Etsi tältä sivustolta

Naisten Liiga 2015: Honka – TPS

Julkaistu
17846683390_9986e12a40_o

Ria Öling juoksuttaa Jenny Danielssonia ja Sara Kattaista

FC Honka hävisi TPS:lle kolmannen kerran peräkkäin ja aina se on kompastunut turkulaisten nopeisiin kärkipelaajiin. Nyt Hongan upottivat kaksi maalia naiseen tehneet Ria Öling ja Hanna Ruohomaa. Edellisellä kerralla homman hoiti hattutempullaan Veronica Timlin ja sitä edellisellä kerralla taas kaksikko Öling-Ruohomaa. TPS:n neljästä maalista huolimatta oli Hongalla tässä ottelussa eväät voittoon. Joukkue rakensi lähemmäs kymmenen todellista maalipaikkaa, joista ei tulosta tullut. Näistä kolme meni kehikoita kolistellen ulos kentältä mukaan lukien Hongan ensimmäinen rangaistuspotku. Toisen rangaistuspotkun Linda Nyman upotti varmasti, mutta Sini Vehviläisen otteluajan täyttyessä viimeistelemä toinen maali tuli liian myöhään todellista loppukiriä ajatellen.

23.5.2015 klo 16.00 Tapiolan urheilupuiston nurmi

FC Honka – TPS 2-4 (0-2)

26. 0 – 1 Ria Öling (Emma Santamäki)

33. 0 – 2 Hanna Ruohomaa (Ria Öling)

39. FC Honka Linda Nyman erp.

49. 0 – 3 Hanna Ruohomaa (Emma Santamäki)

63. 0 – 4 Ria Öling (Hanna Ruohomaa)

65. 1 – 4 Linda Nyman rp.

90. 2 – 4 Sini Vehviläinen (Henni Malinen)

kulmat: FC Honka 11, TPS 3

Yleisöä 142

17846444638_1826b2245e_o

Roosa Hurmerinta oli ottelun onnistuja, tässä Riikka Hannula ahdistelee

Ottelun avausmaali tehtiin 26. minuutilla. TPS:n Emma Santamäki vapautti oikealta Ria Ölingin läpi ja hänen hallittu nosto takanurkkaan yli vastaan tulevan Vera Variksen muutti ensimmäisen kerran tulostaulun numeroita.

Toinen maali syntyi kulmapotkusta, jonka Ria Öling antoi oikealta takanurkalle. Sieltä Hanna Ruohomaa puski pelivälineen hallitusti verkkon.

Jakson lopulla sai Honka yrittää kavennusta rangaistuspotkusta, joka annettiin kun Riikka Hannula kaadettiin hänen murtautuessaan alueelle. Linda Nymanin veto kajahti kuitenkin yläputkesta taivaalle ja ulos kentältä.

Toinen jakso alkoi kotijoukkueen osalta murheellisesti. Oman hyökkäyksen jälkeen iskivät turkulaiset nopeasti vastaan. Emma Santamäki vapautti tällä kertaa Hanna Ruohomaan vasemmalta ja hän ehti tuikata pallon heittäytyvän Vera Variksen alta maaliin.

18035165481_ff6008ecf4_o

Linda Nyman ei toista kertaa rankkarissa erehtynyt

Hongattaret saivat lisää kylmää vettä niskaansa 63. minuutilla. Ensin pelattiin hurlumheitä turkulaisten maalilla. Emma Koivisto, Anna Auvinen ja Henni Malinen pääsivät kukin vuorollaan yrittämään Roosa Hurmerinnan kuparisen rikkomista, mutta tuloksena oli vain nopea vastaisku, jonka lopuksi Hanna Ruohomaa tarjoili Ria Ölingille väylän nousta oikealta maalille. Tälläkin kertaa pallo vietiin maaliverkoista keskiympyrän aloituspisteeseen ja numerot olivat jo 0-4.

Pari minuuttia myöhemmin sai Honka vihdoin maalitilinsä auki. Pallo vietiin toisen kerran pilkulle, mutta Linda Nyman ei toista kertaa erehtynyt vaan toimitti pelivälineen varmasti sisään ja toista kertaa liigaottelussa maalia vartioinut Roosa Hurmerinta joutui taipumaan.

Hongan painostus tuotti toisen kerran tulosta vasta varsinaisen peliajan umpeutuessa. Henni Malinen nousi vauhdilla vasemmalta päätyrajalle ja hänen matala keskityksensä löysi Sini Vehviläisen vapaana maalin edestä. Pallo haltuun, peliväline sisään ja uudestaan keskelle. Aika vaan loppui kesken lisämaalien tekemistä varten.

17413791673_e4252ea240_o

Sini Vehviläinen viimeistelee 2-4 Elli Pikkujämsän ja Tiina Vatasen välistä, taustalla Tia Hälinen

Vaikka FC Honka onkin viimeisestä seitsemästä TPS:n kanssa pelatusta liigaottelusta voittanut vain kaksi, oli tämän kertainen ensimmäinen kotiottelussa tapahtunut pistemenetys turkulaisille. Valmennuksella onkin elokuun alkupuolella pohdittavaa, miten saadaan Turun reissulla TPS-kärjet kuriin ja pisteiden suunta käännetyksi Espooseen.

FC Hongan pelit jatkuvat tiistaina 2. kesäkuuta, kun se kohtaa HJK:n Sonera Stadiumilla Respect Suomen Cupin finaalissa.

Tsempparit:

Hanna Ruohomaa, TPS

Anna Auvinen, FC Honka

Veikkauspörssipisteet:

3p Ria Öling, TPS

2p Hanna Ruohomaa, TPS

1p Emma Koivisto, FC Honka

Kokoonpanot:

FC Honka:

Vera Varis; Tia Hälinen, Nea-Stina Liljedahl (57. Emilia Iskanius), Janni Laakso, Emma Koivisto; Linda Nyman, Sara Kattainen (71. Kiia Laine); Henni Malinen, Jenny Danielsson, Riikka Hannula (63. Sini Vehviläinen); Anna Auvinen

vaihdossa: Linda Nieminen, Anna Vlasoff, Pirta Hiukka, Milla Punsar

TPS:

Roosa Hurmerinta; Elli Pikkujämsä, Alina Schrey, Tiina Vatanen, Terhi Ristolainen (78. Annika Haanpää); Mira Uronen (63. Heidi Rannikko), Emma Santamäki, Sini Laaksonen, Laura Wentjärvi (68. Siiri Hammar); Hanna Ruohomaa, Ria Öling

vaihdossa: Inkeri Niemi, Jasmin Valve, Saija Östlund

Erotuomari Dennis Antamo, avustavat erotuomarit Tonja Paavola ja Sini Hakala.

Otsikkokuvan kuvateksti: Anna Auvinen ei saksariin paljoa tilaa tarvitse toteavat Emma Santamäki ja Elli Pikkujämsä.

Artikkelin kuvat: Petri Lunki

Lisää Petri Lunkin ottamia kuvia ottelusta:

[phot_gallery type=’flickr’ user_id=’50154381@N02′ photoset_id=’72157653344051932′ per_page=’10’ sort=”interestingness-desc”]

Back to top