Etsi tältä sivustolta

Honka taisteli, mutta joutui taipumaan Suomen Cupin finaalissa

Julkaistu

Honka ja HJK kohtasivat Suomen Cupin finaalissa Tammelan Stadionilla. Sunnuntai-illassa nähtiin kova kamppailu, joka päättyi kuitenkin lopulta HJK.n niukkaan 2-1 voittoon. Keltamustien maalista vastasi Wilma Sjöholm.

Avausjakso

HJK aloitti ottelun vahvasti ja avasi maalinteon yhdeksännellä peliminuutilla. Emmaliina Tulkki pääsi laittamaan pallon kulmapotkutilanteesta maaliin.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Lotta Kalske pääsi nousemaan ja laukoi, mutta hieman vasemmalta ohi Honka-maalin. Kuudennellatoista minuutilla Ella-Maria Ervasti venyi Honka-maalilla huipputorjuntaan ja sai kätensä Lilli Halttusen laukauksen tielle.

Honka nousi tasoihin 28. minuutilla. Daniela Sandås lähetti pitkällä syötöllä Wilma Sjöholmin nokikkain Annika Laihasen kanssa ja Honka-hyökkääjä viimeisteli varmasti pallon verkkoon. Tilannetta tarkistettiin vielä videolta mahdollisen paitsion osalta, mutta lopulta maali hyväksyttiin ja Honka pääsi tuulettamaan tasoitusosumaa.

Tauolle siirryttiin 1-1 tasatilanteessa.

Toinen jakso

Toista nelivitosta oli pelattu noin seitsemän minuuttia, kun HJK sai huippumahdollisuuden siirtyä uudelleen johtoon. Vuorollaan maalintekoa pääsivät kokeilemaan niin Jenna Topra, Lilli Halttunen kuin Sara Sievistökin, mutta Ervasti piti huipputorjunnoillaan lukemat vielä muuttumattomina.

HJK onnistui kutenkin tekemään illan toisen maalinsa 59. minuutilla. Ervasti torjui Elli-Noora Kainulaisen laukauksen, mutta Sievistö ehti ensimmäisenä paluupalloon ja viimeisteli sen alakulmaan.

HJK:lla oli muutamia tilaisuuksia myös lisätä johtoaan ja Hongalla ottelun loppuhetkillä muutamia tilaisuuksia nousta vielä tasoihin. Lisämaaleja ei kuitenkaan nähty, joten loppulukemat kirjattiin 2-1 HJK:n eduksi. Näin Hongalle Suomen Cupista 2024 jäi käteen hopeiset mitalit.

Hongan kausi jatkuu vielä Kansallisen Liigan alemman loppusarjan otteluilla. Edessä on kolme kotiottelua ja kaksi vierasottelua. Liput kotipeleihin tästä!

PKKU vs FC Honka su 29.9. klo 15.00, Hyrylän urheilupuisto
FC Honka vs PK-35 ke 2.10. klo 18.00, Tapiolan urheilupuisto N
FC Honka vs Ilves su 6.10. klo 15.00, Tapiolan urheilupuisto N
FC Honka vs JyPK la 12.10. klo 16.00, Tapiolan urheilupuisto N
PK-35 Vantaa vs FC Honka pe 18.10. klo 18.00, Myyrmäen Stadion

Kiitos koko joukkueelle siitä panoksesta, jonka he laittoivat tähän finaaliin. Ei ainoastaan peliin, vaan myös siihen valmistautumiseen viimeisen kolmen viikon aikana. Olemme luonnollisesti pettyneitä, finaalin häviäiminen ei ole koskaan hyvä fiilis. Onnittelut HJK:lle. Toivon, että voimme oppiä tästä kokemukseta ja ottaa sen opin mukaamme tuleviin otteluihin. Voimme antaa itsellemme luvan olla tänään surullisia, mutta huomenna keskittyminen siirtyy seuraavaan tärkeään peliin. Kiitos kaikille, jotka matkustivat tukemaan joukkuetta, kommentoi päävalmentaja Omar Adlani ottelun jälkeen.