Etsi tältä sivustolta

Naisten Liiga 2015: Honka – HJK

Julkaistu
18604244494_d51af44516_o

Jenny Danielsson teki avausmaalin, Heidi Paajonen, Ella Alakomi ja Jenna Front olivat myöhässä.

FC Honka voitti HJK:n kesäkuussa toistamiseen. Erona Cupin voittoon nähden oli se, että nyt olivat espoolaiset Anna Auvisen johdolla tiivistäneet alakertansa niin hyvin, että HJK:lla ei ollut yhtä Heidi Lindströmin laukausta lukuun ottamatta maalintekopaikkoja. Honka olisi sen sijaan voinut vaikka tuplata maalimääränsä, mutta tällä kertaa voittoon riittivät Jenny Danielssonin ja Tia Hälisen osumat.

27.6.2015 klo 16.00 Tapiolan Urheilupuiston nurmi

FC Honka –HJK 2-0 (1-0)

40. 1 – 0 Jenny Danielsson

50. 2 – 0 Tia Hälinen

kulmat: FC Honka 5, HJK 4

Yleisöä 158

18606155403_fe3a7fa4f1_o

Minna Meriluoto torjui vielä Riikka Hannulan lähentelyt…

FC Hongan ensimmäinen tilanne aukeni 4. minuutilla. Emma Koivisto heitti sivurajan oikealta Riikka Hannulalle, joka jatkoi pystyyn Tia Häliselle. Hän nousi alueen kulmalle ja laukaus kiersi kohti takanurkkaa, mutta hitusen ohi.

Jenny Danielssonin ylilaukauksen ja Linda Nymanin niukasti ohi menneen vapaapotkun jälkeen nähtiin HJK:n paras paikka pelissä. Sanna Mäen oikealta antama kulmapotku purettiin keskelle ulos alueelta ja Heidi Lindström pääsi tälläämään vastapalloon, mutta vetoon tuli liikaa korkeutta ja maalipotkulla jatkettiin.

22. minuutilla iski Honka nopeasti. Jenny Danielsson lähetti Tia Hälisen oikealta vauhtiin. Hän nousi päätyyn asti ja tavoitti maalilta sinne ehtineen Jenny Danielssonin. Hänen jatkonsa oli kuitenkin jotain haltuun oton ja laukauksen välimaastosta ja vaikka pallo suuntautui kohti alanurkkaa, oli sen vauhti niin voimaton, että Minna Meriluoto ehti koppaamaan pelivälineen.

40. minuutilla Honka teki vihdoin ansaitun avausmaalin. Riikka Hannula nousi oikealta ylös ja tavoitti takaviistosyötöllä alueelta Tia Hälisen. Hänen tuikkauksensa kimposi vasemmalle puolelle nousseelle Jenny Danielssonille, joka sai kenenkään estelemättä tykittää verkot tötterölle.

19039089970_24e9d03ccb_o

…mutta ei ehtinyt enää Tia Hälisen laukauksen tielle, 2-0.

Toisen puoliajan aluksi Honka tuplasi maalimääränsä. Riikka Hannula nousi röyhkeästi alueelle, mutta vastaan tullut Minna Meriluoto esti Hongan maalitykin aikeet. Pallo kimmahti torjunnasta kuitenkin viereen Tia Häliselle, joka sai rauhassa sijoittaa pallon verkkoon ohi edessä olleen puolustajan.

Pari minuuttia myöhemmin antoi Hongan Linda Nyman kulmapotkun suoraan kohti takayläkulmaa ja Minna Meriluoto sai venyä parhaimpaansa torjuen pallon yläputken kautta takaisin peliin.

Heti perään iski Honka nopeasti vastaan. Emma Koivisto syötti keskeltä etuvasemmalle Linda Nymanille, joka jatkoi vasempaan laitaan Tia Häliselle. Hän nousi päätyyn ja tarjoili alueen takakulmalle Henni Maliselle, jonka laukaus meni hieman ohi takanurkan.

59. minuutilla syötti Jenny Danielsson pystyyn Tia Häliselle, joka yritti zipata yli Minna Meriluodon. Niin vain venytti klubivahti tähänkin palloon ja sai tökättyä pallon yli maalin.

19220835832_086fbca8e1_o

Mina Meriluoto torjui Linda Nymanin kulman ja Emilia Iskanius puskee tyhjää. HJK:n Sanna Mäki ja Vera Saastamoinen seuraavat.

10 minuuttia myöhemmin aiheutti Honka kolme vaaratilannetta klubimaalilla vajaaseen kahteen minuuttiin. Ensin pudotti Henni Malinen vasemman kulmalipun tuntumasta taakse Jenny Danielssonille, joka keskitti toiselle puolen nousseelle Emma Koivistolle. Hänen suora puskunsa tuli suoraan maalin eteen, mutta Minna Meriluoto koppasi pallon komeasti heittäytyen.

Heti perään vapautti Jenny Danielsson Riikka Hannulan läpi, mutta hänen laukauksensa nousi yli maalin.

Tämän jälkeen tarjoili Tia Hälinen alueen rajoilla viereen Jenny Danielssonille, mutta hänen vetonsa suuntautui Minna Meriluodon ulottuville.

Hongan viimeinen tilanne nähtiin 86. minuutilla. Emma Koivisto nousi oikealta päätyyn ja tavoitti takaviistosta Sini Vehviläisen. Häneltä lähti tulinen laukaus, mutta HJK:n parhaimmistoon kuulunut Minna Meriluoto torjui tämänkin yrityksen.

Tällä tasapainoisella esityksellä teki Honka vastustajaansa kolmen pisteen eron sarjataulukossa. Seuraavaksi Tapiolaan saapuu ensi lauantaina NiceFutis, joka aiheutti viikonlopun peleissä ongelmia PK-35 Vantaalle häviten kuitenkin lopuksi selvästi 2-5.

Tsempparit:

Anniina Sankoh, HJK

Riikka Hannula, FC Honka

Veikkauspörssipisteet:

3p Tia Hälinen, FC Honka

2p Anna Auvinen, FC Honka

1p Jenny Danielsson, FC Honka

Kokoonpanot:

FC Honka:

Vera Varis; Anna Vlasoff, Anna Auvinen, Emilia Iskanius, Emma Koivisto; Linda Nyman, Kiia Laine; Henni Malinen (82. Pirta Hiukka), Tia Hälinen, Riikka Hannula (79. Sini Vehviläinen); Jenny Danielsson (86. Milla Punsar)

vaihdossa: Nea-Stina Liljedahl, Sara Kattainen

HJK:

Minna Meriluoto; Ella Alakomi, Heidi Lindström (43. Anniina Sankoh), Jenna Front, Heidi Paajonen; Sanna Mäki (71. Tessa Auvinen), Ella Rinta-Filppula (57. Anita Abu); Kaisa Collin, Laura Hyvönen, Essi Sainio; Vera Saastamoinen

vaihdossa: Minna Huhtamo, Mari Perasto, Veera Viitikko, Jonna Front

Erotuomari Mohammed Al-Emara, avustavat erotuomarit Nina Hammarberg ja Lotta Vuorio, tarkkailija Kimmo Söder.

Otsikkokuvan kuvateksti: Tia Hälinen piti vauhtia kymppipaikalla, tässä jälkeen jää Ella Rinta-Filppula

Artikkelin kuvat: Petri Lunki

Lisää Petri Lunkin ottamia kuvia ottelusta:

[phot_gallery type=’flickr’ user_id=’50154381@N02′ photoset_id=’72157654756295990′ per_page=’10’ sort=’date-posted-desc’]

Back to top