman

90. 3 – 4 Emma Koivisto (Riikka Hannula)

Yleisöä 330

Ottelun avausmaali tehtiin 27. minuutilla. Linda Nyman antoi kulmapotkun oikealta maalin eteen yli ensimmäisen pelaajarykelmän ja sieltä Nea-Stina Liljedahl sai vapaasti puskea pallon verkkoon.

Hongan toinen maali syntyi keskialueen katkon jälkeen. Linda Nyman latasi ristipallon vasemmalta puolesta kentästä ja Riikka Hannula karkasi oikealta läpi. Noustuaan alueelle hän sijoitti pallon oikeaan kulmaan ohi Veera Virkkalan.

Merilappi United pääsi otteluun mukaan aivan avausjakson loppuhetkillä. Krystyna Freda laukaisi vapaapotkun oikealta alueen nurkan takaa tarkasti vasempaan yläkulmaan.

Pukukoppimaali siivittikin emännät toisella jaksolla pistetaisteluun ja se tuotti tulosta 65. minuutilla. Rebekah Roller laittoi keskiviivan takaa pitkän pallon puolustuksen selustaan ja tällä erää viimeistä kotiotteluaan pelannut Natalia Kuikka nosti pallon yli vastaan tulevan Vera Variksen tasoittaen ottelun.

Kymmenisen minuuttia myöhemmin iloitsi kotiyleisö seuraavan kerran. Rebekah Roller antoi kulman vasemmalta ja Krystyna Freda puski johtomaalin takatolpalta sisään.

Hongan selkäranka ei kuitenkaan katkennut vaan se sai aikaan honkamaisen loppuhetkien kirin. 86. minuutilla laukoi Linda Nyman vapaapotkun yli 20 metristä kohti vasenta yläkulmaa. Veera Virkkala sai näppinsä väliin, mutta pallo lipesi sisään puolustajan selän kautta.

Peliajan täyttyessä teki FC Honka saman, mitä Merilappi United ensimmäisen jakson lopussa. Jenny Danielsson antoi kulman vasemmalta ja Emilia Iskanius jatkoi päällään takatolpan puolelle. Emma Koiviston laukaus epäonnistui, mutta Riikka Hannula ehti päineen väliin ohi menevään palloon. Pusku ohitti maalivahdin ja puolustajan ja perään rynnännyt Emma Koivisto siirsi voittomaalin viivoilta sisään.

Näin FC Honka pääsee valoisin mielin juhannustauolle. Tuntuma mitaleille säilyi ja toisaalta ero alaloppusarjaan kasvoi kuudeksi pisteeksi. Espoolaiset palaavat tositoimiin lauantaina 27.6., kun samassa pistemäärässä oleva toinen Cupfinalisti HJK saapuu Tapiolaan.

Veikkauspörssipisteet:

3p Rebekah Roller, Merilappi United

2p Krystyna Frewda, Merilappi United

1p Kiia Laine, FC Honka

Kokoonpanot:

Merilappi United:

Veera Virkkala; Katin Loo, Venla Viertola (90+1. Jenni Impiö), Pinja Spets, Heta Huhtaniska, Krystyna Freda, Emma Heikkilä, Natalia Kuikka, Elisa Seppälä (74. Linda Tikkanen), Rebekah Roller, Chelsea Hunter

vaihdossa: Jenni Suhonen, Juuli-Ilnoa Varis, Laura Tolonen

FC Honka:

Vera Varis; Anna Vlasoff, Emilia Iskanius, Nea-Stina Liljedahl (59. Janni Laakso), Emma Koivisto; Linda Nyman (90+2. Sara Kattainen), Kiia Laine; Henni Malinen (68. var), Tia Hälinen, Riikka Hannula; Anna Auvinen (46. Jenny Danielsson)

vaihdossa: –

Erotuomari Janne Jussila, avustavat erotuomarit Jarkko Pennanen ja Pasi Rauta.

Back to top