Etsi tältä sivustolta

Naisten Liiga 2015: Honka – NiceFutis

Julkaistu
19242180400_09bc2518f0_o

Joukkueidensa parhaat maalintekijät ottelussa, Riikka Hannula (2) ja Milla Rantamäki (1).

FC Honka on kolmen peräkkäisen voiton myötä palannut vahvasti mukaan mitalitaisteluun. Vaikka PK-35 Vantaa ja Pallokissat ovatkin hieman muista karussa, ovat perässä tulijat FC Honka, Åland United, Ilves ja HJK kolmen pisteen sisällä, joten kaikilla näillä joukkueilla on mahdollisuus syksyllä ripustaa metallia kaulaan.

Yllätysvalmis NiceFutis iski taas ottelun avausmaalin, jonka teki Milla Rantamäki. Se herätti Hongan, joka uuvutti Espoon helteessä pienellä pelaajamäärällä uurastaneen porilaisryhmän. Emännät karkasivat jo ensi jaksolla Kiia Laineen, Tia Hälisen ja Linda Nymanin maaleilla. Toisella puoliskolla jatkettiin pallon survomista vieraiden verkkoon Jenny Danielssonin, Anna Auvisen ja ainoana kahdesti osuneen Riikka Hannulan toimesta.

4.7.2015 klo 16.00 Tapiolan Urheilupuiston nurmi

FC Honka –NiceFutis 7-1 (3-1)

23. 0 – 1 Milla Rantamäki

37. 1 – 1 Kiia Laine (Jenny Danielsson)

41. 2 – 1 Tia Hälinen (Kiia Laine)

45+2. 3 – 1 Linda Nyman, rp

48. 4 – 1 Riikka Hannula (Linda Nyman)

49. 5 – 1 Jenny Danielsson (Riikka Hannula)

67. 6 – 1 Riikka Hannula (Henni Malinen)

88. 7 – 1 Anna Auvinen (Riikka Hannula)

kulmat: FC Honka 9, NiceFutis 4

Yleisöä 128

19243592319_746f943fd4_o

Krista Moisio oli täystyöllistetty, tässä hän nappaa Tia Hälisen kimpoilleen vedon.

FC Hongalla oli kolme tilannetta siirtyä johtoon ennen avausmaalia. 10. minuutilla vapautti Tia Hälinen Henni Malisen vasemmalta läpi. Hän tuikkasi pallon ohi vastaan tulevan Krista Moision, mutta samalla myös niukasti ohi maalin.

Kolme minuuttia myöhemmin Linda Nyman antoi kulman lyhyenä ja Jenny Danielsson nosti pallon takatolpalle, josta Emilia Iskanius puski tuloksettomasti.

Viisi minuuttia myöhemmin nousi Honka vasenta laitaa pystysyötöin. Lopuksi Henni Malinen tarjoili paikan Tia Häliselle, jonka veto kilahti tolppaan ja vielä Krista Moisiosta ottanut kimmoke oli mennä maaliin, mutta porilaisvahti oli hereillä ja ehti napata vierivän pallon ennen maaliviivan ylitystä.

NiceFutis iski sitten ensimmäisestä tilanteestaan maalin. Netta Hannula antoi kulman oikealta aivan maalin eteen. Pallo eli ruuhkassa aikansa ja taisi Emma Koivisto pelastaa kerran jo maaliviivalta ennen kuin pallo putosi Milla Rantamäen ulottuville. Veto ruuhkan yli maalin kattoon avasi ottelun sekä Milla Rantamäen tämän kauden maalitilin.

18809155143_685a661660_o

Linda Nyman syöttämässä Riikka Hannulan 4-1 maalia Amanda Collinsin vierestä.

FC Honka ei tästä hätkähtänyt vaan jatkoi sinnikkäästi vyörytystään kohti vastustajan päätyä, mutta silti kunnollisia tilanteita ei pystytty luomaan sinnikkäästi puolustaneen NiceFutiksen maalille. Vasta 37. minuutilla onnistuttiin murtamaan vieraiden puolustus. Linda Nyman antoi lyhyen kulman vasemmalta, josta Jenny Danielssonin keskitys tavoitti alueelta Kiia Laineen. Hänen suora jatkonsa yllätti punapaidat ensimmäisen kerran tässä otelussa, kun pallo pullisteli yläkulmassa.

Jatkoa seurasi neljän minuutin päästä. Jenny Danielsson tavoitti taas Kiia Laineen maalilta, mutta hän siirsi ahdistettuna viereen vapaaksi unohtuneelle Tia Häliselle, jolla oli aikaa sihdata pallolle reitti verkkoon.

Heti seuraavalla minuutilla pelattiin Henni Malinen läpi, mutta Krista Moisio venytti laukauksen tielle.

Lisäajalla kaatoi vieraiden Niina Sirviö mustapaidan aivan alueen sivurajalla. Tuomio oli keltainen kortti ja pallo pilkulle. Linda Nyman siirsi voimavedolla hyvin aavistaneen Krista Moision käsien kautta pallon alakulmaan ja FC Honka marssi tauolle 3-1 johdossa.

19433979081_9f97e35e85_o

Aniksen saksaria ihailevat Niina Sirviö, Krista Moisio, Milla Rantamäki ja Riikka Hannula.

Toisen jakson aluksi iskivät emännät kaksi pikamaalia, jotka tappoivat vierailijoiden suurimman innon. Parin minuutin pelin jälkeen syötti Linda Nyman Riikka Hannulan keskeltä läpi ja Hongan maalipörssin kärkinimi ei tästä erehtynyt, pallo oikealta ohi Krista Moision.

Heti perään nousi Riikka Hannula vasempaan päätyyn, josta keskitys tavoitti takatolpalta Jenny Danielssonin pään. Pusku sisään ja pallo keskelle.

54. minuutilla saivat vieraat ensimmäisen maalintekotilanteensa. Niina Sirviö nosti keskialueen vapaapotkun ryhmityksen yli. Vera Varis sai torjutuksi laukauksen, mutta pallo kimposi pelattavaksi. Kovan miekkailun jälkeen saivat emännät puretuksi pallon ulos alueelta.

Seuraavaksi petasivat Riikka Hannula ja Tia Hälinen vetopaikan Henni Maliselle. Krista Moisio ylettyi vaivoin nostamaan yläkulmaan suuntautuneen pallon putken yli kulmapotkuksi.

67. minuutilla nousi Henni Malinen vasemmalta päätyyn ja laukoi lujan syötön maalin etukulmalle, josta Riikka Hannula tökkäsi pelivälinen sisään ja numeroiksi 6-1.

NiceFutiksen jakson toinen maalipaikka aukeni 75. minuutilla. Netta Hannulan kulma vasemmalta löysi takatolpalta Brooke Barbuton pään, mutta pusku suuntautui hieman ohi maalin.

79. minuutilla antoi Hongan Linda Nyman kulman oikealta. Pallo jatkettiin takatolpalle Anna Auviselle, jonka hieno saksari meni niukasti tolppaa hipoen maisemiin.

NiceFutiksen viimeinen maalipaikka nähtiin 81. minuutilla. Jessica Kannosto syötti vasemmalta laidalta pystyyn Brooke Barbutolle, jonka keskitys leijaili yli maalialueen Netta Hannulalle. Hänen vastakeskityksensä sitten osui oikeaan paikkaan eli Amanda Collinsin päähän. Vera Varis oli hyvin tilanteessa mukana ja esti toisen vierasmaalin synnyn.

Ennen päätösnumeroita pääsi vielä Emma Koivisto kokeilemaan takatolpalta Linda Nymanin vapaapotkun jatkamista, mutta pallo kaivettiin sivuverkosta maalin ulkopuolelta.

Loppunumerot pohjusti Sini Vehviläinen, jonka pystysyöttö tavoitti alueelta Riikka Hannulan. Hänen jättönsä avasi Anna Auviselle vapaan väylän takanurkkaan ja honkakapteeni viimeisteli takuuvarmasti liigauransa 81. maalin sekä loppunumerot 7-1. Tämä ottelu oli samalla Anna Auviselle liigaottelu numero 199 eli seuraavassa pelissä hän saavuttaa ensimmäisenä naisena Suomessa 200 liigaottelun rajapyykin.

Espoossa pelattiin siis kauden kuumin ottelu. Lämpötila vaihteli 28 ja 32 asteen välillä. Niinpä kummallakin jaksolla pidettiin juomatauot.

Kotijoukkue pääsi iskemään täydellä kokoonpanolla, sillä sairaslista on tyhjä. Vierailla olikin sitten kokoonpano-ongelmia vaikka muille jakaa. Milla-Maj Majasaari ja Jutta Rantala olivat Marko Salorannan hoivissa Tanskassa, jossa joukkue hoiti kunnialla viidennen sijan kaatamalla Ruotsin 2-0. Lisäksi Amanda Siren on tilapäisesti rapakon takana ja porilaisten tämän hetkiseltä sairaslistalta löytyvät Tiina Karpeeki, Annika Tossavainen, Mira Laurila ja Tuula Siren.

Tämä ei kuitenkaan himmennä FC Hongan voiton arvoa, niin paljon espoolaiset olivat vieraitaan edellä jokaisella osa-alueella. Tästä sitten pelit kovenevat, sillä viikon päästä FC Honka suuntaa kohti Maarianhaminaa. Ottelu Åland United-FC Honka pelataan Wiklöf Holding Arenalla lauantaina 11.7.2015 kello 17.

Tsempparit:

Brooke Barbuto, NiceFutis

Emma Koivisto, FC Honka

Veikkauspörssipisteet:

3p Tia Hälinen, FC Honka

2p Riikka Hannula, FC Honka

1p Jenny Danielsson, FC Honka

Kokoonpanot:

FC Honka:

Vera Varis; Anna Vlasoff, Anna Auvinen, Emilia Iskanius (72. Janni Laakso), Emma Koivisto; Linda Nyman, Kiia Laine (63. Sara Kattainen); Henni Malinen, Tia Hälinen, Riikka Hannula; Jenny Danielsson (62. Sini Vehviläinen)

vaihdossa: Annica Karlsson, Nea-Stina Liljedahl, Pirta Hiukka, Milla Punsar

NiceFutis:

Krista Moisio; Milla Rantamäki, Sanni Välilä, Essi Huppunen, Niina Sirviö (45+2. var); Jessica Kannosto, Megan Fisher, Amanda Collins (82. Riina Santa-Paavola), Netta Hannula; Brooke Barbuto, Henna Lehti (63. Sini Ruponen)

vaihdossa: –

Erotuomari Hanna Kapiainen, avustavat erotuomarit Sini Hakala ja Sami Turunen, tarkkailija Jarmo Luhtanen.

Otsikkokuvan kuvateksti: Tapahtui seitsemän kertaa Tapiolassa, FC Honka juhlii maalia.

Artikkelin kuvat: Petri Lunki

Lisää Petri Lunkin ottamia kuvia ottelusta:

[phot_gallery type=’flickr’ user_id=’50154381@N02′ photoset_id=’72157653148124293′ per_page=’10’ sort=’date-posted-desc’]

Back to top