Etsi tältä sivustolta

Hongan taustaryhmä valmiina kauteen 2024

Julkaistu

Kansallisen Liigan kausi 2024 käynnistyy Hongan osalta lauantaina 13.4. klo 18.00 Ilveksen vieraana Tammelan stadionilla. Pelaajiston lisäksi myös joukkueen taustaryhmä on valmiina kauteen.

Odotan innolla tulevaa kautta tämän uuden taustaryhmän kanssa. Olemme koonneet hienon ryhmän ihmisiä, jotka kaikki tuovat omat vahvuutensa tähän joukkueeseen. Pelaajamme tulevat varmasti hyötymään siitä. Kokoamallamme ryhmällä on erilaisia vahvuuksia ja voimme kaikki oppia toisiltamme. Meille kaikille yhteistä on se, että haluamme pelaajillemme parasta. Se on ollut nähtävissä alusta saakka ja luotan ja uskon siihen, että tämä taustaryhmä tekee kaikkensa auttaakseen pelaajia kehittymään. Se on ykköstavoitteemme, Hongan päävalmentajana kolmannen kautensa aloittava Omar Adlani sanoo.

Maalivahtivalmentaja: Miika Salmi (UEFA GK A)

Honkaan 2022 saapunut Miika Salmi on tähänastisella ajallaan keltamustissa toiminut mm. miesten Akatemia-joukkueen, sekä viime kaudella Veikkausliigajoukkueen valmennuksessa.

Miika tuo paljon kokemusta ja tietotaitoa viime vuosilta, jolloin hän on työskennellyt mm. Hongan Veikkausliigajoukkueessa ja nuorisomaajoukkueissa. Olemme onnekkaita, että saimme Miikan nyt kokoaikaisesti taustaryhmäämme. Hän ei työskentele ainoastaan maalivahtiemme kanssa, vaan on suuresti mukana myös pelitapamme kehittämisessä. Miika tuo mukanaan korkean työmoraalin sekä uusia ideoita, joiden kautta voimme parantaa ja auttaa pelaajia kehittymään. Miika saa myös apua Pasi Hilliltä, joka jatkaa erinomaista työtään maalivahtiemme kanssa. On harvinaista olla kaksi näin korkeatasoista maalivahtivalmentajaa ja se tekee maalivahtiosastostamme yhden parhaista ympäristöistä kehittyä.
– Omar Adlani

Alkava kausi on kolmas kauteni Hongassa. Tullessani Honkaan aloitin miesten Akatemian mukana ja viime vuosi meni Veikkausliigajoukkueen matkassa. Toimin myös tyttöjen U17-maajoukkueen maalivahtivalmentajana. Maalivahtien valmentamisen lisäksi toimin osana joukkueen valmennustiimiä, keskittyen erityisesti niihin pelaamisen osa-alueisiin, jotka linkittyvät myös maalivahtien pelaamiseen. Odotan tulevaa kautta innolla. Pelaamisemme on kehittynyt koko ajan ja meillä on kolme loistavaa maalivahtia, joiden kanssa saa päivittäin tehdä töitä.
– Miika Salmi

Valmentaja: Jukka Vilén (UEFA C)

Vilén valmentaa Hongassa tyttöjen juniorijoukkueissa ja on T10 Akatemian vastuuvalmentaja. Valmennusvuosia hänellä on takana kahdeksan, niin tyttö- kuin poikajunioreissakin. Edustusjoukkueen mukana hän toimii oman ajankäyttönsä puitteissa.

Jukka on nuori ja energinen valmentaja, joka aloitti kanssamme työskentelyn jo marraskuussa. Hän on nälkäinen oppimaan ja juuri sellaisia ihmisiä haluamme mukaan. Jukka on harjoituksissa mukana, jonka lisäksi hänellä on rooli pelaajien yksilöllisessä harjoittelussa. Hän on ollut erinomainen lisäys taustoihimme ja ympäristöömme. Energia, jonka hän mukanaan tuo on tarttuvaa ja pelaajat ovat hyötyneet paljon Jukan mukanaolosta harjoituksissa.
– Omar Adlani

Päätavoitteenani on päivittäin auttaa Omaria ja koko valmennustiimiä missä tahansa apua tarvitaankin. Pyrin tekemään kaiken korkeimmalla mahdollisella laadulla. Lisäksi haluan tehdä omalla toiminnallani niin staffin kuin pelaajienkin työstä helpompaa. Harjoitteluarjessa olen useassa roolissa mukana, mutta erityispainopisteenä on yksilöiden taitovalmennus. Tärkeintä omassa roolissani on huomioida jokainen yksilönä ja sitä kautta auttaa heitä kehittymään paremmiksi pelaajiksi. Haluan omalla toiminnallani tuoda korkeinta mahdollista vaatimustasoa, ⁠olla innostava, inspiroiva ja intohimoinen esimerkki, ⁠osoittaa valmiutta tekemään paljon työtä joukkueen kehityksen eteen, sekä ⁠löytää haasteisiin ratkaisuja. Olen kiitollinen roolistani staffissa ja odotan innolla joka päivää. On kunnia valmentaa motivoituneita ja taitavia pelaajia.
– Jukka Vilen

Valmentaja: Jean Mushimiyimana (UEFA A)

Mushimiyimana toimii oman työnsä ohessa Hongassa T11 Akatemian vastuuvalmentajana. Edustusjoukkueessa hän on mukana oman ajankäyttönsä puitteissa.

Jeanilla on pitkä historia valmentamisesta ja pelaajien kanssa työskentelemisestä yksilöllisellä tasolla. Hän tuo uusia ideoita niin valmennukselle kuin pelaajillekin ja on vastuussa pelaajien yksilöllisestä suoriutumisesta. Sen lisäksi hän on myös mukana vastustajien skouttaamisessa. Jean omistautuu pieniin yksityiskohtiin ja sitä kautta pelaajien auttamiseen. Hän näkee asioita, joita en itse aina huomaa ja on hienoa, että hän on mukanamme.
– Omar Adlani

Tärkein asia roolissani on auttaa joukkuetta niin hyvin kuin mahdollista saavuttamaan asetetut tavoitteet. Aloitin valmentamisen FC Futuran junioreissa ja valmensin siellä yli kymmenen vuotta eri tehtävissä. Futuran jälkeen olen valmentanut Pääkaupunkiseudulla HJK:ssa, FC Espoossa ja LePassa. FC Espoossa olin mukana myös naisten edustusjoukkueen valmennustiimissä.
– Jean Mushimiyimana

Luciano Posillipo (UEFA A)

Posillipolta löytyy kokemusta Hongasta aiemminkin. Hän toimi naisten edustusjoukkueen päävalmentajana kausilla 2015-2018. Posillipon nelivuotiskaudella joukkue voitti Suomen Cupin 2015, sekä Suomen mestaruuden 2017. Lisäksi hän on aiemmin toiminut miesten edustusjoukkueessa fysioterapeuttina ja fyysisenä valmentajana.

– Luciano ei ole uusi nimi Hongassa. Hänellä on menestyksekäs historia seurassa ja hän on ollut elintärkeä naisten joukkueen toiminnan kehittämisessä aiempina vuosina. Hän toimii fyysisessä valmennuksessa sekä fysioterapeuttina ja on vastuussa fyysisestä suoriutumisestamme. Lucianon laaja tietotaito on todella arvokasta ja olemme jo nähneet hänen suuren vaikutuksensa siihen, miten lähestymme harjoitteluamme ja palautumistamme. Olemme jatkuvasti yhteydessä ja pyrimme aina löytämään keinoja kehittyä ja tehdä asioita paremmin. Näemme myös asiat hyvin samalla tavalla, joten on ollut todella helppoa työskennellä hänen kanssaan. Luciano on hyvin analyyttinen ja kiinnittää huomiota pieniin yksityiskohtiin ja arvostan sitä paljon. Hänellä on paljon kokemusta tästä sarjasta ja se tulee ehdottomasti auttamaan meitä kohti suuria tavoitteitamme tällä kaudella.
– Omar Adlani

Tämä on sillä tavalla uusi tilanne itselle, että aloitin kesken preseasonin maaliskuun alkupuolella. Mukaantuloa helpotti se, että täällä on tehty hyvää pohjatyötä alkukaudesta. Päävalmentaja Adlani soitti minulle helmikuun lopulla. Hän kysyi olisinko kiinnostunut tulemaan mukaan ja halusi myös tietää toimintatavoistani.  Keskustelimme ja kyselin paljon nykyisistä toimintatavoista. Sain kysymyksiini erittäin selkeät ja rehelliset vastaukset sekä keskustelu oli avointa. Arvostan tätä paljon. Noin viikon hyvien keskustelujen jälkeen päädyimme siihen, että tulen mukaan. Kova työmoraali,  työn laatu ja toimiva valmennustiimi ovat minulle tärkeitä asioita. Ne ovat täällä erittäin korkealla tasolla. Siksi minusta tuntuu, että olen jopa tuplasti motivoitunut työskentelemään ja olen oikeassa paikassa juuri nyt. Päädyimme roolissani siihen, että toimin joukkueen fysioterapeuttina  ja suunnittelen osan fyysisestä valmennuksesta. Kiitos urheilijoille ja valmennustiimille siitä, että ovat ottaneet minut erittäin hyvin vastaan.  Roolini on selkeä, pienisuuri rooli, ja olemme pystyneet panostamaan etenkin laatuun niinä kahtena kertana viikossa kun olen paikalla.  Näen suurimpana tavoitteenani tuoda tarvittaessa kokemuksen tuomaa soveltamista sekä yksilön kannalta holistista lähestymistapaa niin fysioterapiaan kuin myös valmentamiseen. Ja tietenkin toivon, että urheilijat kokevat toimintani myötä enemmän itseluottamusta fyysisiin ja mentaalisiinkin kykyihinsä. Yleisesti on hienoa olla taas mukana Hongassa. Olen tässä seurassa oppinut paljon jalkapallosta niin kollegoilta kuin urheilijoiltakin. Nykyisen joukkueen suunnan näen erittäin hyvänä ja haluan olla auttamassa niin urheilijoita kuin valmennustiimiäkin onnistumaan parhaalla mahdollisella tavalla tällä kaudella. 
– Luciano Posillipo

Jasmin Kassim (UEFA B)

Jaspi toimii videoanalyytikkonamme otteluiden aikana. Olen aina sanonut, että hän on yksi Suomen parhaista työssään ja se mielipide ei ole muuttunut mihinkään. Työmoraali ja se, kuinka nopeasti hän saa materiaalin meille valmentajille on elintärkeää ja auttaa meitä toimimaan työssämme paljon nopeammin.
– Omar Adlani

Minulle on kunnia saada jatkaa juuri tämän joukkueen mukana ja edustaa FC Honkaa. Tämä taitaa olla kolmas kauteni Hongassa ja se on minulle iso asia! Olen vielä urani melko alussa ja tämän joukkueen mukana oleminen on kehittänyt minua ja antanut loistavat edellytykset sille, että menen urallani eteenpäin. Teemme jokainen kaikkemme joukkueen eteen ja uskon sen tuottavan tulosta. Pyrin siihen, että omalla toiminnallani pystyisin keventämään valmennustiimin taakkaa videomateriaalien ja klippien työstämisen suhteen ja että pystyisin nopeuttamaan ja tehostamaan tiimimme työskentelyä. Mahdollisesti sitä kautta myös pääsen auttamaan pelaajia kehittymään niin yhtenäisenä joukkueena kuin yksilöinäkin. Kaikkeni pyrin antamaan, minkä omien töideni ohella pystyn tämän joukkueen eteen!
– Jasmin Kassim

Elias Reunamo

Elias liittyy mukaamme uutena kasvona ja uuteen rooliin joukkueen urheilupsykologian asiantuntijana. Hänellä on laaja kokemus pelaajien kanssa työskentelemisestä niin Kansallisesta Liigasta kuin myös Veikkausliigasta, Ykkösestä, monista Euroopan sarjoista ja Australiasta. Käsiteltäviä aiheita ovat esimerkiksi itseluottamus, paineensietokyky, rutiinien oppiminen, flow-tilan saavuttaminen, itsetuntemus, stressinhallinta ja monet muut urheilupsykologian aiheet. Elias työskentelee myös joukkueen kanssa vahvistaaksemme arvojamme ja jatkaaksemme rakentamista sen filosofiamme pohjalle, mitä aloitimme viime kaudella.
– Omar Adlani

Toimin joukkueessa urheilupsykologian asiantuntijana ja psyykkisenä valmentajana. Työssäni pyrin vaikuttamaan yhteisö- ja yksilötasolla. Pyrin tarjoamaan valmennukselle arkitason keinoja voittavan ja hyvinvoivan kulttuurin rakentamiseen. Tapaan pelaajat kuukausittain, jolloin käymme läpi erilaisia yhteisiä teemoja ryhmäkeskustelujen kautta. Sen lisäksi tarjoan pelaajille harjoitteita, jotta jalkapalloilijalle relevantteja psyykkisiä ominaisuuksia voitaisiin kehittää omatoimisesti päivittäistasolla. Pelaajilla on myös mahdollisuus yksilöprosesseihin omakustanteisesti. Suurin osa työstäni urheilupsykologian asiantuntijana koostuu tällä hetkellä psyykkisen valmennuksen yksilötapaamisista. Kotimaisissa sarjoissa pelaavien jalkapalloilijoiden lisäksi työskentelen myös monipuolisesti eri Euroopan sekä Pohjois-Amerikan sarjoissa pelaavien jalkapalloilijoiden kanssa. Vaikka joukkueessa työskentely onkin entuudestaan tuttua, tarjoaa joukkueprosessi Hongan kanssa mukavaa vaihtelua arkeen. Olen työskennellyt Sofia Mannerin kanssa viime kaudesta lähtien, joten olen seurannut joukkuetta tiiviisti sekä kuullut todella paljon hyvää Hongasta. Positiiviset ennakko-oletukset ovatkin vahvistuneet nyt kun olen liittynyt mukaan joukkueen toimintaan. Tällä hetkellä töiden ohella työstän opintojani loppuun Jyväskylän Yliopiston kansainvälisessä liikunta- ja urheilupsykologian maisteriohjelmassa (Psychology of Physical Activity, Health and Wellbeing).
– Elias Reunamo

Muu taustaryhmä:
Manageri: Velimatti Sutela
Joukkueenjohtaja: Jussi Tapola
Huolto: Sanna Tapola, Pekka Nikki
Media: Ilmari Vuorenmaa, Sanna Tapola, Tuomas Hämäläinen
Tapahtumapäällikkö: Mika Pulliainen

Emme voi toimia kunnolla kentällä, jos kentän ulkopuolisista asioista ei pidetä huolta. Siksi taustaryhmänne ja kaikki vapaaehtoiset ovat aivan yhtä tärkeitä. Meillä on upea ryhmä, joka pitää huolta pelaajien tarpeista ja joukkueen toiminnasta, päävalmentaja Adlani summaa.

Back to top