Etsi tältä sivustolta

Naisten Liiga 2015: Honka – PK-35 Vantaa

Julkaistu
18495009528_008ba74a4f_o

MVP Riikka Hannula taituroi.

FC Honka oli pessyt kasvonsa edellisen kohtaamisen jälkeen. Se hallitsi peliä voittamatonta PK-35 Vantaata vastaan alusta loppuun. Ainoa haksahdus tosin maksoi maalin, kun Eveliina Parikka pääsi viemään vieraat johtoon kymmenisen minuuttia ennen loppuvihellystä. Tälläkin kertaa Riikka Hannula teki ottelun viimeisen maalin ja se toi nyt kotijoukkueelle pisteen ja aiheutti vieraille kauden ensimmäisen pistemenetyksen.

10.6.2015 klo 18.30 Tapiolan urheilupuiston nurmi

FC Honka – PK-35 Vantaa 1-1 (0-0)

82. 0 – 1 Eveliina Parikka
90. 1 – 1 Riikka Hannula

kulmat: FC Honka 8, PK-35 Vantaa 2

Yleisöä 173

18495060340_f5229bfbc1_o

Avausjakson loppuhässäkkä Hongan maalilla.

Kumpikin joukkue oli hieman viilannut kokoonpanoaan lauantain ottelusta. Espoolaisten valmennuskolmikko Luciano Posillipo, Toni Valido ja Veera Vartiainen pystyi luomaan joukkueelleen hengen päälle ja emännät taistelivat suurella sydämellä jokaisen tilanteen loppuun asti. Lisäksi Tia Hälisen nosto keskikentälle aiheutti suuria ongelmia vastustajalle.

Ottelun alku oli tunnusteleva. Ensimmäiseen varttiin mahtui vain pari kaukolaukausta. Ensin yritti Honka. Anna Vlasoff nousi vasenta laitaa, käytti Henni Malista seinänä ja kuljetti päätyrajan kautta alueelle. Sieltä lähti syöttö takaviistoon alueen rajoille, josta Kiia Laine tälläsi vastapallon ohi maalin.

PK-35 Vantaan ensimmäinen tilanne oli toisinto Hongan vastaavasta. Jenna Korhonen nousi vasemmalta päätyyn ja tarjoili taakse Vilma Hakalalle, jonka veto meni ohi takanurkan.

Astetta kiihkeämpi hyökkäys tuli 19. minuutilla. Hongan Nea-Stina Liljedahl latasi keskirajalta pitkän pallon alueen tuntumaan Tia Häliselle. Hän pudotti pelivälineen itselleen ja pyörähti vetopaikkaan, mutta PK-35:n alakerta ehti peittämään.

18495072640_3e7d6edd14_o

Hongan Pirta Hiukka teki paluun liigakentille.

28. minuutilla Emma Koivisto vapautti Riikka Hannulan oikealta. Pienestä kulmasta lähti viuhuva laukaus kohti takanurkkaa, mutta maalivahti Paula Myllyoja sai sormenpäillään työnnettyä pallon kulmaksi.

Seuraava Hongan tilanne aukesi 36. minuutilla. Henni Malinen siirsi vasemmalla viereen Tia Häliselle, joka pelasi jalkansa vapaaksi ja kierteinen veto lähti kohti takayläkulmaa, mutta kuitenkin hieman sen ohi.

Pari minuuttia myöhemmin pudotti Jenny Danielsson pallon oikeassa laidassa taakse Tia Häliselle, jonka keskitys tavoitti Riikka Hannulan alueelta. Puolittainen saksari suuntautui suoraan Paula Myllyojan syliin.

Peliajan täyttyessä rakennettiin Hongan paras ensimmäisen jakson paikka. Jenny Danielsson laittoi vasemmalta pystyyn Tia Häliselle joka nousi alueen kulmalle ja tarjoili namupaikan oikealle Riikka Hannulalle. Mutta niin vain ehti vantaalaisten alakerta torjumaan suoran vedon.

PK-35 oli sitten ratkaista lisäajalla. Sanni Franssi nousi vasemmalta alueelle ja Vera Varis torjui tulisen laukauksen. Pallo kimposi taakse, josta Hanne Ojanperä pommitti. Vera Varis ehti tähänkin palloon, mutta se meni torjunnasta taas vantaalaisille. Kolmannen tykityksen sitten honkapuolustus siivosi maaliviivalta ulos alueelta.

18685099711_fd87c0a8cd_o

Paula Myllyoja nyrkkeili viime hetkillä epäonnekseen pallon Riikka Hannulalle.

Toisen jakson laukaukset aloitti PK-35 Vantaa. Maiju Hirvonen latasi vapaapotkun noin 25 metristä yli muurin, mutta Vera Varis koppasi pelivälineen varmasti.

67. minuutilla oli Hongan vuoro kokeilla vieraiden maalin kestävyyttä. Emma Koivisto nousi oikealta, käytti Anna Auvista seinänä ja kirmasi puolustuksen ohi päätyrajalle. Takaviistosyöttö löysi maalin edestä vapaana Jenny Danielssonin, jonka veto meni kuitenkin Paula Myllyojan näppien ulottuville.
Pari minuuttia myöhemmin Linda Nymanin oikealta antama kulma kimmahti Jenny Danielssonille, mutta puolustus ehti blokkaamaan vedon.

77. minuutilla avasi Hongan Anna Auvinen oikealle Emma Koivistolle, joka nousi väkisin alueen rajamaille ja tarjoili pallon keskustaan. Pienen hässäkän jälkeen pallo ajautui Tia Häliselle, joka siirsi viereen Kiia Laineelle. Veto kimmahti kuitenkin puolustuksesta ulos alueelta.

82. minuutilla muutettiin sitten jo tulostaulun numeroita. Hongan alakerta antoi laidasta liian hitaan palautuksen Vera Varikselle ja Eveliina Parikka ehti väliin. Honkavahti pystyi torjumaan ensimmäisen vedon, mutta pallo jäi Parikalle ja nyt hän malttoi katsoa pelivälineelle vapaan reitin alanurkkaan.

Vaan eipä tästäkään katkennut kotijoukkueen selkäranka. Linda Nyman antoi varsinaisen peliajan täyttyessä vapaapotkun oikean kulmalipun tuntumasta. Paula Myllyoja nyrkkeili pallon maalin edustalta toiselle puolelle, josta Emma Koivisto palautti pelivälineen takaisin maalille. Hirmuisen hässäkän jälkeen pallo kimpoili maalin vasemmalle nurkalle, josta Riikka Hannula survoi voimalla pelivälineen verkkoihin ja ansaittu tasoitus oli syntynyt.

Ihmeellisesti sitä löytyi espoolaisilta vielä energiaa tähänkin otteluun vaikka tämä oli jo kolmas tiukka koitos kahdeksaan päivään. Eikä piina tähän lopu, sillä joukkue matkustaa vielä sunnuntaina Kemiin Merilappi Unitedin vieraaksi. Myös PK-35 Vantaa pääsee osalliseksi otteluruuhkasta, sillä sen kolmas peli kahdeksaan päivään koittaa ensi sunnuntaina, kun se kohtaa Kuopiossa sarjan kärkikamppailussa Pallokissat.

Keskiviikkona nähtiin myös paluu liigakentille, kun FC Hongan Pirta Hiukka vaihdettiin sisään. Edellisen liigaottelun hän sai nimiinsä vuonna 2010 NiceFutiksen riveissä.

Tsempparit:

Eveliina Parikka, PK-35 Vantaa

Tia Hälinen, FC Honka

Veikkauspörssipisteet:

3p Riikka Hannula, FC Honka

2p Iina Salmi, PK-35 Vantaa

1p Tia Hälinen, FC Honka

Kokoonpanot:

FC Honka:

Vera Varis; Anna Vlasoff (90+3. var), Anna Auvinen, Nea-Stina Liljedahl, Emma Koivisto; Linda Nyman (47. var), Kiia Laine; Henni Malinen (70. Pirta Hiukka), Tia Hälinen (89. Emilia Iskanius), Riikka Hannula; Jenny Danielsson (83. Sini Vehviläinen)

vaihdossa: Linda Nieminen, Janni Laakso, Sara Kattainen, Milla Punsar

PK-35 Vantaa:

Paula Myllyoja; Jenna Korhonen (83. Pirjo Leppikangas), Tiia Peltonen, Maiju Hirvonen, Tia Painilainen; Tia-Maria Jaakonsaari, Heidi Kivelä (76. var); Vilma Hakala (44. Eveliina Parikka, 90+3. Vilma Väisänen), Iina Salmi, Hanne Ojanperä; Sanni Franssi

vaihdossa: Velma Oikarinen, Linda Ruutu, Sanna Saarinen, Roosa Bröijer

Erotuomari Ifeoma Kulmala, avustavat erotuomarit Nina Hammarberg ja Henri Ojalehto, tarkkailija Veijo Vainio.

Otsikkokuvan kuvateksti: Tästä on hyvä jatkaa Kemiin, Riikka Hannula on juuri tasoittanut.

Artikkelin kuvat: Petri Lunki

Lisää Petri Lunkin ottamia kuvia ottelusta:

[phot_gallery type=’flickr’ user_id=’50154381@N02′ photoset_id=’72157654348786732′ per_page=’10’ sort=’date-posted-desc’]

Back to top