Etsi tältä sivustolta

Naisten Liiga 2014: FC Honka – Merilappi United

Julkaistu
14180432650_578901af8c_b

Emma Koivisto ja muu Hongan puolustus piti Natalia Kuikan jälleen aisoissa.

Maanantaina mässäiltiin maaleilla Kemissä, mutta siitä oli MelU ottanut opikseen ja pelasi koko ensimmäisen jakson tiukkaa puolustuspeliä. Osana tätä taktiikkaa oli myös viime hetken maalivahtivaihdos, kun tolppien väliin marssitettiin liigadebyyttinsä tehnyt Veera Virkkala. Avauspuolikas mentiin siis tiuksti puolustaen puolin ja toisin eikä maalitilanteita juurikaan nähty. Toisella jaksolla Honka otti sitten väkisin pelin haltuunsa ja sai runnottua voittoon tarvittavan maalin, joka merkittiin ensimmäisen maalinsa tällä kaudella ja koko liigassa tehneelle Linda Niemiselle.

7.6.2014 klo 14.00 Tapiolan urheilupuiston nurmi

FC Honka – Merilappi United 1-0 (0-0)

70. 1 – 0 Linda Nieminen (Linda Nyman)

kulmat: FC Honka 4, Merilappi United 1

Yleisöä 137

Ensimmäisestä puoliajasta ei paljon kerrottavaa ole, molemmilla joukkueilla oli vain pari maalipaikan tynkää. Ensimmäinen tuli 25. minuutilla MelUlle, kun Marjut Palonen keskitti oikealta alueen takarajalle. Pallo pomppi siellä aikansa, kunnes Natalia Kuikka pääsi tälläämään pelivälineeseen ja lähetti sen taivaan korkeuksiin.

14365488962_5ccb77f31e_b

Linda Nieminen jatkaa Linda Nymanin kulman maalin edestä sisään.

Hongan ensimmäinen laukaus kohti liigadebytanttia nähtiin vasta 37. minuutilla. Kiia Laine avasi hyvin ristiin oikealle Emma Koivistolle, joka jatkoi eteen Linda Nymanille. Hän löysi alueen rajalta Riikka Hannulan, mutta laukaus jäi löysäksi ja meni kaiken lisäksi suoraan Veera Virkkalan syliin.

Pari minuuttia tästä pääsi kemiläisten Jennifer Jones laukomaan irtopalloon alueen rajalta, mutta suuntaus oli sama kuin aiemmin Natalia Kuikalla.

Hieman ennen taukoa avasi emäntien Jenny Danielsson vasemmalle Tia Häliselle, joka nousi ylös ja leikkasi keskelle tarjoillen lopuksi viereen Anna Vlasoffille. Hänen alueen rajalta lähtenyt vetonsa kiertyi ohi oikealta.

Toiselle jaksolle tuli selvästi päättäväisempi kotijoukkue, joka hyökkäysten vyörytysten lisäksi pystyi pitämään vieraansa poissa parhailta paikoilta.

Jakson neljännellä minuutilla laittoi Hongan Kiia Laine vasemmalta pystyyn Tia Häliselle, joka jatkoi etuoikealle Riikka Hannulalle. Hän nousi alueelle, mutta pienestä kulmasta lähtenyt sijoitus lirui ohi takatolpan.

Neljä minuuttia tästä nosti vieraiden Giuleana Lopez pallon alueelle Natalia Kuikalle, joka aiheutti pitkän aikaa harmia espoolaispuolustukselle, joka onnistui kuitenkin peittämään kaiki vetoyritykset.

56. minuutilla avasi Hongan Nea-Stina Liljedahl korkeana pystyyn puolustuksen selustaan, jonne Jenny Danielsson ehti ensimmäisenä. Veera Virkkala torjui vedon sivulle päätyrajalle, josta Danielsson haki pallon ja nousi uudelleen keskemmälle. Tällä kertaa pallo kimposi vastustajasta yläputkeen ja paluupallo siivottiin sitten ulos alueelta.

14180528327_f0f57b450f_b

Jälleen täydet minuutit Hongan puolustuslinjassa uurastanut Anna Auvinen liukuu pallon pois Merilapin Giuleana Lopezilta.

Pari minuuttia myöhemmin nousi MelUn Giuleana Lopez väkisin vasemman päädyn kautta alueelle ja Vera Varis sai vaivoin siivottua sivulle pienestä kulmasta lähteneen laukauksen ja puolustus hoiti loput.

Heti perään laittoivat espoolaiset taas pystypallon kohti maalia, mutta tällä kertaa ehti Veera Virkkala jalkoineen palloon niukasti ennen Anna Vlasoffia.

Jatkotilanteesta sai Honka kulman, jonka Linda Nyman antoi etutolpalle, josta Emma Koivisto puski pelivälineen harmikseen sivuverkkoon.

Kolme minuuttia myöhemin tarjoili Tia Hälinen taas pystyyn Riikka Hannulalle, joka ajautui pieneen kulmaan ja laukauksen sekä keskityksen välimuoto lirui ohi takatolpan.

66. minuutilla pelasi Hongan Samantha Monahan näppärästi pallon vasempaan päätyyn Jenny Danielssonille, joka jatkoi etutolpalle rynnänneelle Riikka Hannulalle. Pusku ei kuitenkaan kääntynyt riittävästi kohti maalia.

70. minuutilla tuotti espoolaisten painostus viimein tulosta. Linda Nyman antoi kierteisen kulman oikealta takatolpalle, josta pallo kimposi sisään puolustajan kanssa taistelleesta Linda Niemisestä.

Seuraavat kymmenen minuuttia Merilappi yritti saada tosissaan otetta pelistä ja vaikka Honka välillä sekoilikin pallon kanssa omassa päässään, pidettiin vieraat kuitenkin poissa laukaisuetäisyydeltä.

80. minuutilla lähetti emäntien Jenny Danielsson seuraavan pystypallon toppareiden välistä, mutta Riikka Hannula ei kunnolla ylettynyt siihen ja Veera Virkkala torjui.

Pari minuuttiä myöhemmin siirsi Hongan Roosa Ariyo alueen tuntumassa pallon oikealle täydessä vauhdissa nousseelle Emma Koivistolle, joka laukoi nousunsa päätteeksi ohi etunurkasta.

84. minuutilla sai Merilappi ainoan kulmansa, jonka Natalia Kuikka antoi vasemmalta maalin eteen. Syntyi valtava hässäkkä ja pallo kimpoili edestakaisin, mutta emännät onnistuivat lopulta toimittamaan pallon riittävän kauas ulos alueelta.

87. minuutilla nähtiin Hongalta vielä kaksi paikkaa. Ensin antoi Jenny Danielsson oikealta viereen Riikka Hannulalle, jolle tarjoutui vapaa väylä kohti maalia. Hän nousi alueelle, mutta laukoi niukasti ohi takanurkan.

Sitten keskitti Samantha Monahan vasemmalta päätyrajalta toiselle puolen Emma Koivistolle, mutta Veera Virkkala torjui vihaisen vedon etukulmasta.

Lisäajalla tarjoutui vieraille viimeinen mahdollisuus tasoitukseen. Laura Tolonen keskitti oikealta alueelle ja Emmi Liias pääsi päineen väliin, mutta Vera Varis vangitsi pallon varmasti.

Näin otti FC Honka uudelta tuttavuudelta Merilappi Unitedilta viikon sisään täydet kuusi pistettä. Pallokissojen ja Åland Unitedin pelattua tasan lauantain myöhäisottelussa, nousi Honka sarjataulukossa toiselle sijalle.

Nyt alkava maaottelutauko ei kuitenkaan tuo FC Hongalle vielä harjoittelurauhaa, sillä edessä on jo ensi tiistaina Suomen Cupin finaali tällä kaudella voittamatonta Ilvestä vastaan.

Tsempparit:

Veera Virkkala, Merilappi United

Anna Auvinen, FC Honka

Veikkauspörssipisteet:

3p Tia Hälinen, FC Honka

2p Riikka Hannula, FC Honka

1p Veera Virkkala, Merilappi United

Kokoonpanot:

FC Honka:

Vera Varis; Tia Hälinen, Anna Auvinen, Nea-Stina Liljedahl, Emma Koivisto; Kiia Laine (81. Roosa Ariyo), Linda Nyman, Jenny Danielsson (90+3 Sini Vehviläinen); Anna Vlasoff  (68. Linda Nieminen), Samantha Monahan, Riikka Hannula

vaihdossa: Iines Vuorjoki, Julia Säppi

Merilappi United:

Veera Virkkala; Jerina Kaja, Esther Edem, Larissa Kuikka, Marjut Palonen; Ines Spelic (66. Tanja Miettunen), Jennifer Jones (89. Janita Puhakka); Natalia Kuikka, Giuleana Lopez, Laura Tolonen; Emmi Liias

vaihdossa: Ida-Sofia Helppikangas

Erotuomari Minka Vekkeli, avustavat erotuomarit Yasmin Huttunen ja Nina Hammarberg, tarkkailija Veijo Vainio.

Artikkelin kuvat: Petri Lunki

Back to top