Etsi tältä sivustolta

Naisten Liiga 2014: NiceFutis – FC Honka

Julkaistu

FC Honka otti hienon voiton Porissa Nice Futiksen vieraana. Ottelussa molemmilla joukkueilla oli vahvat vaiheensa, mutta espoolaiset veivät lopulta pisteet mukanaan Riikka Hannulan hattutempun ja Linda Nymanin maalin turvin.

Naisten Liiga, Porin Urheilukenttä 17.5. kello 16:00

NiceFutis – FC Honka 2-4 (1-2)

9. 0-1 Riikka Hannula

28. 1-1 Brooke Barbuto

43. 1-2 Hannula

52. 1-3 Hannula

56. 1-4 Linda Nyman

65. 2-4 Barbuto

Yleisöä: 150

Honka avasi maalitilinsä kun ottelu oli vanhentunut yhdeksän minuuttia. Pallo kierrätettiin oikeasta laidasta vasemmalle Jenny Danielssonille, joka lähetti puolesta kentästä hienon ristipallon rangaistusalueen kulmalle hakeutuneelle Riikka Hannulalle. Hannula haastoi kaksi porilaispuolustajaa ja ajoi rangaistusalueen sisään. Hienon yksilösuorituksen kruunasi upea veto aivan takayläkulmaan.

Nice Futiksen Brooke Barbuto tasoitti ottelun vajaan puolen tunnin jälkeen. Barbuto eteni kahden seinäsyötön ja espoolaisten huolimattomuuden avustaman vasemmalta laidalta aina Hongan rangaistusalueen oikeaan reunaan ja sijoitti pallon lopulta ohi vastaan tulleen Vera Variksen.

Espoolaiset siirtyivät jakson lopussa takaisin johtoon. Hannula ja Samantha Monahan kaivoivat kotijoukkueen puolustajan katkaiseman pystypallon takaisin joukkueelleen. Monahan eteni röyhkeästi kohti rangaistusaluetta, pystähtyi, ja pelasi pystyyn juosseen Hannulan kolmen porilaisen välistä läpi. Hannula ei erehtynyt päästyään nokikkain Krista Moision kanssa, vaan siirsi pallon ensimmäisellä kosketuksellaan hallitusti takanurkkaan.

Honka lähti  tauon jälkeen karkumatkalle kahden nopean maalin turvin. Ensin Hannula täydensi hattutemppunsa käyttämällä Moision ja kotijoukkueen puolustuksen epäröinnin hyväkseen. Riikka ehti Linda Niemisen keskityspallon pomppuun porilaispuolustuksen välistä ja jatkoi jälleen ensimmäisellä kosketuksellaan pallon verkon perukoille.

Vierailijoiden neljäs osuma syntyi kulmapotkusta. Nice Futiksen puolustus purki Danielssonin oikealta antaman kulman suoraan keskelle. Pallo pomppi rangaistusalueen rajalla odottaneelle Linda Nymanille joka ampui upeasti voimalla oikeaan alakulmaan.

Porilaiset tulivat vielä kahden maalin päähän kun ottelusta kaksi veikkauspörsispistettä kuitannut Barbuto yllätti Variksen rangaistusalueen vasemmasta reunasta ampumallaan vapaapotkulla. Voimalla muurin yli ammuttu veto painui etukulmaan.

Tämän lähemmäksi kotijoukkue ei enää päässyt, ja näin espoolaiset toivat kolme tärkeää pistettä mukanaan kotiin.

Hongan Samantha Monahan oli ottelun jälkeen iloinen voitosta:

“Mielestäni pelasimme hyvin. Erityisesti se miten vastasimme 1-1 tasoitukseen ja teimme kolme lisämaalia oli hienoa. Kaikenkaikkiaan puolustimme hyvin, ja mikä tärkeintä, käytimme maalipaikkamme hyvin”, Monahan kertoi maanantaina.

Veikkauspörssipisteet

3p Riikka Hannula, FC Honka

2p Brooke Barbuto, Nice Futis

1p Linda Nyman, FC Honka

Kokoonpanot

NiceFutis:

Krista Moisio; Sanni Välilä, Tanya Näsman (64. Mira Laurila), Essi Huppunen, Netta Hannula, Brooke Barbuto, Amanda Collins, Katrin Loo (72. Jutta Rantala), Nina Sirviö (75. Jessica Kannosto), Milla Rantamäki, Leigh Jakes

vaihdossa: Henna Lehti, Siiri Lilja

FC Honka:

Vera Varis; Tia Hälinen (69. Anna Vlasoff), Nea-Stina Liljedah, Anna Auvinen, Emma Koivisto; Linda Nyman, Kiia Laine (84. Julia Säppi), Linda Nieminen; Jenny Danielsson (69. Roosa Ariyo), Riikka Hannula; Samantha Monahan

vaihdossa: Mirka Hulkkonen, Nadine Laaja

Erotuomari Lina Lehtovaara

Back to top