Etsi tältä sivustolta

Naisten Liiga 2015: Åland United – Honka

Julkaistu

FC Honka koki katkeran tappion Naisten Liigan ottelussa Ahvenanmaalla. Vierailevat espoolaiset olivat niskan päällä lähes koko ottelun, mutta Åland United oli tehokkas maalipaikoissaan ja otti voiton Cynthia Uwakin ja Jessi Hietasen maalein lukemin 2-1. Hongan ainokaisen teki Tia Hälinen. Ottelu oli samalla Hongan kapteeni Anna Auvisen kahdessadas liigaottelu. Auvinen on Naisten Liigan historian ensimmäinen 200 ottelun rajapyykin ylittänyt pelaaja.

11.7.2015 klo 17.00 Wiklöf Holding Arena, Maarianhamina

Åland United – FC Honka 2-1 (2-1)

5. 1 – 1 Cynthia Uwak

14. 1 – 1 Tia Hälinen

28. 2 – 1 Jessi Hietanen

Yleisöä 259

Kotijoukkue Åland United aloitti ottelun räväkästi ja prässäsi vierasjoukkuetta aktiivisesti ensimmäisen viisiminuuttisen ajan. Ahvenanmaalaisten avausmaali syntyi nopean hyökkäyksen päätteeksi espoolaisten keskialueen harhasyötön jälkeen.

Maalin jälkeen Hongalla oli heti paikkansa tasoittaa ottelu. Eikä tasoitusta lopulta tarvinnut kauaa odottaa. Anna Vlasoff nousi vasenta laitaansa pitkin ja tarjoili Tia Häliselle joka pääsi viimeistelemään tyhjään maaliin.

Tasoituksen jälkeen ottelun hallinta pysyi espoolaisilla, mutta seuraavasta maalista vastasi kotijoukkue. Pitkä pallo Hongan puolustuksen selustaan päätyi maalivahti Vera Varikselle, johon Ålandin pelaaja törmäsi ja pallo irtosi Veran käsistä. Seurannut purkupallo putosi suoraan Jessi Hietaselle, jonka välitön roikkupallo yli Variksen päätyi verkon perukoille.

Tauolle mentiin Hongan painostusjakson päätteeksi. Tasoitukseen oli useampikin paikka, mutta vedot päätyivät pääasiassa ohi ahvenanmaalaisten maalin.

Toinen jakso vietettiin keskialueella ja kotijoukkeen kenttäpuoliskolla. Honka pyrki jatkuvasti luomaan maalintekopaikkoja, Åland tyytyi purkamaan painostusta pitkillä palloilla ja nopeilla vastahyökkäyksillä. Täysin kotijoukke ei kuitenkaan taktiikassaan onnistunut sillä sen verran usein espoolaispelaaja pääsi nokikkain ÅU:n maalivahdin kanssa. Hongalla oli  siis useampikin tilanne tasoittaa ottelu, mutta vedot viuhuivat päin puolustavan joukkueen pelaajia tai yli tai ohi maalin. Oman värinsä peliin antoi  tuomari, jonka hieman kyseenalaiset paitsiovihellykset ja viheltämättä jätetyt rikkeet rangaistusalueella kuumensivat vierasjoukkueen vaihtopenkkiä.

Painostuksesta huolimatta Honka ei saanut lisämaaleja tehtyä, vaan tehokas Åland vei täyden pistepotin joukkueiden toisesta kohtaamisesta. Avauskierroksen otteluun verrattuna tämä peli oli kuitenkin täysin erilainen. Honka oli nyt selkeästi kotijoukketta edellä, kun tilanne huhtikuussa Tapiolassa oli vielä toisin päin.

Hongan valmennus oli pettynyt tappioon, mutta iloitsi silti joukkueen peliesityksestä Ahvenanmaalla:

Loimme riittävän määrän maalipaikkoja voittoon tai ainakin pisteeseen, mutta valitettavasti tänään Ahvenanmaa oli erittäin tehokas maalipaikoissaan ja saivat sen yhden maalin enemmän. Pelin voittomaalin syntytapa jäi harmittamaan epäselvän tilanteen jälkeen, ottamatta mitään hienosta laukauksesta pois. Muuten pelasimme suhteellisen tasapainoisen pelin lukuunottamatta ottelun ensimmäistä viisiminuuttista. Pystyimme pääsääntöisesti estämään heidän hyökkäyspelaamisen,  kun Ahvenanma tuli pitkillä palloilla omalta puolelta. Toisella jaksolla Ahvenanmaa varmisteli johtoasemassa, emmekä saaneet kovasta yrityksestä huolimatta maalia ja sellaista kiriä mikä olisi tuonut pisteitä, Hongan päävalmentaja Luciano Posillipo kertoi.

“Viime ÅU kohtaamiseen nähden on hieno huomata kuinka joukkueemme on mennyt pelillisesti eteenpäin”, täydensi Hongan II-valmentaja Toni Valido.

“Viimeisissä viidessä pelissä olemme ollet erinomaisia. Jatkamme tästä ja tulemme vielä. Honka on nyt ärsytetty. Puolet sarjasta vielä pelaamatta”, Toni päättää.

Veikkauspörssipisteet:

3p. Jenny Daniesson, FC Honka

2p. Maegan Kelly, Åland United

1p. Tia Hälinen, FC Honka

Kokoonpanot

Åland United:

Noora Matikainen; Kathleen Kelly, Chloe Jones, Maja Lindqvist, Maegan Kelly, Julia Tunturi, Jessi Hietanen, Kaisa Kotka, Cynthia Uwak, Hein Holly (77. Hanna Lönnqvist), Ella Vanhanen (89. Elin Lindström)

vaihdossa: Khym Ramsay, Sofia Lindström

Honka:

Vera Varis; Anna Vlasoff, Anna Auvinen, Nea-Stina Liljedahl, Emma Koivisto; Kiia Laine, Linda Nyman; Henni Malinen, Tia Hälinen, Riikka Hannula; Jenny Danielsson

vaihdossa: Sara Kattainen, Janni Laakso, Milla Punsar

Erotuomari Josef Fargerholm, avustavat Pontus Sjöblom ja Gustav Mattsson

Otsikkokuvan kuvateksti:

“Cyntia Uwak, Jessi Hietanen ja Tia Hälinen onnistuivat maalinteossa. Kuva huhtikuun ottelusta Tapiolasta.”

Back to top