Etsi tältä sivustolta

Naisten Liiga 2015: Honka – VIFK

Julkaistu
17760814586_c8eda89d4a_o

Anna Auvisen 80.liigamaali oli samalla voittomaali, Henni Malinen onnittelee.

FC Honka palasi Jenny Danielssonin hattutempun myötä takaisin voittokantaan murskaten VIFK:n 8-1. Positiivista oli myös se, että Danielssonin lisäksi kauden ensimmäisen liigamaalinsa viimeistelivät Linda Nyman, Anna Auvinen, Nea-Stina Liljedahl ja Henni Malinen. Maalintekijöistä ainoastaan Riikka Hannula oli osunut aikaisemmin. VIFK:n Ina Järvinen herätti vielä toisen jakson alussa uran toisella liigamaalillaan joukkueensa toivonkipinän, mutta Jenny Danielsson sammutti tuon viimeistelemällä heti perään Hongan neljännen osuman.

Molemmilla joukkueilla oli alla tappio Pallokissoille, mutta tällä kertaa oli Hongan vuoro päästä levänneenä kentälle, kun taas vaasalaisille ottelu oli kolmas kahdeksaan päivään. Niinpä espoolaiset juoksivat vastustajalta jalat alta.

17.5.2015 klo 16.00 Tapiolan urheilupuiston nurmi

FC Honka – VIFK 8-1 (3-0)

31. 1 – 0 Linda Nyman, rp

32. 2 – 0 Anna Auvinen (Riikka Hannula)

38. 3 – 0 Riikka Hannula (Janni Laakso)

55. 3 – 1 Ina Järvinen (Eva-Susanna Dahlmars)

58. 4 – 1 Jenny Danielsson (Tia Hälinen)

65. 5 – 1 Jenny Danielsson (Anna Vlasoff)

70. 6 – 1 Nea-Stina Liljedahl (Linda Nyman)

77. 7 – 1 Jenny Danielsson (Henni Malinen)

79. 8 – 1 Henni Malinen

kulmat: FC Honka 9, VIFK 0

Yleisöä 134

17787048295_6a07a4b68d_o

Eva-Susanna Dahlmars syöttää VIFK:n ainokaisen.

FC Honka otti ohjat käsiinsä heti ottelun alusta. 7. minuutilla Tia Hälisen pitkä avaus vapautti Anna Auvisen läpi, mutta nosto yli vastaan tulevan maalivahti Heidi Jussilin vei pallon niukasti ohi maalin.

Kolme minuuttia myöhemmin Jenny Danielsson ja Anna Auvinen pelasivat Henni Malisen nokikkain Heidi Jussilin kanssa, joka onnistuikin torjumaan laukauksen.

7. minuutin kuvio toistui 12. minuutilla ja ero edelliseen oli ainoastaan se, että nyt Anna Auvisen nosto meni yli maalin.

23. minuutilla nousi Tia Hälinen vasemmalta ylös päätyyn ja tavoitti alueelta Henni Malisen. Hänen nostonsa takanurkkaan putosi niukasti maalin katolle.

30. minuutilla syötti Sara Kattainen etuvasemmalle Henni Maliselle, jonka keskitys päädystä katkesi käsivirheeseen ja pallo vietiin pilkulle. Linda Nyman toimitti pallon tarkasti alakulmaan ja vihdoin saatiin maalitili auki tässä ottelussa.

Jatkoa seurasi heti seuraavalla minuutilla. Riikka Hannula pörräsi maalin oikealla puolella puolustuksen keskellä ja syötti viereen Anna Auviselle, joka ei kolmatta kertaa erehtynyt vaan survoi pallon voimalla etunurkasta sisään. Tällä maalilla rikkoi Anna Auvinen ensimmäisenä Naisten Liigan pelaajana 80 maalin rajan.

38. minuutilla vasta kolmas kerta toden sanoi ja kolmas maali saatiin tehtyä. Linda Nyman antoi kulman vasemmalta takatolpalle, josta Anna Auvinen laukoi oikeaan pystypuuhun. Paluupallon tälläsi puolestaan Janni Laakso yläputkeen, jonka jälkeen rebound putosi Riikka Hannulan jalkoihin. Hän ei enää testannut vasemman tolpan kestävyyttä vaan laittoi pallon varmasti sisään.

17600808119_888200c42a_o

Tia Hälinen piti vauhtia kolmen pörssipisteen arvoisesti, tässä jälkeen jää Tiina Takala.

Vielä viime minuuteilla oli Hongalla kaksi maalipaikkaa. Ensin nousi Tia Hälinen vasemmalta, käytti Henni Malista seinänä ja latasi etunurkkaan, mutta yläputkesta maisemiin. Heti perään petasivat Anna Auvinen ja Henni Malinen maalipaikan Riikka Hannulalle, mutta nyt veto meni yli maalin.

Ensimmäinen jakso oli Hongan täydellistä hallintaa eivätkä vieraat saaneet ainuttakaan laukausta kohti Sonja Rajatalon vartioimaa maalia.

Toisen jakson aluksi rakensi Honka maalipaikan kulman jälkitilanteesta. Purkupallo tuli Henni Maliselle keskikentälle ja hän jatkoi oikeaan laitaan Emma Koivistolle. Keskitys lähti laidasta takatolpalle, josta Jenny Danielsson jatkoi suoraan sivuverkkoon, mutta tolpan väärälle puolelle.

VIFK:n tähtihetki koitti 55. minuutilla. Eva-Susanna Dahlmars imi itseensä Hongan alueen oikealla puolen puolustuksen sekä maalivahdin ja siirsi vasemmalle Ina Järviselle, jolla oli helppo työ siirtää kavennus tyhjiin.

Vaasalaisten orastava into sammutettiin välittömästi. Tia Hälinen nousi vasenta laitaa päätyyn ja keskitti yli puolustuksen takatolpalle, josta Jenny Danielsson sai rauhassa survoa kotijoukkueen neljännen maalin.

minuutilla aukeni VIFK:n Eva-Susanna Dahlmarsille tekopaikka, mutta alueen rajoilta lähtenyt laukaus meni yli maalin.

17787498301_24c0cf0618_o

Henni Malinen viimeistelee loppunumerot 8-1

Pari minuuttia myöhemmin onnistui Honka taas. Anna Vlasoff pyöräytti pallon vasemmalta viereen Jenny Danielssonille, joka haki jalkansa vapaaksi ja laukoi tarkasti etukulmasta sisään Hongan viidennen maalin.

Pari minuuttia myöhemmin pääsi Eva-Susanna Dahlmars yrittämään uudestaan kavennusta. Hän taituroi itsensä vasemmalta vapaaksi, mutta laukaus kimmahti poikkipuusta koivikkoon.

Honka jatkoi maalitehtailuaan 70. minuutilla. Linda Nyman antoi kulman vasemmalta takatolpalle, josta Nea-Stina Liljedahl puski sisään.

Tämän jälkeen iski Honka vielä kahdesti. Ensin Henni Malinen nousi oikeaa laitaa kaartaen päädyn kautta maalille. Hän syötti Jenny Danielssonille, joka vapautui Malisen seinän jälkeen tekemään hattutemppunsa täyteen.

Sen jälkeen kirmasi Henni Malinen omalta alueelta ylös. Koska syöttösuuntia ei löytynyt, jatkoi hän väkevästi kohti maalia. Vaikka pallo oli välillä jäädä vaasalaisten jalkoihin, sai hän sen aina uudestaan mukaansa ja kun pääsi alueelle, sijoitti pallon vielä tarkasti oikeaan alanurkkaan sinetöiden loppunumerot 8-1.

Hongan odoteltua jo loppuvihellystä, pääsivät vieraat vielä yrittämään kahdesti. Ensin vapautti Eva-Susanna Dahlmars Linnea Hjerpen tekopaikkaan, mutta Sonja Rajatalo torjui.

Vielä varsinaisen peliajan täyttyessä pelattiin pitkä pallo Linnea Hjerpelle, mutta Sonja Rajatalo tuli oikea-aikaisesti vastaan ja sai jalkatorjunnalla pallon itselleen ja purettua ulos alueelta.

Näin sai FC Honka pirteällä esityksellä nostettua maalieronsa taas niin paljon positiiviseksi, että sen turvin joukkue nousi sarjassa neljänneksi. Seuraavan haasteen espoolaiset saavat ensi lauantaina, kun ensimmäisen voittonsa viikonloppuna saanut TPS saapuu Tapiolaan.

Tsempparit:

Eva-Susanna Dahlmars, VIFK

Linda Nyman, FC Honka

Veikkauspörssipisteet:

3p Tia Hälinen, FC Honka

2p Jenny Danielsson, FC Honka

1p Emma Koivisto, FC Honka

Kokoonpanot:

FC Honka:

Sonja Rajatalo; Tia Hälinen, Nea-Stina Liljedahl, Janni Laakso, Emma Koivisto; Linda Nyman, Sara Kattainen (71. Annica Karlsson); Henni Malinen, Jenny Danielsson (78. Sini Vehviläinen), Riikka Hannula (46. Anna Vlasoff); Anna Auvinen

vaihdossa: Linda Nieminen, Emilia Iskanius, Pirta Hiukka, Milla Punsar

VIFK:

Heidi Jussil; Frida Lähteenmäki, Camilla Backlund, Maarit Vitikka, Annika Leminen (74. Freja Lähteenmäki); Tiina Takala, Katariina Ketonen (46. Fanny Forss), Ina Järvinen, Tiialeena Hakala; Louise Björkskog (46. Linnea Hjerpe), Eva-Susanna Dahlmars

vaihdossa: Malin Beijar, Naomi Lillqvist, Elin Backlund, Karoliina Muurimäki

Erotuomari Hanna Kapiainen, avustavat erotuomarit Taisto Lahti-Nuuttila ja Lotta Vuorio, tarkkailija Veijo Vainio.

Otsikkokuvan kuvateksti: Jenny Danielsson oli iltapäivän maalikuningatar

Artikkelin kuvat: Petri Lunki

Lisää Petri Lunkin ottamia kuvia ottelusta:

[phot_gallery type=’flickr’ user_id=’50154381@N02′ photoset_id=’72157650675601323′ per_page=’10’ sort=”interestingness-desc”]

Back to top