Etsi tältä sivustolta

Naisten Liiga 2014: FC Honka – Pallokissat

Julkaistu
14256119721_04c3a9eaa1_b

Iida Laakkosen veto painuu takanurkkaan ohi Vera Variksen

FC Honka ja Pallokissat tasasivat pisteet Tapiolan Urheilupuiston nurmella lauantaina. Honka hallitsi avausjaksoa, muttei onnistunut maalipaikoistaan. Vierailevat kuopiolaiset heräsivät peliin toisen jakson alussa ja iskivät taululle kahden maalin johtolukemat. Hyvässä maalivireessä olevan Riikka Hannulan kaksi nopeaa osumaa toivat kuitenkin espoolaiset tasoihin ja kotijoukkue hallitsi loppuminuutteja. Lisämaaleja ei kuitenkaan syntynyt, ja näin molempien joukkueiden pistetili karttui yhdellä pisteellä.

Naisten Liiga 24.5. kello 16:00 Tapiolan Urheilupuiston nurmi

FC Honka – Pallokissat 2-2 (0-0)

51. 0-1 Iida Laakkonen

60. 0-2 Signy Aarna

71. 1-2 Riikka Hannula

74. 2-2 Hannula (Jenny Danielsson)

14072819060_d2e505ed6a_b

Riikka Hannula sijoittaa kavennuksen Pauliina Tähtisen ja Katarina Naumasen välistä.

Honka aloitti ottelun terävästi. Heti alkuminuuteilla vierailijat joutuivat selvittämään Samantha Monahanin keskityksen ja Linda Nymanin antaman kulmapotkun. Kuopiolaiset vuorostaan eivät ensimmäisen kymmenen minuutin aikana Hongan kenttäpuoliskolla juuri vierailleet.

Kissojen ensimmäinen maalipaikka syntyi noin vartin pelin jälkeen, kun oikealta laidalta annettu vapaapotku leijaili Hongan maalin edustalle. Vera Varis hieman epäonnistui nyrkkeilyssään ja pallo nousi suoraan ylöspäin maalin edustalla. Kotijoukkue selvisi kuitenkin säikähdyksellä, kun kuopiolaisten hyökkääjä rikkoo Varista jatkotilanteessa.

Pari minuuttia tästä ja Honka rakentelee yhden jakson vaarallisimmista paikoistaan. Pallokissojen rohkea alakerran kierrätys epäonnistuu ja Honka kaivaa pallon kentän oikeassa päädyssä. Monahan etenee rangaistusalueen kulmalle ja keskittää. Keskitys tavoittaa rangaistuspilkun kohdalta Hannulan pään, ja pusku suuntautuu kohti vasenta alanurkkaa. Pauliina Tähtinen Pallokissojen maalilla kuitenkin torjuu hienosti heittäytyen.

Tähtinen joutui töihin useasti seuraavien minuuttien aikana, mutta hoiti Kiia Laineen, Sini Vehviläisen ja Riikka Hannulan vedot huolellisesti.

Pari minuuttia ennen jakson loppua tarvitsi Tähtinen jo maalipuidensa apua estämään kotijoukkueen maalin syntymistä. Hannulan laukaus rangaistusalueen vasemmasta kulmasta on jo painumassa kohti takanurkkaa, mutta Tähtinen onnistuu vielä venyttämään torjunnan tolpan kautta väljemmille vesille.

Vielä ennen taukovihellystä löytää Hannula itsensä jälleen vetopaikasta, tällä kertaa keskemmältä. Tähtinen ehtii tälläkin kertaa tielle, ja torjuu alanurkkaa kohti suuntautuneen vedon kulmapotkuksi. Näin tauolle mentiin maalittomassa tasatilanteessa.

Tauon jälkeen kentälle asteli yksi piristynyt joukkue, toinen taisi vielä jäädä pukukoppiin pakoon Urheilupuiston hellettä. Vierailijat olivat siis käyttäneet tauon paremmin hyväkseen ja ottivat tahtipuikon haltuunsa heti jakson ensiminuutista.

14072849547_15f64207e7_b

Jenny Danielsson ja Katarinan Naumanen taistelemassa.

Muutaman minuutin pelin jälkeen aukeaa kuopiolaisten ensimmäinen tekopaikka. Virolaisvahvistus Signy Aarna pääsee ampumaan rangaistusalueen rajalta vaarallisesti, tällä kertaa kuitenkin suoraan päin Hongan maalilla torjunutta Varista.

Pitkään ei vieraiden kuitenkaan johto-osumaansa tarvinnut enää odottaa. Ottelu oli vanhentunut noin 50 minuuttia kun pallo ajautuu rangaistusalueen rajalle nuorelle Iida Laakkoselle, joka ampui Naisten Liigan avausmaalinsa vastustamattomasti oikeaan nurkkaan ohi Variksen.

Takaiskumaalikaan ei kotijoukkuetta vielä herättänyt, vaan kuopiolaiset jatkoivat painostustaan. Noin kymmenen minuuttia avausosumasta ja Aarna pääsee taas vaaralliseen vetopaikkaan rangaistusalueen sisään. Veto kuitenkin kimpoaa Honka-toppari Nea-Stina Liljedahlin jalan kautta päädystä ulos.

Seuranneesta kulmapotkusta syntyy Kissojen toinen maali. Oikealta annettu kulma leijailee maalin edustalle, eikä espoolaisten puolustus saa sitä siivottua. Pallo päätyy takatolpalla odottaneelle Aarnalle, joka siirtää pallon varmasti verkon perukoille.

Vierailla oli toisen maalinsa jälkeen vielä mahdollisuudet lisätä johtoaan. Kerran pallo ehti jo käydä kotijoukkueen tolpassa, ja kerran Liljedahl liukui viime tipassa Aarnan vedon tielle.

Honka heräsi mukaan peliin noin 70 minuutin kohdalla. Jos joukkue oli ollut avausjaksolla maalipaikoissaan tehoton, iski se nyt lähes ensimmäisestä kunnon paikastaan kavennuksen. Läpi ottelun Hongan hyökkäyspään vaarallisimpana taistellut Hannula sai pallon rangaistusalueen sisällä eikä erehtynyt sijoituksessaan ohi vastaan tulleen Tähtisen.

Vain hetki kavennuksesta, ja Hannula iski jälleen. Jenny Danielssonin pitkä pystypallo tavoitti Hannulan aivan paitsion rajamailta. Riikka sijoitti jälleen läpiajostaan pallon ohi Tähtisen, ja toi joukkueensa tasoihin.

Viimeistään tasoitusmaalin jälkeen kotijoukkue otti hallinnan täysin itselleen. Viimeinen varttitunti mentiin lähes täysin Pallokissojen kenttäpuoliskolla. Vaaralliset maalipaikat olivat kuitenkin kotijoukkueellakin kiven alla. Lähimmäksi pääsivät Kiia Laine rangaistusalueen rajalta lähteneellä laukauksellaan ja Hannula etutolpalta ohi ohjatulla sijoituksellaan.

Lisämaaleja ei Urheilupuistossa kuitenkaan nähty joten Honka jatkaa sarjataulukossa pisteen Pallokissoja perässä.

Veikkauspisteet

3p Riikka Hannula (FC Honka)

2p Tiia Savolainen (Pallokissat)

1p Iida Laakkonen (Pallokissat)

Tsempparit

Emma Koivisto (FC Honka)

Pauliina Auvinen (Pallokissat)

Kokoonpanot

FC Honka

Vera Varis; Tia Hälinen, Anna Auvinen, Nea-Stina Liljedahl, Emma Koivisto; Linda Nieminen var. 49, Linda Nyman, Kiia Laine (Roosa Ariyo); Sini Vehviläinen (51. Jenny Danielsson), Samantha Monahan, Riikka Hannula

vaihdossa: Nadine Laaja, Anna Vlasoff, Julia Säppi, Iines Vuorjoki

Pallokissat

Pauliina Tähtinen; Katarina Naumanen, Janni Mönkkönen, Roosa Ärväs (35. Iida Laakkonen), Signy Aarna, Anni-Maija Kauppila, Veera Vehviläinen, Paula Auvinen, Neea Berg, Erika Winter, Tiia Savolainen

vaihdossa: Mira Kurtti, Jasmin Miettinen, Jenni Kuosmanen, Marjukka Mikkonen

Erotuomari Ifeoma Kulmala

Artikkelin kuvat: Petri Lunki

Back to top