Etsi tältä sivustolta

Honka kohtaa HJK:n Suomen Cupin finaalissa sunnuntaina

Julkaistu

Honka kohtaa Suomen Cupin loppuottelussa HJK:n Tammelan Stadionilla Tampereella sunnuntaina 22.9. klo 18.30 alkaen. Liput finaaliin tästä! Sunnuntain on todellinen honkalainen superpäivä, sillä ennen Suomen Cupin finaalia Hongan U18 Akatemia kohtaa NJS:n Regions Cupin finaalissa samaisella stadionilla. Tuo ottelu käynnistyy klo 14.30.

Hongan matka loppuotteluun

Honka avasi Cup-matkansa kolmannelta kierrokselta. Se kaatoi ensin PK-35/2:sen vieraissa 5-0. Wilma SjöholmElli Seiro ja Ida Heikkinen osuivat ottelussa kertaalleen, Jasmin Leppioja kahdesti. Neljäs kierros toi vastaan Valtin, jonka Honka voitti 7-0. Seiro iski kolme maalia ja lisäksi onnistuivat Jelena Todoshchenko kahdesti, sekä Eevi Sutela ja Sjöholm kertaalleen. Puolivälieräpaikka tuli keltamustien keskinäisessä kohtaamisessa, kun liigajoukkue voitti Hongan U18 Akatemian luvuin 4-0. Puolivälierissä nähtiin hyvä kamppailu Tapiolan urheilupuiston samettisella nurmella, mutta Honka nappasi lopulta vakuuttavalla esityksellä paikan neljän joukkoon 2-0 voitolla JyPK:sta. Välierissä Myyrmäessä vastaan asettui PK-35 Vantaa ja yleisölle tarjottiin todellinen jännitysnäytelmä. Seiron maali vei Hongan johtoon ennen avausjakson lopussa tullutta tasoitusta. Sjöholm vei rangaistuspotkusta Hongan johtoon, mutta Netta Koso onnistui pilkulta myös toisessa päässä ja lukemat olivat jälleen tasan. Ratkaisuhetkeksi muodostui ottelun kolmas rangaistuspotku 83. minuutilla, jonka maaliin laukoi Aura Nyholm.

HJK:n matka loppu-otteluun

HJK:n matka tämän vuoden Suomen Cupissa käynnistyi viidenneltä kierrokselta. Silloin se voitti Ykkösen TPS:n 2-0, kun maaleista vastasivat Lilli Halttunen ja Elisa Ikonen. Puolivälierissä Halttunen osui kahdesti ja Jenna Topra kertaalleen, kun HJK pudotti HPS:n jatkosta lukemin 3-1. Välieröss puolestaan kaatui KuPS 3-0, maalien mennessä Topran lisäksi Sara Sievistön ja Elli-Noora Kainulaisen nimiin.

Honka ja HJK ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti Kansallisessa Liigassa. HJK voitti ensimmäisen kohtaamisen niukasti 1-0. Toinen ottelu miteltiin Töölössä heinäkuussa. Sitä HJK johti 2-0, mutta Honka taisteli loppuun saakka ja tuli Elli Seiron ja lisäajalla tasoitusosuman puskeneen Milla Punsarin maaleilla tasoihin.

Joukkue on odottanut tätä ottelua pitkään, joten olemme iloisia, että se koittaa vihdoin. Meillä on ollut muutama viikko aikaa valmistautua hyvin ja pelaajat ovat todella panostaneet harjoituksiin. En halua yhtään vähätellä Suomen Cupin finaalin merkitystä – se on iso peli, suuri tilaisuus, ja upea mahdollisuus näyttää kaikki kova työ, jota on tehty koko vuoden ajan. Siitä huolimatta meidän täytyy keskittyä pelaamaan kyseistä peliä, eikä liikaa itse tapahtumaan. Olen nähnyt läpi kauden kun nämä pelaajat ovat kohdanneet ylä- ja alamäkiä. Se, miten he niihin reagoivat, on tehnyt minuun kaikista suurimman vaikutuksen. Olemme aina olleet altavastaajia HJK:ta vastaan pelatessamme ja juuri siksi nämä pelit ovat olleet niin hauskoja – saamme pelata ilman paineita, Hongan päävalmentaja Omar Adlani sanoo.

Pääsemme pelaamaan HJK:ta vastaan, joka on meille erittäin tuttu joukkue. Meidän on oltava hereillä ensimmäisistä minuuteista lähtien aina ottelun loppuun saakka. Olemme hyvin tietoisia heidän vahvuuksistaan. Meidän täytyy pyrkiä rajoittamaan niitä samalla kun yritämme iskeä heidän heikkouksiinsa. Tiedämme, että edessä on kova taistelu, ja meidän on tehtävä enemmän töitä kuin he, sekä pallon kanssa että ilman. Meidän on pidettävä yllä korkea työmoraali ja tahto voittaa jokainen kamppailu. Toivon näkeväni paljon ihmisiä katsomossa ja että he luovat upean tunnelman peliin. Ennen kaikkea haluan nähdä, että pelaajat nauttivat ottelusta – ei joka päivä pääse pelaamaan Cupin finaalissa, hän summaa.

Back to top