Etsi tältä sivustolta

Naisten Liiga 2015: Honka – Åland United

Julkaistu

Åland United oli todella tehokas maalipaikoissaan Tapiolan tekonurmella lämpenevässä iltapäivässä. Siinä missä kotijoukkue laukoi tilanteensa päin maalivahti Khym Ramsayta tai ohi maalin, laittoivat vieraat palloa todella murhaavasti sisään. Niinpä pisteet matkasivat saarelle vähän turhankin selvin numeroin.

Hongan Emilia Iskanius kohtasi viime kauden joukkueensa, tässä taistelu Katie Kellyn kanssa.

19.4.2015 klo 15.30 Tapiolan urheilupuiston tekonurmi

FC Honka – Åland United 0-3 (0-2)

14. 0 – 1 Cynthia Uwak (Maegan Kelly)

30. 0 – 2 Cynthia Uwak (Hanna Lönnqvist)

86. 0 – 3 Chloe Jones (Julia Tunturi)

kulmat: FC Honka 3, Åland United 2

Yleisöä 139

Nopeajalkainen ÅU:n Cynthia Uwak oli ainainen riesa myös Tia Häliselle

Ottelun ensimmäinen tilanne ei vielä tuonut tulosta. Heti toisella minuutilla saarelaisten Holly Heinin pitkä heitto keskiviivan tuntumasta oikealta vapautti vikkelän Cynthia Uwakin läpi. Hän nousi oikealta alueelle, mutta honkavahti Vera Varis onnistui torjumaan tulisen vedon.

Seuraava tilanne sitten muutti tulostaulun numeroita. Julia Tunturi antoi vapaapotkun keskikentältä alueelle yli pelaajaryhmän ja oikea-aikaisesti tilanteeseen noussut Maegan Kelly otti pallon alas ja sijoitti ohi Vera Variksen. Honkatoppari Anna Auvinen ehti vielä palloon maaliviivan tuntumassa, mutta pelastusyritys epäonnistui ja pallo meni purkulaukauksesta maalin kattoon. Jostain syystä erotuomari Lina Lehtovaara merkitsi maalin Auvisen takaa tulleelle Cynthia Uwakille, mutta hän ei missään nimessä koskenut palloon.

Heti perään oli Hongalla kaksi paikkaa tasoittaa ottelu. Anna Vlasoff nousi oikealta päätyyn ja syötti maalin eteen Henni Maliselle. Suora jatko kimposi vastustajasta kulmapotkuksi. Kiia Laine antoi kulman Sini Vehviläiselle. Hänen putken alle suuntautuneen laukauksensa Khym Ramsay venytti uudeksi kulmaksi, joka ei enää uutta tilannetta tuonut.

30. minuutilla helähti toistamiseen. Hanna Lönnqvist antoi keskiviivan tuntumasta pitkän pallon Hongan selustaan ja Cynthia Uwak karkasi puolustukselta ja sijoitti spurttinsa päätteeksi pallon alakulmaan ohi Vera Variksen.

Hongalla oli jakson loppupuolella vielä kolme tilanteen poikasta. Ensin Emilia Iskanius lähetti ristipallon vasemmalle Henni Maliselle, joka pudotti takaa nousseelle Tia Häliselle. Hän leikkasi keskelle ja rynni vetopaikkaan, mutta pallo leijaili yli maalin.

Seuraava tilanne lähti oikealta, kun Anna Vlasoff antoi sivurajan Kiia Laineelle. Nopea jatko tavoitti oikealta Sini Vehviläisen, joka keskitti maalille Henni Maliselle. Hän ei osunut kunnolla palloon ja kierteinen pyörivä pallo putosi suoraan Khym Ramsayn hyppysiin.

Viimeinen jakson tilanne lähti Janni Laakson katkosta, josta Kiia Laine nousi eteenpäin laukaisuetäisyydelle, mutta tälläkin kertaa leijaili pallo maisemiin yli maalin.

Melkein koko viime kauden missannut Henni Malinen oli Hongan parhaimmistoa, taustalla Jessi Hietanen ja Emilia Iskanius.

Toisen jakson alussa jatkoi Honka rynnistystään. 47. minuutilla Kiia Laineen vapaapotku tavoitti maalilta Emilia Iskaniuksen pään, mutta pusku jäi voimattomaksi ja Khym Ramsaylla ei ollut vaikeuksia liimata pelivälinettä.

Kolme minuuttia myöhemmin petasivat Henni Malinen ja Kiia Laine uuden paikan Emilia Iskaniukselle, mutta veto suuntautui päin saarelaisten maalivahtia.

Kesken Hongan hallinnan laitoi Chloe Jones pitkän pallon pystyyn vasemmassa laidassa ja Kaisa Kotka karkasi alueelle. Napakka veto lipui aavistuksen verran ohi takanurkan.

59. minuutilla hankaloitui emäntien takaa-ajo entisestään. Cynthia Uwak oli rynnätä pystysyötöstä omille teilleen, mutta honkatoppari Janni Laakso esti karkumatkan luvattomin ottein ja sai katsella palkinnoksi punaista korttia.

Niinpä vajaalukuinen Honka ei päässyt loppupelissä uhkaamaan vieraiden maalia kuin Henni Malisen vapaapotkun verran ja sekin laukaus meni suoraan Khym Ramsayn hyppysiin.

75. minuutilla riisti Cynthia Uwak pallon keskialueella ja laittoi eteen Julia Tunturille, joka vapautti Maegan Kellyn läpi. Emilia Iskanius ehti kuitenkin sen verran häiritsemään, että Kellyn laukaus meni ohi maalin.

Loppunumerot sinetöitiin 86. minuutilla. Julia Tunturi antoi kulman vasemmalta ja keskelle noussut Chloe Jones sai vapaasti puskea pallon kolmannen kerran verkkoon.

16995167257_8f24e76237_o

ÅU:n Julia Tunturi avasi kauden pirteästi, tässä taakse jäivät Henni Malinen, Kiia Laine ja Tia Hälinen.

Åland United on pelannut pre seasonilla useita harjoitusotteluita ja se on auttanut, sillä melkein kokonaan uusiutunut joukkue pelasi ajankohtaan nähden hyvää yhteispeliä ja oli ennen kaikkea tehokas hyökkäysten viimeistelyssä. FC Honka pyöritti palloa kyllä kauniisti ja sitten kun saadaan vielä viimeistely kohdilleen, voi rauhallisin mielin katsoa tulevaan.

Ottelussa nähtiin useita liigadebytantteja. FC Hongasta ensimmäiset liigaminuuttinsa pelasivat Sara Kattainen ja Milla Punsar. Åland Unitedin vastaava lista onkin sitten pitempi. Heistä liigauransa aloittivat Hanna Lönnqvist ja Sofia Lindström sekä vierastyölaiset Khym Ramsay, Maegan Kelly, Holly Hein ja Chloe Jones. Viimeksi mainittu avasi lisäksi maalitilinsä liigassa.

Tsempparit:

Julia Tunturi, Åland United

Anna Vlasoff, FC Honka

Veikkauspörssipisteet:

3p Cynthia Uwak, Åland United

2p Henni Malinen, FC Honka

1p Maegan Kelly, Åland United

Kokoonpanot:

FC Honka:

Vera Varis; Tia Hälinen, Anna Auvinen, Janni Laakso (59. pun), Anna Vlasoff; Kiia Laine (65. Linda Nyman), Emilia Iskanius; Henni Malinen (68. var), Jenny Danielsson (72. Milla Punsar), Sini Vehviläinen (46. Sara Kattainen); Riikka Hannula

vaihdossa: Linda Nieminen, Annica Karlsson, Suvi Kärkkäinen, Pirta Hiukka

Åland United:

Khym Ramsay; Kaisa Kotka, Chloe Jones, Pille Raadik, Holly Hein; Katie Kelly, Jessi Hietanen (90. Maja Lindqvist); Hanna Lönnqvist, Julia Tunturi (88. Sofia Lindström), Maegan Kelly; Cynthia Uwak (81. Elin Lindström)

vaihdossa: Noora Matikainen

Erotuomari Lina Lehtovaara, avustavat erotuomarit Vera Lehtinen ja Lotta Vuorio, tarkkailija Veijo Vainio.

Sara Kattainen oli toinen Hongan liigadebytanteista
Artikkelin kuvat: Petri Lunki

Lisää Petri Lunkin ottamia kuvia ottelusta:

[phot_gallery type=’flickr’ user_id=’50154381@N02′ photoset_id=’72157651994196246′ per_page=’10’ sort=”interestingness-desc”]

Back to top