Etsi tältä sivustolta

Naisten Liiga 2013: HJK – FC Honka

Julkaistu

Kati Hakala ja Iida Muinonen tällä kertaa eri värisissä paidoissa.

FC Honka jatkoi TPS-ottelun kaavaa, nihkeä ensimmäinen puoliaika ja sitten voittoon tarvittavat maalit tehtiin toisella jaksolla Samantha Monahanin ja Kiia Laineen viimeisteleminä.

Näiden joukkueiden välillä pelatuista liigaotteluista tämä oli historia saatossa selvimmin Hongan hallussa. HJK:n ainoat maalipaikat tulivat kolmen yksittäisen laukauksen lisäksi kulmapotkujen jälkitilanteista. Hongalla sen sijaan oli useitakin mahdollisuuksia lisätä maalilukemia, mutta laukaukset tahtoivat jostain syystä nousta taivaisiin.

12.4.2013 klo 18.30 Talin halli

HJK – FC Honka 0-2 (0-0)

50. 0 – 1 Samantha Monahan (Kati Hakala)

62. 0 – 2 Kiia Laine (Anna Auvinen)

kulmat: HJK 4, FC Honka 7

Yleisöä 211

hjk-honka-1353

Henni Malinen, Samantha Monahan ja Kiia Laine juhlivat avaus- ja voittomaalia. Antautumaan ovat joutuneet Petra Koivuvaara, Susanna Mattila, Ulla Matikainen, Annika Tossavainen, Noora Matikainen ja Ella Rinta-Filppula.

Ensimmäisellä jaksolla Honka pyöritti peliä ja laukoi paikoistaan yhtä lukuun ottamatta ohi maalin. Ainoa maalia kohti tullut laukauskin oli Kati Hakalan 30 metristä tykittämä tarkka laukaus oikeaan yläkulmaan, mutta Noora Matikainen poimi pallon varmasti. Osumatarkkuuttaan vielä hakevien listakaan ei ollut pitkä. Kiia Laineen takatolpalle antaman kulmapotkun puski Anna Auvinen yli maalin. Seuraavaksi pääsi Kiia Laine klubipakin epäonnistuneen pysäytyksen ansiosta nousemaan oikealta päätyyn. Takaviistokeskitys ajautui Samantha Monahanin haltuunotosta viereen Henni Maliselle, joka latasi alueen takarajalta niukasti yli. Sitten avasi Heidi Lindström pystysyötöllä etuvasemmalle Henni Maliselle väylän ajaa vasemmalta alueelle. Pudotus pilkun kohdille Kiia Laineelle, joka pyörähti harhauttaen puolustajan ja laukoi jälleen verkkoihin maalin päälle.

HJK:n ensimmäinen paikka avautui kulmapotkusta maalille, mutta espoolaispuolustus runnoi pallon väkisin uudeksi kulmaksi. Tästäkin aiheutui lievää hämminkiä maalin edustalla, mutta pallo saatiin kuitenkin pelattua keskialueelle.

Honkavahti Ina Suutarin jakson ainoat pallokosketukset tulivatkin parista maalipotkusta ja muutamasta pallon kierrätyksestä.

Toisen jakson aluksi lisäsivät vieraat kierroksia ja tulosta syntyi jo 50. minuutilla hienon kuvion päätteeksi. Nea-Sitna Liljedahl avasi oikealta keskiympyrään Heidi Lindströmille, joka jatkoi välittömästi etuoikealle Kati Hakalalle. Hän käytti seinänä Marianna Tolvasta ja pääsi tämän ansiosta nousemaan oikealta päätyrajalle ja sieltä kohti maalia. Oikea-aikainen syöttö tavoitti keskeltä nousevan Samantha Monahanin, jonka ohjaus ei jättänyt Noora Matikaiselle minkäänlaisia mahdollisuuksia torjuntaan.

59. minuutilla antoi Kiia Laine kulmapotkun oikealta takatolpalle, jossa Anna Auvinen pääsi hyvin pallon päälle ja puski voimalla ohi Noora Matikaisen. Tolpalla ollut puolustaja ehti kuitenkin pelastamaan pallon maaliviivalta ja purkupallo avasi samalla Vera Saastamoiselle yksi vastaan yksi tilanteen Anna Vlasoffia vastaan. Honkapakki pelasi tilanteen upeasti eikä päästänyt nuorta kärkipelaajaa ohitseen. Tilanne päättyi siihen, että takaa noussut Annika Tossavainen latasi Vera Saastamoisen jättämän pallon 18 metristä ohi honkamaalin.

Kolme minuuttia myöhemmin oli Kati Hakala nousemassa keskeltä vetopaikkaan, kun häntä rikottiin. Seuranneen vapaapotkun siirsi Anna Auvinen viereen Kiia Laineelle, joka täräytti pelivälineen tarkasti vasempaan alakulmaan. Hyvin tilanteessa mukana ollut Noora Matikainen ei aivan ylettänyt tähän millimetrintarkkaan vetoon, joka oli samalla Kiia Laineen 50. liigakentillä tehty osuma.

Kiia Laine, Kati Hakala ja Anna Auvinen juhlivat juonimaansa toista maalia, joka oli samalla Kiia Laineelle 50. Naisten Liigassa.

Seuraavalla minuutilla tykitti Marianna Tolvanen alueelta niukasti yli.

Pari minuuttia myöhemmin antoi Jessi Hietanen kotijoukkueen kulman maalin edustalle, mutta Ina Suutari kaappasi pallon jalkojen sekamelskan keskeltä.

Jälleen pari minuuttia lisää ja Kiia Laine järjesti Samantha Monahanille tekopaikan, mutta Noora Matikainen liimasi varmasti.

Seuraavalla minuutilla järjesti Kati Hakala Marianna Tolvasen alueelle, jossa hän pääsi tykittämään kahdesti ja kahdesti oli Noora Matikainen pallon tiellä. Tilanne raukesi puolustuksen laitettua pallon yli päätyrajan ja seurauksena oli ainoastaan tulokseton kulmapotku.

75. minuutilla piti Anna Auvinen huonon syötön jälkeen uhrautuvasti pelivälineen nippa nappa kentällä ja lähetti päätteeksi pitkän pallon oikeaa laitaa Marianna Tolvaselle. Hän nousi alueelle ja keskitti toisele puolelle nousseelle Satu Kruusille. Tämän pusku kimmahti vasemmasta tolpasta ulos sivurajasta.

Noora Matikainen kesti Marianna Tolvasen ilotulituksen, jonka maassa toteaa myös Annika Tossavainen.

Viimeiseen kymmenminuuttiseen mahtui Iida Muinosen yli kahdestakymmenestä metristä yli maalin lauottu vapaapotku, Jessi Hietasen Ina Suutarin syliin alueen takaa potkaistu kääntölaukaus ja Satu Kruusin tykitys niukasti ohi takakulman.

HJK:n kunniaksi on sanottava, ettei se missään vaiheessa luovuttanut ja paketti pysyi hyvin kasassa loppuun asti. Se ei vaan mahtanut mitään paremmalleen. FC Honka pyöritti hyvin peliä jälkimmäsellä jaksolla, mutta laukauksiin pitäisi saada lisää tarkkuutta.

Perjantai-illan espoolaisia onnistujia olivat palkittujen lisäksi varmasti pitkät avaukset katkaisseet topparit Anna Auvinen ja Anu Hoffrén sekä keskikentällä hyvin yhteen pelanneet Marianna Tolvanen ja Kati Hakala.

Naisten Liga jatkuu Hongan osalta jo tulevana keskiviikkona, kun Tapiolan urheilupuiston tekonurmelle saapuu Kokkola F10.

Tsempparipalkinnot:

Jessi Hietanen, HJK

Kiia Laine, FC Honka

Veikkauspörssipisteet:

3p Henni Malinen, FC Honka

2p Samantha Monahan, FC Honka

1p Anna Vlasoff, FC Honka

Kokoonpanot:

HJK:

Noora Matikainen; Ella Rinta-Filppula, Sanna Huhtamo (45. var), Ulla Matikainen, Petra Koivuvaara; Mari Perasto (75. Veera Viitikko), Jessi Hietanen, Annika Tossavainen, Iida Muinonen, Minna Huhtamo (46. Susanna Mattila); Vera Saastamoinen (84. var)

penkillä: –

FC Honka:

Ina Suutari; Anna Vlasoff, Anu Hoffrén, Anna Auvinen, Nea-Stina Liljedahl (69. var, 69. Linda Lindqvist); Kati Hakala (80. Roosa Ariyo), Kiia Laine (76. Jenny Danielsson), Heidi Lindström; Henni Malinen (69. Satu Kruus), Samantha Monahan, Marianna Tolvanen

penkillä: Vera Varis, Karla Makkonen, Nina Lindström

Erotuomari Lina Lehtovaara, avustavat erotuomarit Hanna Peltonan ja Julia Honkasalo

Artikkelin kuvat: Petri Lunki

Back to top