Etsi tältä sivustolta

Naisten Liiga 2013: Pallokissat – FC Honka

Julkaistu

Lauantain kirkas mutta tuulinen päivä Kuopiossa toi espoolaisille kotiintuliaisiksi kolme pistettä. Ottelun loppulukemat eivät kuitenkaan kerro koko totuutta, vaan molemmilla joukkueilla oli paikkansa, espoolaiset olivat vain tällä kertaa omissa tilanteissaan tehokkaampia.

20.4.2013 klo 16:00 Kuopio

Pallokissat – FC Honka 0-4 (0-2)

15. 1-0 Kiia Laine (Anna Vlasoff)

22. 2-0 Laine (Henni Malinen)

50. 3-0 Marianna Tolvanen (Samantha Monahan)

79. 4-0 Henni Malinen

Ottelun alkuminuutit mentiin kotijoukkueen hallinnassa. Heti ensiminuutilla Ella-Roosa Huusko karkasi pystypalloon, ohitti Hongan maalilla kauden ensimmäistä otteluaan torjuneen Vera Variksen, mutta ajautui sen verran pieneen kulmaan, että Hongan puolustuksella oli helppo työ purkaa pallo väljemmille vesille. Kissojen hyökkääjäkaksikko, Huusko ja Henna-Riikka Honkanen, aiheuttikin erityisesti pystyjuoksuillaan vaaratilanteita Hongan puolustuksessa ensimmäisellä jaksolla.

Hongalla kesti hieman päästä sisään Pallokissojen kovaan prässiin, eikä se ottelun alussa saanut juuri luotoa selkeitä hyökkäystilanteita kotijoukkueen maalille. Vartin pelin jälkeen vieraat iskivät kuitenkin ensimmäisestä selkeästä hyökkäyksestään ottelun avausmaalin. Anna Vlasoff katkaisi Pallokissojen hyökkäyksen keskialueella. Käytti palloa Henni Malisella, ja toi pallon rangaistusalueen rajalle. Vlasoff siirsi pallon rangaistusalueen sisällä vapaana olleelle Kiia Laineelle joka liukuen vei vierasjoukkueen johtoon.

Maalin jälkeen espoolaiset pääsivät otteluun paremmin mukaan, mutta molemmat joukkueet tekivät vastustajansa pelinrakentelusta vaikeaa prässäämällä ahkerasti, ja viemällä ajan pallolliselta pois. Ottelusta tulikin keskialueen tiukkaa taistelua.

Honka lisäsi kuitenkin johtoaan reilun parinkymmenen minuutin pelin jälkeen. Nora Heroum vapautti Malisen vasemmalla laidalla. Henni toi pallon päätyyn asti ja siirti takaviistoon täysin vapaana olleella Kiia Laineelle, joka viimeisteli toisen maalinsa tyylikkäästi.

Maali ei juurikaan ottelutapahtumia muuttanut. Molemmilla joukkueilla oli jakson lopulla tilanteensa maalintekoon. Pallokissojen Huusko pääsi reilun puolen tunnin jälkeen taas pystypalloon ja nokikkain Variksen kanssa. Huusko siirsi jo pallon ohi espoolaisvahdin, mutta menetti samalla hieman tasapainoaan, ilmeisesti osuessaan Varikseen. Samalla hän ajautui niin pieneen kulmaan ettei varsinaiseen laukaukseen ollut enää mahdollisuutta.

Hetkeä myöhemmin kotijoukkue sai vapaapotkun Hongan rangaistusalueen kulmalta. Vaarallinen keskityspallo tavoittikin hyökkääjäpelaajan vapaana maalin edessä, mutta tilanteesta syntynyt maali hylättiin paitsiona.

Hongallakin oli muutama paikka lisätä johtoaan jakson lopulla. Kati Hakalan ja Kiia Laineen vedot päätyivät kuitenkin kuopiolaisvahdin näppeihin, ja Satu Kruusin lähilaukaus sivuverkkoon.

Toisella jaksolla ottelun kaava ei oikeastaan muuttunut. Honka pelasi nyt jakson vastatuuleen, joten kuopiolaiset nostivat karvaustaa vielä aikaisempaakin korkeammalle, ja pakottivat hongan avaamaan pitkällä jolloin vastatuuli pysäytti pallot jo ennen puolta kenttää.

Honka jatkoi kuitenki tehokkaana toisellakin puoliskolla. Jakso oli vanhentunut viitisen minuuttia kun Heroum tavoitteli pystypallolla Marianna Tolvasta. Kuopiolaiset pääsivät väliin mutta pallo putosi tauolla kentälle tulleelle Samantha Monahanille. Monahan vapautti Tolvasen alueen sisällä, josta Maru iski pallon suoraan ilmasta pomppivana takakulmaan.

Hongan päivä sai synkkiä piirteitä noin tunnin pelin jälkeen, kun hetkeä aiemmin kentälle vaihdettu Honka-kapteeni Heidi Lindström loukkaantui vaarattoman näköisessä tilanteessa. Paikalla olleen lääkärin ensidiagnoosi oli paikaltaan siirtynyt polvilumpio. Tarkempi diagnoosi ja poissaolon pituus selviää alkuviikosta.

Jakson lopun teema pysyi ottelun mukaisena, eli keskialueella taisteltiin irtopalloista ahkerasti, ja kun tilaa ja aikaa ei ollut, kontroilloidut hyökkäykset olivat vähässä.

Vierasjoukkueen viimeisen maalin iski Henni Malinen. Henni sai pallon haltuunsa kentän keskialueella ja kuljetti pitkän kuljetuksen viiden puolustajan keskelle lähelle rangaistusalueen rajaa. Sam Monahania tavoitelleeseen pystysyöttöön ehti väliin kotijoukkeen maalivahti Marjukka Mikkonen, mutta irtopallo putosi Maliselle, joka siirti pallon rangaistusalueen ulkopuolelta tyhjään maaliin.

Ottelu oli siis loppulukemista huolimatta tasaista vääntöä. Kentällä puhaltanut tuuli antoi otteluun oman lisämausteensa, ja teki varsinkin avauspelistä hankalaa. Espoolaiset saavat olla tyytyväisiä hyvään taisteluun ja täyteen pistepottiin.

Veikkauspisteet:

3p, Henni Malinen, Honka

2p, Kiia Laine, Honka

1p Emilia Iskanius, Pallokissat

Pallokissojen raportti

Kuvia ottelusta (Kuvat: Jari Turunen)

Kuvateksti: Henni Malinen valittiin ottelu parhaaksi. (Kuva: Petri Lunki)

Back to top